10 Most Beautiful Beaches in the World - Travel Video

Waar kun je rustig naar het strand?

Gevraagd door: ds. Kayleigh Spaan Bsc  |  Laatste update: 28 februari 2024
Score: 4.1/5 (3 stemmen)

6 rustige stranden in Nederland
 • Vrouwenpolder. Niet alleen één van de schoonste stranden van Nederland, maar met zijn 24 kilometer ook een van de langste. ...
 • Noordwijk. ...
 • Schoorl. ...
 • Hargen aan Zee. ...
 • Meijendel strand. ...
 • Westhove.

Welk strand is niet zo druk?

De stranden in de kop van Noord-Holland kunnen worden gerekend tot de meest rustige stranden van Nederland! Bezoek daarom eens de stranden van Callantsoog, Sint Maartenszee, Groote Keeten of Julianadorp aan Zee.

Wat is het rustigste strand van Nederland?

Het rustigste strand is De Hors, op het zuidelijkste puntje van Texel. Daar heeft de natuur vrij spel. De zee werpt het zand regelmatig op, waardoor er kleine duinen ontstaan. Het strand van de Hors is de enige plek op Texel waar deze 'baby-duintjes' te zien zijn.

Welk strand is rustig Zuid Holland?

Kijkduin is ideaal voor wie op zoek is naar een rustig strand! Het strand van Kijkduin is namelijk een stuk rustiger dan bij de buren in Scheveningen. Maar niet alleen het strand van Kijkduin is mooi, erachter ligt een prachtig duingebied om te wandelen.

Welk strand is leuk voor een dagje?

Leuke stranden Nederland: dit is waar je moet zijn voor een lekker dagje strand
 • Bloemendaal aan Zee. Dagje strand? ...
 • Scheveningen. Een kwartiertje van de binnenstad van Den Haag ligt Scheveningen. ...
 • Zandvoort. ...
 • Katwijk aan Zee. ...
 • Noordwijk aan Zee. ...
 • Rockanje.

35 gerelateerde vragen gevonden

Welk strand is makkelijk te bereiken met de auto?

Bij de volgende gemeenten ben je aan het juiste adres, aldus het AD.
 1. Den Helder. In de gemeente Den Helder parkeer je gratis bij het strand van Den Helder, Julianadorp aan Zee en Huisduinen.
 2. Schagen. ...
 3. Heemskerk. ...
 4. Beverwijk. ...
 5. Den Haag. ...
 6. Rotterdam. ...
 7. Westvoorne. ...
 8. Goeree-Overflakkee.

Waar ligt het mooiste strand van Nederland?

Callantsoog

Het 3,5 kilometer lange strand van Callantsoog wordt door velen het mooiste strand van Nederland genoemd. Veel mensen komen naar de kop van Noord-Holland om zeehonden te spotten. Grote kans dat je er eentje ziet tijdens je stranddag hier.

Wat is het schoonste strand van Nederland?

De verkiezing van het schoonste strand van Nederland werd in 2019 voor het vijftiende jaar gehouden. Katwijk is dit jaar gekozen tot het schoonste strand van Nederland.

Wat is het drukste strand van Nederland?

De absolute nummer één en het populairste strand van Nederland is Scheveningen. Over het Haagse strand werd het vaakst op sociale media gesproken. Sinds kort is in Scheveningen een gigantisch reuzenrad geopend van waaruit je prachtig uitzicht hebt over de kust en de stad.

Waar kan ik een rustig strand vinden in Zeeland?

Zeeland: Schouwen-Duiveland

Ook op Schouwen-Duiveland vindt u twee prachtige en rustige stranden: het zandstrand van Westerschouwen en het Verklikkersstrand bij Nieuw-Haamstede. Het bijzondere hier is dat er zandbanken vlak voor de kust liggen. Dat betekent dat de kans groot is dat u zonnende zeehonden ziet!

Welke strand is leuk voor kinderen?

De Nederlandse stranden, van Zeeuws Vlaanderen tot Schiermonnikoog, behoren tot de veiligste en meest kindvriendelijke stranden in de wereld. Het strand is breed, de golven niet al te wild en op veel plaatsen houdt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij een oogje in het zeil.

Waar is het roze strand?

Elafonissi Beach, het roze strand van Kreta. Al jaren komt Elafonissi Beach terug in de toplijstjes met mooiste stranden in Griekenland, in Europa en zelfs in de wereld. Verrassend? Nee, dit strand op Kreta is ook echt uniek; het heeft een bijzonder roze tintje.

Wat is de mooiste strand ter wereld?

Anse Source d'Argent: ruig en sierlijk (Seychellen)

De allermooiste stranden ter wereld vind je volgens velen in de Indische Oceaan, net boven Madagaskar. De Seychellen bestaan uit meerdere eilanden, het ene nog mooier dan het andere.

Wat mag niet op het strand?

Zwem nooit alleen! Zelfs de beste zwemmer kan in problemen raken, bijvoorbeeld door kramp; Gebruik bij oostenwind (= wind die richting zee staat) geen drijvende voorwerpen, u kunt mogelijk richting zee drijven; Graaf op het strand geen diepe kuilen (vanwege instortings- en verstikkingsgevaar);

Heeft Den Helder een strand?

Den Helder heeft een prachtig breed strand dat zich uitstrekt over ruim 7 kilometer, van Huisduinen tot en met Julianadorp aan Zee. Voor een dagje strand kun je terecht op een van de 7 strandslagen, elke strandslag heeft een eigen karakter. Bij alle stranden van Den Helder en Julianadorp kan gratis geparkeerd worden.

Is Bloemendaal aan zee leuk?

Bloemendaal strand is maar liefst 4,3 kilometer lang en is populair van jong tot oud. Een fijne plek voor een strandwandeling, zwemmen een hapje, drankje of dansje. Meer informatie over parkeren, honden op het strand of bereikbaarheid.

Welk strand is gezellig?

Egmond aan Zee is een van de populairste badplaatsen van Nederland en dus is het hier op een warme zomerdag altijd gezellig druk. Gelukkig is het strand lekker groot en zijn er strandtenten in overvloed, dus er is altijd wel een fijn plekje in de zon te vinden.

Wat is het oudste strand van Nederland?

Het oudste bewaard gebleven strandwallensysteem ligt ter hoogte van Rijswijk, Leidschendam, Voorburg en Voorschoten, in Zuid-Holland.

Waar is het langste strand ter wereld?

Bangladesh heeft namelijk ook het langste natuurlijke strand ter wereld, van wel 120 kilometer.

Is strand gezond?

Onderzoek wijst uit dat een bezoekje aan het strand ontzettend goed is voor de gezondheid van je hersenen. Het strand zorgt er namelijk voor dat je je vrolijker, meer ontspannen en energieker voelt. En dat is nog niet alles.

Is er een strand in Sluis?

Welkom op de stranden van de gemeente Sluis! Onze stranden behoren tot de schoonste stranden van Nederland. Daar zijn we erg trots op en we hopen dat u daar ook aan wilt (blijven) bijdragen, want samen houden we onze stranden schoon!

Wat is het langste strand van Nederland?

De langst mogelijke aaneengesloten strandwandeling die je in Nederland kunt maken is van Hoek van Holland naar Den Helder. Deze 140 kilometer lange kustlijn wordt onderweg enkel onderbroken bij Katwijk aan Zee door de uitmonding van de Rijn en in IJmuiden door het Noordzeekanaal.

Wat is een leuke badplaats in Nederland?

Inhoud
 • Egmond aan Zee.
 • Schiermonnikoog.
 • Callantsoog.
 • Bloemendaal aan Zee.
 • Vlieland.
 • Bergen aan Zee.
 • Noordwijk.
 • Scheveningen.

Waar kun je een mooie strandwandeling maken?

12 routes voor een strandwandeling
 • Steile duinen en glooiende heide op Texel. 10 km, Noord-Holland, De Koog. ...
 • Noordhollands Duinreservaat. ...
 • Sternen in Het Zwin. ...
 • Zeearenden en wielewalen. ...
 • Struinen en jutten op Terschelling. ...
 • Duinen van Zuid-Kennemerland. ...
 • Eiken, strand en reeën in de Hollandse Duinen. ...
 • Door nat Waterdunen.

Heeft Zeeland een strand?

Zeeland is dé plek voor een lekkere strandvakantie in Nederland. De provincie heeft een kustlijn van maar liefst 650 kilometer en grote delen daarvan zijn gevuld met uitgestrekte zandstranden. Heerlijk om op te zonnen, te spelen of te sporten. En zeker in deze tijd komt het goed van pas dat de stranden zo breed zijn.

Volgende artikel
Hoeveel geld voor Oekraïne?