Maxi-Cosi Jade auto reiswieg | Review

Kan reiswieg in auto?

Gevraagd door: Stella Verhoeven Bsc  |  Laatste update: 21 november 2023
Score: 5/5 (30 stemmen)

Er zijn steeds meer reiswiegen op de markt die je ook in de auto kan bevestigen. Ze beschikken over een eigen autogordelsysteem, voldoen ook gewoon aan de Europese richtlijnen en hebben de nodige crashtests ondergaan. Het bekendste model is de Maxi-Cosi Jade.

Welke reiswieg mag in de auto?

Een reiswieg mag niet worden gebruikt voor vervoer in de auto, tenzij het een speciale reiswieg is met ECE-keurmerk 44.03. Sommige ouders kopen een losse kinderwagen die alleen die eerste periode kan worden gebruikt. De meeste ouders kopen echter een combiwagen.

Hoe lang baby in reiswieg auto?

Maximaal 1 uur

Gebruik het autostoeltje voor baby's daarom alleen voor (niet te lange) autoritten. Veiligheid.nl houdt een vuistregel aan, van maximaal 1 uur achter elkaar. Leg de baby als het kan thuis op een vlakke ondergrond in een box of op een speelkleed waar het kindje lekker kan bewegen.

Hoe vervoer je een baby in de auto?

De veiligste manier om je baby in de auto te vervoeren is in een babyautostoel. Je baby kan meteen vanaf de geboorte vervoerd worden in een babyautostoel. Vervoer je baby zo lang mogelijk tegen de rijrichting in.

Hoe lang rijden met een baby?

Het is niet goed voor je baby om lang in dezelfde houding te zitten. Daarom wordt nadrukkelijk aangeraden om je baby niet langer dan één uur achter elkaar in een babyautostoeltje te vervoeren, en niet langer dan twee uur per dag. In een autostoeltje kan je baby niet of nauwelijks bewegen.

24 gerelateerde vragen gevonden

Kan je een baby even in de auto laten?

Laat je (slapende) baby nooit alleen in de auto achter

Laat je baby dan nooit alleen in de auto achter! Zeker als de auto in de zon staat is dat gevaarlijk. Kinderen krijgen het snel te warm: ze raken oververhit. Het heeft geen zin om een raam open te zetten in een auto die in de zon staat.

Hoe lang mag je baby in de Maxi-Cosi?

Gebruik de Maxi-Cosi niet als stoeltje thuis of als je op visite bent. Een baby is pas te groot voor het autostoeltje als de bovenkant van zijn hoofd boven de rugleuning uitkomt, hij meer dan 13 kilo weegt of groter is dan 83 cm (dat is circa 15 maanden oud).

Kan een pasgeboren baby in een autostoel?

je een autostoel hebt die je vanaf de geboorte (40cm) tot ongeveer 4 jaar (105cm) kan gebruiken. je hem gewoon in de auto kan laten staan. je hem naar je toe kan draaien waardoor je je kindje gemakkelijk in de auto zet en er ook snel weer uit haalt.

Waarom baby achterstevoren in auto?

Veiliger voor hoofd en nek

Kinderen raken het vaakst gewond aan hoofd en nek door auto-ongelukken. In een achteruitkijkend zitje zijn de krachten op de nek van het kind bij een frontale botsing tot 5 keer kleiner dan in een vooruitkijkend zitje.

Hoe baby laten slapen in auto?

Een zitverkleiner voor baby´s zal je baby een veilige en comfortabele cocon bieden. Maak gebruik van raamblindering of een zonnekap op je autostoeltje om de ruimte donkerder te maken en je baby te stimuleren om te gaan slapen.

Hoeveel uur mag een baby in een reiswieg?

Je kindje ligt over het algemeen de eerste zes maanden in de reiswieg, oftewel wagenbak. Als je baby kan zitten, stap je over naar een wandelwagen of buggy.

Kan een baby in een reiswieg slapen?

Als je op visite gaat kan je je baby laten slapen in de reiswieg van de kinderwagen. Zorg er dan wel voor dat de kap naar beneden is zodat er voldoende ventilatie is. Zet de reiswieg liever niet op een vloer die verwarmt wordt door vloerverwarming.

Hoe kinderwagen in auto?

Tips voor het veilig vervoeren van je baby
  1. Gebruik de kinderwagenbak (of wieg) niet om je kindje in de auto mee te vervoeren. ...
  2. Gebruik de kinderwagenbak niet als vaste slaapplek. ...
  3. Doe bij windstil weer (of in huis) de kap omlaag voor voldoende ventilatie.
  4. Zorg dat je baby het in de kinderwagen niet te warm heeft.

Kan voetenzak ook in reiswieg?

Bijna alle kinderwagenmerken hebben hun eigen voetzakken welke matchen met de kinderwagen. De voetenzakken zijn warm en water -en windafstotend, ideaal dus! Maar kun je deze voetenzakken ook gebruiken voor je pasgeboren kindje in de reiswieg? Liever niet!

Waar zet je de baby in de auto?

Kinderen tot 1,35 meter moet u in een goedgekeurd autokinderzitje vervoeren. Zowel voorin als achterin de auto. Dit moet altijd, of uw kind in uw eigen auto zit, of bij iemand anders in de auto. Zet een baby alleen in een autozitje op de voorstoel als de airbag is uitgeschakeld.

Waarom tot 15 maanden achterwaarts verplicht?

Ons advies is om je baby zo lang mogelijk achteruit te vervoeren. Want het nekje is bij jonge kinderen kwetsbaar, omdat het hoofd in verhouding zwaar is. Als je baby achteruit zit, wordt het nekje tijdens een botsing beter beschermd.

Hoe lang baby achterstevoren in auto?

Ouders moeten hun baby's tot 15 maanden achterstevoren in een auto laten meerijden. Het is volgens deskundigen nóg beter om zelfs kinderen tot vier jaar omgedraaid te vervoeren.

Hoe baby vervoeren na bevalling?

Wanneer je na een bevalling in het ziekenhuis weer naar huis gaat met de auto, is het wettelijk verplicht om je baby in een maxicosi te vervoeren. Je mag niet met je kindje in de armen op de achterbank gaan zitten.

Hoe zit baby goed in autostoel?

Tips: veilig in het autostoeltje

Zorg dat de riempjes altijd goed strak zitten bij de schouders, buik en heupen. Als ze te los zitten kan er bijvoorbeeld een schouder onderdoor glippen bij een botsing. Dit geldt voor riempjes van het autostoeltje zelf, maar ook voor de autogordel als je deze gebruikt.

Hoe lang mag een baby van 2 weken in de auto?

Wanneer kan een pasgeboren baby lange afstanden in de auto reizen? Voor een pasgeboren baby wordt het aangeraden autoreizen te beperken tot 30 minuten per keer.

Hoe neem je je baby mee uit het ziekenhuis?

Hoe vervoer je de baby naar huis

Je baby gaat voor het eerst naar buiten, een jas en mutsje zijn dan nodig. Vervoer je baby in een goedgekeurde autostoel. Oefen van tevoren het vastzetten van het stoeltje in de auto. Neem je baby nooit los op schoot in de auto.

Hoe oud is een pasgeboren baby?

Een pasgeboren baby wordt tot de leeftijd van dertig dagen of gedurende zijn verblijf op een neonatale afdeling boreling, neonaat of neonatus (Latijn: nieuwgeborene) genoemd. Vanaf dertig dagen tot één jaar wordt een baby zuigeling genoemd.

Wat doe je een baby aan in de Maxi-Cosi?

Geen dik pak of jasje, want dan kun je de gordels van het autostoeltje niet strak genoeg aantrekken. Dek je kindje in de Maxi-Cosi toe met een omslagdoek, deken of een warme voetenzak. Zet het autostoeltje liever niet op de grond vanwege de kou.

Hoe lang zit een baby in de box?

Hoe lang je een box gebruikt hangt af van de ontwikkeling en behoeften van je kindje. Over het algemeen wordt een babybox gedurende de eerste levensmaanden tot ongeveer het moment dat de baby zelfstandig kan zitten of kruipen gebruikt.

Hoe vervoer je een baby zonder auto?

Er zijn verschillende opties om je baby te vervoeren. Bevestig een autostoel op je fiets, of een babyschelp in een fietskar of (bak)fiets. Je mag je baby pas in een fietszitje meenemen als het zelfstandig vanuit kruiphouding kan zitten.

Vorige artikel
Hoe werkt Snuggs ondergoed?
Volgende artikel
Is het jou of jouw keuze?