Montage Yepp Maxi Easyfit met Easyfit drager/ Mounting Yepp Maxi with Easyfit carrier

Kan Yepp op elke fiets?

Gevraagd door: ds. Joey Mohammad D  |  Laatste update: 7 maart 2024
Score: 4.6/5 (17 stemmen)

1) Om de Yepp Maxi met Zadelbuis bevestiging te kunnen monteren zal er altijd ongeveer 4,5 cm ruimte moeten zitten tussen het zadel en de bagagedrager. Hier tussendoor zal de Frameklem/ Zadelbuis klem dan tussendoor lopen. Als hier voldoende ruimte is zal deze uitvoering op vrijwel iedere fiets passen.

Kan er op elke fiets een kinderzitje?

Niet op elke gewone fiets past een kinderzitje. Dit heeft ermee te maken dat sommige stuurpennen te dik zijn of bagagedragers niet stevig genoeg bevestigd zitten aan het frame van de fiets. U kunt in de specificaties nalezen of de fiets geschikt is voor een kinderzitje volgens de fabrikant.

Kan Yepp Maxi Op elektrische fiets?

De Yepp Maxi Easyfit is geschikt voor al onze elektrische fietsen.

Kan Yepp Mini op elke fiets?

Kan Yepp Mini op elke fiets? Ja, de Yepp Mini fietsstoeltjes (zowel de 'gewone' Mini als de Nexxt) passen op elke fiets, behalve op fietsen met een Ahead-stuurpen.

Kan een kinderzitje op elk stuur?

Het monteren van een kinderzitje

Een voorzitje moet stevig vast worden gemaakt aan de stuurpen of balhoofdbuis van de fiets. Een voorzitje wat aan het stuur wordt bevestigd moet bij montage extra gezekerd worden en is niet geschikt voor aluminium sturen.

45 gerelateerde vragen gevonden

Waarom geen kinderzitje Op elektrische fiets?

Op de meeste elektrische fietsen kun je een kinderzitje monteren aan de bagagedrager. Hier heb je in tegenstelling tot een kinderzitje voor, niet perse een elektrische moederfiets nodig. Bij de meeste e-bikes is de accu verwerkt in de bagagedrager. Om deze reden past niet elk achterzitje op een e-bike.

Welke fiets is geschikt voor een kinderzitje?

De meeste stads- of damesfietsen zijn geschikt voor een kinderzitje, maar de beste keuze blijft toch altijd een mamafiets. Dit type fiets is namelijk speciaal gemaakt voor fietstochten met een jonge passagier. Samen fietsen op een moederfiets zorgt dus voor meer comfort én veiligheid, wel zo belangrijk!

Kan je ook gewoon fietsen op een elektrische fiets?

Kun je met een elektrische fiets ook gewoon fietsen? Ja, met een elektrische fiets kun je ook gewoon trappen. Als je de motor uitschakelt of als de accu leeg is kun je doorfietsen. Let er wel op dat je wat zwaarder fietst.

Welk fietsstoeltje past op mijn fiets voorop?

Om te checken welk fietsstoeltje op je fiets past, moet je de afmetingen van je bagagedrager of stuurpen weten. De fietsstoeltjes voor voorop de fiets passen om een ronde stuurpen van 22 tot 25 mm. Voor racefietsen en mountainbikes is er een speciale adapter, zodat het fietsstoeltje alsnog gemonteerd kan worden.

Welke leeftijd achterzitje fiets Yepp?

Een Yepp achterzitje is al geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden. De maximale leeftijd ligt rond de 6 jaar, maar dan is vooral het maximale lichaamsgewicht van 22 kg belangrijk. Alle achterzitjes van Yepp zijn gemaakt om flexibel te zijn voor opgroeiende kinderen én groeiende gezinnen!

Welk fietsstoeltje kan achterop een elektrische fiets?

De vorige punten zijn belangrijk bij de volgende modellen fietszitjes.
  • Bobike Maxi Exclusive Plus, City en Tour.
  • Bobike Maxi Exclusive Plus, City en Tour 1 punt Frame bevestiging.
  • Bobike Maxi Junior Plus.

Kan Bobike op alle fietsen?

In principe passen deze kinderzitjes op iedere standaard e-bike. Ook het Bobike-kinderzitje is een zeer geschikte én veilige optie. De Bobike Exclusive Maxi is een zitje dat je achterop je elektrische fiets monteert, met extra bescherming rondom het kind.

Welk voorzitje elektrische fiets?

Het voorzitje op de elektrische fiets

Heb je een kleine koter die maximaal 15 kilo weegt, dan kun je het stoeltje voorop de fiets plaatsen. Een voorzitje wordt eigenlijk altijd aan de stuurpen vastgezet. Verder is het goed om rekening te houden met de plek waar je motor bevestigd zit.

Welke leeftijd kinderzitje achterop?

Een baby mag in een fietszitje als het voor enige tijd zelfstandig rechtop kan blijven zitten. Gemiddeld is dit rond de 9 maanden. Er is geen verschil op welke leeftijd een baby in een voorzitje en op welke leeftijd een baby in een achterzitje mag.

Kan er een kinderzitje op een Fatbike?

De FLB+ fatbike van Phatfour is ontworpen met het oog op functionaliteit en veiligheid voor het hele gezin. Een van de meest opvallende kenmerken van de FLB+ is de mogelijkheid om zowel voor als achter een kinderzitje te plaatsen.

Welk fietsstoeltje voor welke leeftijd?

0-9/12 maanden: autostoeltje op (bak)fiets. 9/12 maanden tot 3 jaar: fietsstoeltje voorop. 3 tot 5 jaar: fietsstoeltje achterop.

Welke fietstas bij Yepp achterzitje?

Alle dubbele fietstassen met daar boven op 2 verbindingsbanden zijn zonder problemen te combineren met een fietszitje achterop. Als de bagagedrager niet lang genoeg is en er te weinig ruimte voor de voetjes ontstaat, kun je dit oplossen door een verlenger op de bagagedrager te monteren.

Is een fietsstoeltje verplicht?

Kinderen jonger dan 8 jaar moeten op een fiets, snorfiets, brommer of scooter een veilige zitplaats hebben met voldoende steun aan rug, handen en voeten. Bijvoorbeeld een kinderstoeltje.

Hoe lang zit baby voorop fiets?

Zodra je baby zelfstandig rechtop kan zitten, kan hij in een fietsstoel. Tot maximaal 15 kg plaats je je kind voorop je fiets. Dit komt ongeveer overeen met de leeftijd van 3 jaar. Vergeet niet om zijn voeten vast te zetten zodra je kind langer wordt.

Is 15 km fietsen ver?

In de norm gezond bewegen bijvoorbeeld wordt 5 a 6km/h wandelen gelijkgesteld aan 15 km/h fietsen. 6 km/h wandelen is stevig doorlopen en zeker meer dan 100 watt inspanning. 15 km/h op een gewone stadsfiets is lui fietsen.

Kun je fietsen op een elektrische fiets zonder accu?

Kun je ook zonder accu op een e-bike rijden? Ja, het is mogelijk om zonder accu op een Gazelle e-bike te rijden, althans vanuit technisch oogpunt. Je moet echter extra moeite doen om op een e-bike te rijden met uitgeschakelde motor, omdat ze meestal meer dan 20 kg wegen.

Wat is gezonder een gewone fiets of een elektrische fiets?

Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur. Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag.

Waar moet je op letten als je een kinderzitje aanschaft?

Neem bij aankoop van een autostoeltje jouw auto mee. Zo kun je ter plekke testen of het zitje goed past en stabiel staat. Let bij aanschaf van een autostoeltje ook op het goedkeuringslabel. Daarop staat voor welk gewicht of welke lengte het zitje geschikt is.

Waarom een Mamafiets?

Een moederfiets heeft extra ruimte tussen het stuur en het zadel. Zo kun je gemakkelijk een kinderzitje aan het stuur monteren én hou je genoeg ruimte over om makkelijk af en op te stappen. Daarbij wordt je niet belemmerd tijdens het fietsen zelf en heb je genoeg ruimte om fietsbewegingen te maken.

Kan een kinderzitje op een mountainbike?

Voordelen van met je kind mountainbiken

Door je kind al vroeg mee te nemen in een fietsstoeltje op de mountainbike, leert hij of zij al vroeg zijn balans te houden en te 'sturen' – zeker op een buiszadel. Als je kind later oud genoeg om zelf te leren fietsen, kan -ie deze vaardigheden meteen in de praktijk brengen.

Volgende artikel
Wat doet koffie met je baby?