er zit misschien salmonella in 5 producten van 't chocolademerk Kinder

Kun je Kinder chocolade eten?

Gevraagd door: bacc. Juliette Yüksel D  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 4.9/5 (25 stemmen)

Toezichthouder: eet geen enkel Kinder-chocolaatje uit Belgische Ferrero-fabriek. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert om alle Kinder chocola uit een Ferrero-fabriek in België niet te eten. Het snoepgoed kan een salmonella-besmetting veroorzaken.

Welke kinder chocola mag je niet eten?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de Ferrero-fabriek in het Belgische Aarlen te eten, omdat de chocolade mogelijk salmonella kan bevatten.

Welke kinder chocolade mag je eten?

Kinder Surprise 20 gram en 3 x 20 gram met een vervaldatum (THT) tussen 11/07/22 en 7/10/22. Kinder Surprise Maxi met een vervaldatum (THT) tussen 10/08/22 en 10/09/22. Schoko-Bons met een vervaldatum (THT) tussen 10/08/22 en 10/09/22. Kinder Mini Eggs met een vervaldatum (THT) tussen 10/08/22 en 10/09/22.

Welke kinder chocolade besmet?

In Nederland zijn in april Kinder Surprise en andere producten van het merk Kinder uit de schappen gehaald. Consumenten wordt geadviseerd de chocolaatjes niet te eten. Fabrikant Ferrero trof in februari de salmonellabacterie aan in een installatie.

Waarom gaat kinder chocolade weg?

Ferrero, een Italiaans bedrijf, zag zich al gedwongen in een reeks landen, waaronder Nederland, Kinder-chocoladeproducten terug te roepen nadat salmonellabesmettingen waren vastgesteld.

43 gerelateerde vragen gevonden

Welke kinder chocola moet terug?

Het gaat om deze producten: Kinder Surprise 20 gram en 3 x 20 gram met een vervaldatum (THT) tussen 20/04/22 en 3/10/22. Kinder Surprise Maxi met een vervaldatum (THT) tussen 20/04/22 en 21/08/22. Schokobons met een vervaldatum (THT) tussen 10/08/22 en 18/08/22.

Wat is er aan de hand met kinder chocolade?

Honderden mensen, waaronder twee Nederlandse kinderen, zijn ziek geworden na het eten van Kinder Surprise eieren. Het gaat hierbij om een salmonellabesmetting die terug te herleiden is naar een Belgische Ferrero-fabriek. Als reactie hierop worden alle Kinder-producten uit voorzorg uit de Nederlandse schappen gehaald.

Welke chocolade teruggeroepen?

Ferrero blijft erbij dat de huidige terugroepactie uit voorzorg is. 'Het gaat dan om partijen Kinder Surprise, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi 100g en Kinder Schokobons. ' De populaire chocolademaker verzekert dat alle andere Kinder- en Ferrero-producten niet getroffen zijn door deze terugroepactie.

Welke chocolade is besmet met salmonella?

De Europese gezondheidsdienst ECDC heeft tot nu toe 150 meldingen binnengekregen over salmonellagevallen die gerelateerd zijn aan de chocoladefabriek van Ferrero in België.

Welke kinder chocolade is gevaarlijk?

Kinder Surprise 20g en 3x20g met een vervaldatum (THT) tussen 11/07/22 en 7/10/22, Kinder Surprise Maxi met een vervaldatum (THT) tussen 10/08/22 en 10/09/22. Schoko-Bons met een vervaldatum (THT) tussen 10/08/22 en 10/09/22. Kinder Mini Eggs met een vervaldatum (THT) tussen 10/08/22 en 10/09/22.

Is kinder chocolade van Ferrero Rocher?

Ferrero is gespecialiseerd in de verwerking van cacao, hazelnoten en melk. Het bedrijf is voornamelijk bekend van de merken Nutella , tic tac, Kinderchocolade en Ferrero Rocher.

Kan chocolade salmonella bevatten?

Zoetwaren & chocolade zijn de één na grootste oorzaak van voedselgerelateerde Salmonella besmettingen bij de mens (met 10,5% van de gevallen).

Hoe kan chocolade besmet zijn met salmonella?

De eerste is via bijvoorbeeld het melkpoeder dat in chocola zit en dat afkomstig is van dieren. Daarnaast kan de apparatuur die in een fabriek wordt gebruikt besmet zijn geraakt met salmonella, waarna de bacterie in de chocola terechtkomt.

Kan er salmonella in chocolade zitten?

In cacao kunnen zo microbiologische organismen groeien, waaronder pathogene micro-organismen, oftewel ziekteverwekkers. Een bekende ziekteverwekker die in cacao kan voorkomen is salmonella.

Welke producten worden teruggeroepen?

De opvallendste in het lijstje: sauzen van het merk Bicky, Heksenkaas, Kiri-smeerkaas, verschillende soorten ijs van het merk Cora en Carrefour, maar ook ijsjes van Snickers, Twix, Bounty en M&M's. Het gaat bijna allemaal om producten waarin johannesbroodpitmeel - een verdikkingsmiddel - is verwerkt.

Welke producten zijn teruggeroepen?

Terugroepacties voedsel met giftig ethyleenoxide. Momenteel zijn er partijen Johannesbroodpitmeel (E410) en Guargom (E412) gemeld die verontreinigd zijn. Het additief E410 is in Nederland vooral in ijsjes en bakkerijproducten verwerkt.

Welke producten haalt Jumbo terug?

Jumbo haalt per direct de Jumbo Ongezouten Luxe Noten Mix (200 gram) met THT 03-09-2022 uit de schappen. Er zitten mogelijk cashewnoten en pinda's in de verpakking. Deze allergenen zijn niet gedeclareerd op de verpakking. Dit kan een gevaar opleveren voor mensen met een allergie voor cashewnoten en pinda's.

Hoe gezond is kinder chocolade?

De chocolade van Kinder, bekend van de kleine reepjes en suprise-eieren, bevat stoffen die 'waarschijnlijk kankerverwekkend' zijn. Dat concludeert de Duitse voedingswaakhond Foodwatch.

Waar wordt Kinder Chocolate gemaakt?

Naast de gewone reep bestaat er ook Kinder Bueno White en Kinder Bueno Dark, met respectievelijk witte en pure chocolade in plaats van melkchocolade. Kinder Bueno wordt gemaakt in de fabrieken van Ferrero in Villers-Écalles.

Is kinder chocolade een Duits merk?

Duits voor 'kinderen' Kinder (chocolade), een productlijn van consumptiechocolade van Ferrero, bekend van onder andere Kinder Surprise en Kinder Bueno.

Welke producten bevatten salmonella?

De salmonellabacterie komt vooral voor in rauw vlees (met name varkensvlees en kip), eieren, rauwe melk en melkproducten, vis en garnalen. Normaal gesproken veroorzaakt het eten van besmet vlees niet direct een infectie.

Waar zit er salmonella in?

De salmonellabacterie zorgt in Nederland regelmatig voor darminfecties bij mensen. De bacterie komt voor in rauwe levensmiddelen van dierlijke oorsprong zoals vlees, eieren en zuivelproducten. De Salmonella-bacterie zorgt in Nederland regelmatig voor darminfecties bij mensen.

Welke producten hebben salmonella?

Salmonella is een bekende en beruchte ziekmakende bacterie. Salmonella kan voorkomen in rauwe dierlijke producten, zoals vlees, vis en eieren, en op rauwe groente, kiemgroente en fruit. Kinderen tot 5 jaar, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand worden sneller ziek na een besmetting.

Welke producten salmonella Kinder?

Salmonella ook op droge producten

De salmonellabacterie komt vaak voor in rauwe levensmiddelen van dierlijke producten, zoals vlees, eieren en zuivelproducten.

Volgende artikel
Hoe voel je je baarmoedermond?