Is it Okay to Get Waxed During Pregnancy?

Kun je harsen als je zwanger bent?

Gevraagd door: Julius de Bruyn  |  Laatste update: 3 maart 2024
Score: 4.5/5 (2 stemmen)

Ja zeker mag je waxen tijdens je zwangerschap.

Kan je Brazilian wax doen als je zwanger bent?

Kan een brazilian wax wel als je zwanger bent? Een Brazilian wax laten uitvoeren als je zwanger bent is in principe geen probleem.

Hoeveel weken tussen harsen?

Dat is afhankelijk van je eigen haargroeifasen en behoeften, gemiddeld gezien om de 3 tot 6 weken. Maar door regelmatig te waxen duurt het langer voordat de haartjes weer terug komen. Voor de Brazilianwax is vanaf 4 weken het beste voor optimaal resultaat.

Hoe scheer je jezelf als je zwanger bent?

Je kan gedurende de zwangerschap gerust je benen, oksels en bikinilijn zelf blijven scheren als je de nodige voorzorgsmaatregelen treft. Je mag echter de eventuele beharing op de bruine lijn die van de navel tot het schaambeen loopt en na de bevalling zal verdwijnen, niet verwijderen.

Hoe scheer je je bikinilijn als je zwanger bent?

Geen gedoe met scheermesjes

Zeker tijdens de laatste maanden van je zwangerschap wordt het scheren van de benen en bikinilijn steeds lastiger. Waxen is dan een goede oplossing. Geef je over aan onze Wax Technician en geniet vervolgens minimaal twee weken van een volledig gladde huid.

17 gerelateerde vragen gevonden

Wat gebeurt er met je haar als je zwanger bent?

Als je zwanger bent, kun je meer haargroei krijgen rond je tepels en ook op de huid tussen je navel en je venusheuvel (schaambeen). Dit heeft te maken met het feit dat je lichaam meer doorbloed raakt dan normaal. Overigens krijg je ook meer haar op je hoofd. Deze extra haren verlies je weer na de bevalling.

Kun je je wenkbrauwen verven als je zwanger bent?

We hebben goed nieuws voor je: het is geen probleem om je wenkbrauwen te laten verven als je zwanger bent. Er zijn namelijk geen schadelijke effecten bekend van het verven van je haar en wenkbrauwen tijdens de zwangerschap.

Kan je gezicht veranderen door zwangerschap?

Puistjes en bultjes rondom op je gezicht komen vaak voor tijdens de zwangerschap. Hiervan zijn hormonen weer de boosdoener. Naast het gezicht kan het ook zo zijn dat het op andere plekken voorkomt, zoals je borst, rug of schouders. Een goede huidverzorging kan ervoor zorgen dat de zwangerschapspuistjes verminderen.

Hoe verberg je dat je zwanger bent?

Pas je kleding aan op je zwangerschap

Probeer niet opeens een nieuwe kledingstijl uit, de kans dat vrienden of familie dit opmerken is groot. Draag broeken of rokken met een hoge taille of een wijde trui of blouse. Ook laagjes of kleding met printjes kunnen je beginnende buik verbloemen.

Waarom mag je je haar niet verven tijdens zwangerschap?

Kan ik mijn haar verven tijdens de zwangerschap? Van chemicaliën, waaronder ammoniak, die in sommige haarkleuren worden aangetroffen wordt vermoed dat ze eventueel schadelijk kunnen zijn voor het ongeboren kind.

Wat mag je niet doen na harsen?

Vermijd tot 48 uur na het harsen: een heet bad, zonnebank, sauna of andere warmte/hitte behandelingen en ga liefst ook niet direct sporten Gebruik ook na die tijd een goed zonneproduct met beschermingsfactor. Probeer na het harsen niet te krabbelen of hard over de huid te wrijven.

Wat mag je niet na harsen?

Ga tot 24 uur na het harsen niet zonnen, niet naar de sauna, neem geen hete douche of een heet bad. Blijf de eerste 24 uur na het harsen uit het zwembad en uit zee. Gebruik de eerste 24 uur na het harsen geen geparfumeerde producten op de huid. Ga niet sporten direct na een harsbehandeling (vanwege zweten).

Kun je je schaamhaar waxen?

Door het waxen van je schaamhaar ben je snel en voor langere tijd verlost van de haartjes. Een bijkomend voordeel is dat wanneer je schaamhaar terug groeit, de stoppels minder hard zijn en je veel minder last hebt van ingegroeide haren.

Hoelang schaamhaar waxen?

Hoe lang moet het haar zijn om te waxen? Voor een succesvolle waxbehandeling moet de lengte haar waxen ongeveer 0,5 cm tot 1 cm lang zijn. Dit stelt de waxspecialist in staat om het haar stevig vast te grijpen en volledig te verwijderen.

Hoe lang moet je schaamhaar zijn voor Brazilian wax?

De ideale lengte voor de haartjes is ongeveer 1 cm. (Dit is de lengte na 2 weken niet scheren)Als de haartjes te kort zijn dan kunnen ze niet goed worden verwijderd. En als de haartjes te lang zijn dan is het waxen iets gevoeliger. Zorg er daarom voor dat de haartjes tussen 1 en 2 cm zijn.

Kan je haar te lang zijn voor waxen?

Als je haren korter zijn zal de wax je haartjes niet kunnen pakken. Haren die langer zijn dan 1,5 centimeter kunnen in principe wel gewaxt worden, maar dit zal het waxen wel onnodig pijnlijk maken.

Wat moet je echt niet doen als je zwanger bent?

Don'ts tijdens de zwangerschap
 • Roken (ook niet in een rokerige ruimte gaan zitten!)
 • Zware dingen tillen.
 • Knellend ondergoed dragen.
 • Medicijnen gebruiken zonder overleg met huisarts.
 • Kattenbak verschonen.
 • Zonder handschoenen tuinieren.
 • Rauwmelkse kazen en rood vlees eten.
 • Alcohol drinken.

Hoe ziet je buik eruit als je 5 weken zwanger bent?

5 weken zwanger, je buik.

Je hebt dan ook nog geen zichtbaar buikje doordat de baby en baarmoeder gegroeid zijn. Wel kun je merken dat je broeken strakker gaan zitten en zeker als je heel slank bent kun je als je op je rug ligt wel een bolletje op je buik gaan zien.

Hoe lang mag je op je buik liggen zwanger?

Zolang je je comfortabel voelt, kun je gewoon op je buik slapen, aangezien je baby goed wordt beschermd door het vruchtwater. Je zult echter merken dat deze houding oncomfortabeler wordt naarmate je zwangerschap vordert.

Welke cremes mag je niet gebruiken bij zwangerschap?

Welke verzorgingsproducten kan je niet gebruiken tijdens de zwangerschap?
 • Salicylzuur (BHA) Salicylzuur is een fantastisch exfoliërend product en word vaak ingezet bij acne. ...
 • Vitamine A zuur/ retinol. ...
 • Vitamine C. ...
 • Niacinamide. ...
 • Hyaluronzuur. ...
 • Vitamine E. ...
 • SPF-zonbescherming.

Wat is een Pregnancy Glow?

Tijdens de zwangerschap kunt u gezegend zijn met een zogenaamde 'pregnancy glow'. Een stralend, glanzend en egaal gelaat. Soms hebben de hormonen de overhand en zijn er wel de nodige huidproblemen in de vorm van een onrustige, overgevoelige of sterk vochtarme huid, al dan niet gepaard met stress in het lichaam.

Welke creme mag je niet gebruiken bij zwangerschaps?

Retinol (Vitamine A) en salicylzuur (BHA) Cleansers, toners, serums en exfoliators met retinol, ook wel vitamine A, worden ten zeerste afgeraden tijdens de zwangerschap.

Kun je je haar blonderen als je zwanger bent?

Gebruik geen blondering tijdens de zwangerschap! Blondering bevat een hoge concentratie waterstofperoxide, dat kan schadelijk zijn voor de zwangerschap wanneer je de dampen inademt.

Welke make up tijdens zwangerschap?

Ook make-up is veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap. Vermijd echter wel producten die retinol, salicylzuur of glycolzuur bevatten. Deze stoffen kunnen de ontwikkeling van je baby beïnvloeden. Kies bij voorkeur voor natuurlijke make-upproducten zonder synthetische kleurstoffen en conserveermiddelen.

Hoe vaak haar verven zwanger?

Er is geen bewijs dat verven voor haarkleuring en producten voor manicure en pedicure voor of tijdens de zwangerschap schadelijk zou zijn. Om risico's te vermijden, wordt contact met chemicaliën tijdens de eerste twaalf weken van de zwangerschap best zo veel mogelijk vermeden.

Vorige artikel
Hoe oud baby op de fiets?