MIJN DROOMKEUKEN IS AF! EN MOOISTE KEUKENBLAD | BOBBIE'S HOOGSTE BODT DE VERBOUWING #7

Waar baby uitzet kopen?

Gevraagd door: ir. Ryan Jacobs LLB  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.6/5 (56 stemmen)

De baby uitzetlijsten lijken bij de ene winkel nog langer dan bij de andere en de kosten rijzen hierdoor al snel de pan uit.
...
Kosten babyuitzet bij verschillende winkels
 • De Kindercompagnie (online & winkel)
 • Babypark (online & winkel)
 • Bol.com (alleen online)
 • Baby-Dump (online & winkel)
 • Prénatal (online & winkel)

Wat kost de uitzet voor een baby?

Hoef je niet zo op de centjes te letten dan kom je al snel uit op ruim 3500 euro. Het Nibud rekende uit dat een gemiddelde babyuitzet 632,20 euro kost, dat is inclusief kleding, verzorgingsproducten en bepaalde basics voor in de babykamer.

Wat moet je als eerste kopen als je zwanger bent?

Foliumzuur of vitamine B11

Vitamine B11 is belangrijk voor de ontwikkeling van de baby in je buik. Het advies luidt dat je 0,4 mg neemt vanaf het moment dat je probeert zwanger te worden tot als je 3 maanden zwanger bent. Foliumzuur kan je gewoon kopen bij de apotheek, zonder voorschrift.

Wat te kopen als je een baby krijgt?

Babyuitzet checklist: dit heb je nodig voor de komst van je baby
 1. Verzorging. Babybad met standaard of tummytub. ...
 2. Kleding. 6 rompertjes (2x maat 50, 4x maat 56) ...
 3. Meubels. Plek om kleding in op te bergen: kledingkast/commode. ...
 4. Flesvoeding. ...
 5. Borstvoeding. ...
 6. Slapen. ...
 7. Voor de bevalling. ...
 8. Handig om in huis te hebben.

Wat je echt nodig hebt voor een baby?

Écht nodige babyspullen: kledij
 • body's, rompertjes of hemdjes.
 • pyjama's.
 • kleertjes met ruime halsopening (shirts met korte en lange mouw)
 • broekjes.
 • een muts en een petje (ook voor in de zomer)
 • een jas.
 • sokken.
 • handschoenen.

16 gerelateerde vragen gevonden

Wat is onmisbaar voor een baby?

Vraag eenieder die een baby heeft wat je absoluut nodig hebt als je een kind krijgt en het antwoord is: hydrofiele doeken. Heel veel hydrofiele doeken. De hydrofiele doek, ook wel hydrofiel-luier of katoenen luier genoemd, is het duizenddingendoekje onder de babyspullen. Je kunt het werkelijk overal voor gebruiken.

Hoeveel Ledikantdekens heb je nodig?

Je stapt vaak over van wiegje naar ledikant na drie tot zes maanden. Daarna gaan baby's te veel draaien en worden ze te groot. Een wiegje is dan niet meer veilig. Je hebt niet meer nodig dan 2 molton onderleggers, 3 hoeslakens, 4 lakens en 2 dekens.

Welke babyverzorging heb je nodig?

Verzorging. Je pasgeboren baby heeft, naast zijn voeding, extra vitamine D en vitamine K nodig. Dit helpt hem bij zijn groei. Extra vitamine K heeft je kindje de eerste 12 weken nodig, extra vitamine D moet je kleine slikken tot hij 4 jaar is.

Hoe duur is een baby per maand?

Wat kost een kind per maand? Het CBS heeft berekend dat een gezin met twee ouders gemiddeld 15% van het totale besteedbaar inkomen uitgeeft aan hun eerste kind. Heb je meer kinderen? Dan worden de kosten per kind meestal lager.

Waarom 2 kruiken?

De meeste baby's hebben de eerste dagen een warme kruik nodig. Bij een temperatuur van 36,5 tot 37 graden adviseren wij een kruik. Bji een temperatuur van 36,5 graden of lager, adviseren wij twee kruiken. Geef eerst een hete kruik en na een paar uur de tweede hete kruik.

Wat mag je de eerste maanden van je zwangerschap niet doen?

Alcohol, sigaretten en drugs tijdens de zwangerschap

Om met de dooddoeners te beginnen; alcohol, sigaretten en drugs zijn écht uit den boze als je zwanger bent. Ook voor alcohol geldt dat zelfs kleine hoeveelheden zeer schadelijk kunnen zijn voor je baby. Gewoon echt niet doen dus!

Wat kost een gemiddelde uitzet?

Gemiddelde kosten uitzet

Budgetvoorlichter Nibud berekent dat je ongeveer 7.000 tot 12.000 euro nodig hebt voor je complete inrichting van je eerste woning. Hoeveel geld je precies nodig hebt om de spullen voor je uitzet te kopen, hangt natuurlijk af van je eigen wensen en van je persoonlijke situatie.

Wat kost een baby in het eerste jaar?

17% van ons netto-inkomen besteden we gemiddeld ongeveer aan ons (eerste) kind, zegt het CBS. Dus verdien je samen netto € 2.200? Dan gaat daarvan ongeveer € 374 naar je kind.

Wat kost een gemiddelde kinderkamer?

De gemiddelde kosten voor een babykamer zijn zo'n 650 euro. De (nieuwe) babykamer bestaat dan uit een commode, ledikant, kledingkast en wat accessoires. Wil je er ook een box bij, dan komt daar nog zo'n 150 euro bij. Je hebt echter ook al een eenvoudige box vanaf zo'n 50 euro.

Wat kost flesvoeding per maand?

Naar schatting kost flesvoeding zo'n € 30 per maand, tenzij je baby last heeft van allergieën en hypoallergene flesvoeding nodig heeft - die is namelijk aanzienlijk duurder.

Hoeveel kost eten voor een baby?

Kosten voor je steeds groter groeiende spruit veranderen ook. Geef je de eerste maanden nog veel uit aan, bijvoorbeeld, flesvoeding; na een paar maanden gaat je kleine meer vast voedsel eten. Volgens het Nibud kost een kind tussen de 1 en 3 jaar gemiddeld €2,51 extra per dag aan voedsel.

Wat kost een kind in totaal?

Uitgaand van een gemiddeld inkomen betekent dat dat een kind al gauw € 80.000 kost. De fase tot de basisschool (0-12 jaar) kost volgens het Nibud ruim € 50.000 kost. In de jaren van de middelbare school (12-18 jaar) komt daar een kleine € 30.000 bij.

Waar slapen pasgeboren baby's in?

Laat je baby in een eigen wiegje of ledikantje slapen

De veiligste slaapplek voor je baby is een eigen wiegje of ledikantje. Het wordt aangeraden deze de eerste 6 maanden bij je op de slaapkamer te zetten. Zo is je kindje lekker dichtbij en kan je snel ingrijpen als er iets is of als hij honger heeft.

Wat is de beste Babyzeep?

Johnson's Zeeptablet Baby Zeep

De best verkochte babyzeep van dit moment. Van het bekende merk Johnsons, dat meerdere verzorgingsproducten op de markt brengt. Deze zeep bevat ingrediënten van melk proteïne, amandel, vitamine A en vitamine E. Dit maakt de huid zijdezacht en beschermt tegen uitdroging.

Is Zwitsal goed voor baby?

De zachte crème van Zwitsal is speciaal ontwikkeld voor de kwetsbare babyhuid en daarmee goed te gebruiken voor je baby, al vanaf de geboorte. Zo zijn de producten hypoallergeen, wat betekent dat bewezen is dat deze producten het risico op huidirritatie zoveel mogelijk beperken.

Heeft een baby een deken nodig?

Ons advies. Gebruik geen dekbedje voordat je kind 2 jaar oud is. Je kunt je kind in een slaapzakje leggen of onder een babydekentje met een laken. Zorg dat het hoofd van je baby onbedekt en vrij blijft.

Waarom een laken en deken bij baby?

Tot je baby 2 jaar is het verstandig om hem te laten slapen onder een laken met deken, of in een slaapzak. Een dekbed is tot die tijd geen veilige keuze. Je kleine kan hier gemakkelijker onder schuiven of met zijn gezicht erin terechtkomen. Dit kan verstikkingsgevaar opleveren.

Kan een Ledikantdeken ook in een wieg?

Als je voor een wiegje kiest is de maat voor het babydekentje makkelijk, dit is dan een wiegdeken met maat 75x100cm. Toch kan je in een ledikant de eerste maanden ook een wiegdeken gebruiken, omdat je een bedje altijd laag op moet maken.

Wat moet ik in huis hebben als de baby komt?

Babykamer spullen
 • Wiegje of ledikantje met matras en hoeslaken.
 • Een commode en aankleedkussen.
 • Een stoel om bij je baby te zitten en 's nachts borstvoeding in te geven.
 • Een thermometer om de temperatuur van de kamer in de gaten te houden.
 • Opbergboxen en planken om ze op te zetten.
 • Een nachtlampje.
 • Kledingkast.
 • Gordijnen.

Wat heb je nodig voor een Zomerbaby?

Voor een zomerbaby haal je daarom best babyspullen in huis die beschermen tegen de zon, tegen de warmte en eventueel ook tegen insecten zoals muggen.
...
Zomeruitstapjes met een zomerbaby
 • Mondo compacte buggy: ...
 • Luchtige katoenen of donzen voetenzak: ...
 • Autostoel in Peak Mesh en een zonnescherm: ...
 • Luiertas: ...
 • Lichte dekentjes: