How To Turn Normal Sunglasses into Prescription Sunglasses & KEEP YOUR FRAMES!

Kan je van een gewone bril een zonnebril maken?

Gevraagd door: Ecrin van Dijk  |  Laatste update: 27 februari 2024
Score: 4.7/5 (67 stemmen)

Een overzetzonnebril biedt uitkomst! Een overzetzonnebril is een zonnebril die je over je bril op sterkte draagt. Dat betekent geen gedoe meer met afwisselen tussen een gewone bril en zonnebril én altijd en overal scherp zicht, ook als de zon schijnt.

Wat kost een clip-on zonnebril?

Koop je clip-on zonnebril online of in de winkel vanaf € 60.

Hoe werkt een overzet zonnebril?

Hoe werkt een overzetzonnebril? Een overzet bril plaats je over je eigen bril heen. Dit is mogelijk doordat het montuur van een overzet bril iets groter is en aan de binnenkant wat is uitgehold -waardoor deze extra licht is en over de eigen bril geplaatst kan worden.

Kan je een zonnebril op sterkte laten maken?

Kan ik zonneglazen op sterkte in mijn huidige zonnebril laten zetten? Ja, dat kan! Als je al een zonnebril hebt, dan kun je de gewone zonneglazen laten vervangen door zonneglazen op sterkte. Je betaalt dan alleen voor de glazen.

Heeft Kruidvat zonnebrillen?

Wist je dat Kruidvat ook merkzonnebrillen verkoopt? Wij hebben regelmatig mooie zonnebrillen in de aanbieding van merken zoals Marc Jacobs en Calvin Klein. Als je op zoek bent naar een designer zonnebril, dan ben je bij Kruidvat aan het juiste adres.

34 gerelateerde vragen gevonden

Is Ray-Ban een goede zonnebril?

Ray-Ban piloten zijn stijlvol en passen bij elke outfit, van casual tot formeel. Het metalen montuur is licht en zit comfortabel, een geweldige zonnebril die bij vrijwel elke gezichtsvorm past. Dan hebben we het Ray-Ban wayfarer montuur of de nieuwe wayfarer zonnebril die vandaag de dag nog steeds populair is.

Wat zijn de duurste zonnebrillen?

Chopard De Rigo Vision-zonnebril € 339.000

Het Zwitserse bedrijf Chopard is de trotse maker van de duurste zonnebril ter wereld. Chopard ging hiervoor een samenwerking aan met De Rigo Vision. Het meesterwerk is gemaakt van 60 gram 24-karaats goud en gedecoreerd met 51 diamanten.

Wat gebeurt er als je geen zonnebril draagt?

Wist je dat zonder zonnebril in de zon zitten net zo slecht is als zonnen zonder zonnebrand? Bescherm je ogen tegen de schadelijke gevolgen van UV-straling in zonlicht. Je kunt er later blijvende schade van oplopen. Dat UV-straling slecht is voor je huid weten de meeste Nederlanders wel.

Wat kost gemiddeld een zonnebril op sterkte?

Een zonnebril op sterkte kost altijd € 99, ongeacht het model of de kleur van de glazen. Voor een zonnebril zonder glazen op sterkte betaal je € 99, de prijs voor een multifocale zonnebril bedraagt € 229.

Kan een Ray-Ban zonnebril op sterkte?

Het Ray-Ban-logo staat op alle brillen op sterkte.

Is het belangrijk om een zonnebril te dragen?

Vooral bij fel zonlicht is het belangrijk om een zonnebril te dragen. Kies voor een zonnebril met een aansluitend montuur. Zo voorkomt u dat er licht langs de zijkanten, de boven- of onderkant in het oog schijnt. Daarnaast beschermt een zonnebril met grote glazen de huid rond uw ogen tegen verbranding.

Waarom zonnebril en niet zonnebril?

Een zonnebril is noodzakelijk op plekken waar veel reflectie is, zoals in de sneeuw of op het water teneinde beschadiging van het netvlies te voorkomen. Goedkoop of duur maakt niet uit bij de aanschaf van een zonnebril. Kijk wel of de zonnebril honderd procent bescherming voor uv-straling biedt.

Heb je een zonnebril nodig?

Ogen zijn uiterst kwetsbaar en vatbaar voor ziekte en verwondingen, net als elk ander deel van het lichaam. Een goede zonnebril is een noodzakelijk en belangrijk beschermingsmiddel. Leer meer over hoe schadelijke UV-stralen tot oogziekten kunnen leiden en zie hoe een zonnebril de gezondheid van uw ogen kan beschermen.

Is een zonnebril verzekerd?

Onder de dekking van je inboedelverzekering vallen de spullen binnen je huis, dus niet buiten. Tenzij je kiest voor een (aanvullende) buitenshuisdekking. Dus wordt je zonnebril uit jouw auto gestolen, terwijl deze niet in het zicht lag? Dan heb je kans dat deze gewoon wordt vergoed door je inboedelverzekeraar.

Wat maakt een zonnebril duur?

Het montuur zelf kost ook niet zo veel geld, dus wanneer een designer zonnebril 300 euro kost, betaal je bijna 150 euro alleen al aan de merknaam. De belangrijkste reden waarom mensen een zonnebril dragen is om het (reguliere) wit licht te blokkeren.

Kan je een zonnebril declareren?

Bij aanschaf van een complete bril mag je het montuur en de glazen declareren. Maar een los montuur valt niet onder de dekking. Lenzen worden wel vergoed, maar lenzenvloeistof niet. Ook zonnebrillen zonder sterkte, eventuele aanmeet- of controlekosten en accessoires vallen buiten de dekking.

Is een goedkope zonnebril goed?

Bieden die goedkope zonnebrillen evenveel bescherming voor de ogen als een duurder exemplaar? Ja, is het korte antwoord, zegt oogarts Tjeerd de Faber van het Oogziekenhuis Rotterdam. “De prijsverschillen van een zonnebril zitten puur in de marketing van het merk, niet in de kwaliteit van oogbescherming.”

Waar moet je opletten als je een zonnebril koopt?

Tips voor een goede zonnebril:

De zonnebril geeft 100% Uv-bescherming. Deze aanduiding staat meestal op een sticker of in de beschrijving van de bril als 100% UV of UV400. De glazen en het montuur moeten goed passen: groot genoeg om te voorkomen dat het Uv-licht je ogen via de boven-, onder- of zijkant kan bereiken.

Wat kost een bril bij een goede opticien?

De prijs van een complete bril ligt meestal tussen de 60 en 400 euro.

Welke zonnebril past bij mijn gezicht?

Is jouw gezicht ongeveer even lang als breed, heb je een ronde kaak en volle wangen? Dan heb je een rond gezicht. Zonnebrillen met een rechthoekig, vierkant of breed montuur passen daarom perfect bij je. Ook modellen die wat breder aan de bovenkant zijn, staan je super goed!

Is felle zon slecht voor je ogen?

De ultraviolette stralen van de zon zorgen niet alleen voor een versnelde veroudering van de huid maar ook van uw ooglenzen. Als u uw ogen niet goed beschermt in de zon kunt u sneller staar krijgen. Ook moet u beseffen dat de onderste oogleden bijzonder gevoelig zijn voor zonneschade.

Hoe weet je welke vorm zonnebril bij je past?

Heb je een breed voorhoofd dat geleidelijk smaller wordt bij de kaak, hoge jukbeenderen en scherpe kin? Dan heb je een hartvormig gezicht. Voor een zachtere uitstraling zit je goed met een ronde, halfronde of ovale zonnebril. Wat jouw gezicht ook helemaal afmaakt, is een lage, brede zonnebril.

Wat is beste kleur voor zonnebril?

Om ervoor te zorgen dat u verkeersborden en stoplichten blijft herkennen, moeten de zonnebrilglazen hun natuurlijke kleurcontrast houden. Daarom zijn groene, bruine en grijze tinten het meest geschikt voor het rijden.

Wat is een goede prijs voor een zonnebril?

Hoeveel ben je kwijt aan een goed beschermende zonnebril? Als je bril wil met gegarandeerde bescherming tegen schadelijk UV-stralen van 400 nm en een goede optische kwaliteit, dus zuivere glazen zonder vertekening, moet je denken aan prijzen rond de 100 euro, vertelt Renaud.

Wat kost een goede zonnebril?

Als we kijken in de winkel dan zien we dat 150 euro vaak een mooi startbudget is voor een leuke zonnebril. Daar heb je al een toffe monteur voor van een gekend merk. Bij het jonge volkje merken we een groeiende populariteit van merken zoals Ray-Ban en Guess.

Vorige artikel
Wat ga je erop vooruit in 2023?
Volgende artikel
Kan je afstand doen van een kind?