Kan Vicks kwaad tijdens zwangerschap?

Gevraagd door: Valentijn Sanders  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 4.1/5 (42 stemmen)

Zwangerschap en borstvoeding:
Tijdens de zwangerschap mag dit middel gebruikt worden overeenkomstig het voorschrift. Tijdens de borstvoeding mag dit middel gebruikt worden overeenkomstig het voorschrift, maar niet gebruiken als inwrijfmiddel op de borst.

Is Vicks gevaarlijk?

VapoRub mag nooit worden ingenomen omdat de ingrediënten, met name de kamfer, giftig kunnen zijn. De luchtwegen van jonge kinderen zijn erg smal en door de sterke lucht van Vicks VapoRub kunnen ze ernstig vernauwen. Dit concludeert medisch wetenschapper Bruce K.

Waarom geen Vicks bij baby?

Mentholgel zoals VapoRub kan gevaarlijk zijn voor jonge kinderen. De sterke lucht kan hun luchtwegen versmallen en luchtwegontstekingen veroorzaken. Dit meldt Vakblad Vroeg op basis van onderzoek van de Wake Forest University.

Hoe vaak mag je Vicks VapoRub gebruiken?

1-2 koffielepels per keer, 2-3 keer per dag. Toediening: Wrijf 3-5minuten de borst en/of rug in. Bedek nadien met textiel. Niet gebruiken op een beschadigde of open huid, op de slijmvliezen, op de neus of het gezicht.

Hoe vaak mag je Vicks smeren?

Kinderen jonger dan 12 jaar mogen dit geneesmiddel niet gebruiken als middel om in te ademen. De gebruikelijke dosering bij INWRIJVEN is: Kinderen van 3-7 jaar: 1 koffielepel per keer, 2-3 keer per dag. Volwassenen en kinderen boven 7 jaar: 1-2 koffielepels per keer, 2-3 keer per dag.

12 Unexpected Uses for Vicks VapoRub

33 gerelateerde vragen gevonden

Wat doet Vicks met je lichaam?

Vicks VapoRub is een zalf van meerdere vluchtige oliën en aromatische stoffen en werkt na inhaleren via de neus. Het inhaleren van dampen die vrijkomen door lichaamswarmte of door toevoeging van de zalf aan heet water (dampbad) wordt als verlichtend ervaren. Dit middel wordt gebruikt bij verkoudheid en/of griep.

Is Vicks goed voor verstopte neus?

Vicks Vaporub werkt effectief bij verkoudheid en een verstopte neus. Het middel kan makkelijk aangebracht worden op de borst of rug en de dampen die vervolgens vrijkomen bereiken al snel de neus en voorhoofdholtes. Hierdoor zal een verkoudheid en verstopte neus al snel weer verdwijnen.

Hoe Vicks gebruiken bij verkoudheid?

Voor je verkoudheid

Vicks VapoRub gebruik je natuurlijk in de eerste plaats als je verkouden bent; smeer wat zalf op je hals en borst om beter te ademen en je hoest te verlichten.

Waar Vicks smeren bij verkoudheid?

Door Vicks te inhaleren of in te smeren op je borst en rug behandel je verschijnselen van verkoudheid. De dampen die vrijkomen door lichaamswarmte of door een dampbad worden ervaren als verlichtend bij verkoudheid.

Is Vicks Vaporub goed voor kalknagels?

De werkzame stof Thymol zorgt ervoor dat de nagel ontsmet en bacterievrij gemaakt wordt. Vaporub is oorspronkelijk niet gemaakt voor de behandeling van kalknagels, dus let op met het gebruik hiervan. Als het smeren van de zalf andere klachten zoals huidirritaties veroorzaakt, dien je meteen te stoppen met het gebruik.

Kan mijn baby stikken door verstopte neus?

Het RS-virus veroorzaakt bij de meeste gezonde kinderen en volwassenen klachten die lijken op een gewone verkoudheid, met een loopneus, verstopte neus en soms lichte koorts. Voor kinderen onder de twee jaar, en met name baby's jonger dan zes maanden, kan een infectie met het RS-virus gevaarlijk zijn.

Hoe krijg je snot uit neus baby?

Maar hoe doe je dat precies? Sluit dat ene neusgat even af en houd de mond een beetje dicht met je vingers. Wacht enkele seconden: de slijmpjes moeten dan door het andere neusgat stromen; Veeg het neusje van je baby af met een zacht kompres of een zakdoekje.

Wat kun je doen tegen vastzittend slijm bij baby?

Wat kan je doen om het hoesten te verlichten?
 1. Geef je baby neusdruppels of neusspray. ...
 2. Zorg voor een schone lucht. ...
 3. Ga vastzittend slijm tegen door te stomen. ...
 4. Geef hoestdrank aan je baby. ...
 5. Zorg ervoor dat je kleine genoeg drinkt. ...
 6. Geef je kindje boven de 1 jaar een lepel honing. ...
 7. Zet zijn hoofdeinde iets omhoog.

Wat kun je nog meer doen met Vicks?

12 handige manieren om Vicks te gebruiken die je echt nog niet...
 1. Hoofdpijn. Advertentie - Lees hieronder verder. ...
 2. Striae. Het middeltje blijkt ook goed te helpen tegen striae. ...
 3. Lippen. Droge lippen voelen meestal niet fijn aan. ...
 4. Brandwonden. ...
 5. Hoofdroos. ...
 6. Onzuivere huid. ...
 7. Kleine wondjes. ...
 8. Spierpijn.

Kan Vicks vervallen?

Bewaren bij 15-25 °C. Gebruik Vicks VapoRub niet meer na de datum op de verpakking achter niet te gebruiken na".

Waar kun je tijgerbalsem voor gebruiken?

Tijgerbalsem voor de spieren: Tijgerbalsem gebruikt u wanneer u de spieren en gewrichten soepel wilt maken, op het moment dat u last heeft van stijve of vermoeide spieren. Of wanneer u last heeft van spierpijn na het sporten. U smeert de Tijgerbalsem op de huid.

Is Vicks goed voor keelpijn?

Een andere optie is om voor speciale zuigtabletten te kiezen, zoals Vicks Farinex. Dit is een unieke 3-in-1-combinatie voor snelle verlichting van symptomen van een zere keel. De keelzuigtabletten werken pijnstillend, verzachtend en antibacterieel.

Hoe krijg ik mijn neus weer open?

Wat te doen tegen een verstopte neus?
 1. Neusspray. Neusspray is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt als je een verstopte neus hebt. ...
 2. Spoelen met zout. Water met zout is de ideale manier om je neus (tijdelijk) vrij te maken van slijm als je neus verstopt is. ...
 3. Drink genoeg water. ...
 4. Vicks VapoRub. ...
 5. Een potje stomen.

Hoe kom je snel van een verstopte neus af?

Geef dat opgehoopt snot geen schijn van kan kans met de volgende tips en tricks.
 1. Stomen maar. Een van de oudste methodes om van overtollig slijm af te raken is door middel van stoom. ...
 2. Drink voldoende. ...
 3. Zout. ...
 4. Drink iets warms. ...
 5. Kies voor een andere slaaphouding. ...
 6. Ga langs bij een dokter als je verstopping te lang aanhoudt.

Kan een kind stikken in slijm?

Soms hoest je kind slijm op. Dat ruimt slijm en stof op dat in de keel, luchtpijp of longen zit. Je kind kan ook moeten hoesten zonder dat er slijm omhoog komt. Dat noemen we een kriebelhoest of een droge hoest.

Hoe herken je het RS virus?

Een infectie met het RS-virus begint met een flinke neusverkoudheid. Later treedt hoesten steeds meer op de voorgrond, meestal zonder koorts. Bij baby's die jonger zijn dan zes weken kunnen te lange adempauzes ontstaan. De grauwe verkleuring van de lippen kunnen de eerste tekenen van de infectie zijn.

Hoe herken je longontsteking bij baby?

De belangrijkste symptomen van een longontsteking bij kinderen zijn: hoesten van slijm (soms met wat bloed), koorts en een snelle ademhaling. Je kind kan ook last hebben van benauwdheid of kortademigheid en rillen of klappertanden. Ook kan hij minder actief zijn en slecht drinken.

Waarom geen Xylometazoline baby?

Een neusspray met de stof xylometazoline is niet veilig voor je baby. Deze stof kan bij kinderen onder de 2 jaar voor ernstige bijwerkingen zorgen. Is je kind ouder dan 2 jaar? Dan kan je bij ernstige verkoudheid xylometazoline 0,05% gebruiken.

Hoe klinkt een benauwde baby?

Piepende ademhaling, blaffende hoest

En hoor je je kindje piepend ademhalen of blaffend hoesten, dan maak je je al snel ernstige zorgen en zoek je naar de beste manieren om je kindje zo snel mogelijk te helpen.

Kan een baby stikken in melk?

Als de melk in de keel terugloopt kan dit leiden tot hoesten en ademhalingsproblemen bij je baby. Komt de voeding vanuit de maag omhoog dan kan je kindje zich verslikken.

Volgende artikel
Hoe lang duurt sprong 7 baby?