Waarom mag je niet drinken als je zwanger bent?

Kan je naar Zanzibar als je zwanger bent?

Gevraagd door: Jinthe Geerling  |  Laatste update: 5 maart 2024
Score: 4.1/5 (46 stemmen)

Af te raden bestemmingen Het gaat vooral om landen in Afrika, zoals Kenia, Tanzania, Zanzibar, Ghana en Gambia. Er zijn ook risicogebieden in Azië en Zuid Amerika.

Welke landen mag je niet heen als je zwanger bent?

Zwangere vrouwen of vrouwen met een kinderwens worden momenteel afgeraden om te reizen naar Zuid - en Centraal- Amerika, de Caraïben, Kaapverdië en sommige eilanden in de Stille Oceaan omwille van het zikavirus.

Waarom mag je niet meer vliegen als je zwanger bent?

Vlieg je veel, bijvoorbeeld als stewardess of piloot, informeer dan bij je werkgever naar het Besluit Stralingsbescherming. Als je vliegt als je in verwachting bent bestaat er wel kans op het krijgen van trombose omdat je lang stilzit. Ook kunnen tijdens de vlucht je hartslag en bloeddruk oplopen.

Hoeveel weken zwanger mag je niet meer vliegen?

Tussen de 28ste en 36ste week van de zwangerschap (bij meerlingen tot de 32ste week) mag je alleen vliegen met een geldige doktersverklaring of Fit 2 Fly rapport. De doktersverklaring of het Fit 2 Fly rapport moet in het Engels worden afgegeven door de behandelend arts of gynaecoloog.

Kan je naar Bonaire als je zwanger bent?

U kunt in de meeste gevallen veilig vliegen als u zwanger bent, zonder gezondheidsrisico's voor u of uw baby. We raden u aan niet te vliegen als u 36 weken of meer zwanger bent, en ook niet tijdens de eerste week na uw bevalling.

32 gerelateerde vragen gevonden

Kan je naar Curacao als je zwanger bent?

Vanaf 2019 is het risico om besmet te worden met het zikavirus in Midden- en Zuid-Amerika en de Cariben sterk afgenomen. Zwangere vrouwen raden we niet langer af om naar deze gebieden af te reizen, vanwege het zikavirus. Dit geldt ook voor vrouwen die zwanger willen worden.

Is het verstandig om te vliegen als je zwanger bent?

De eerste 28 weken van je zwangerschap, oftewel de eerste 5 maanden, kun je over het algemeen zonder problemen vliegen. Daarna vragen de meeste luchtvaartmaatschappijen om een zwangerschapsverklaring (ook wel doktersverklaring genoemd) waar de uitgerekende datum op staat.

Waar op letten zwanger vliegen?

Tips om te reizen tijdens uw zwangerschap

Draag comfortabele kleding. Strek om het uur uw benen en loop regelmatig rond. Neem geen geneesmiddelen (bijvoorbeeld voor reisziekte, reizigersdiarree…) zonder uw arts te raadplegen.

Wat mag je niet doen als je zwanger bent?

Let op deze dingen als je zwanger bent:
  • Geen alcohol. Een beetje alcohol kan al schadelijk zijn voor je baby.
  • Niet meer dan 2 kopjes koffie per dag. ...
  • Niet te veel soja-producten. ...
  • Geen of weinig zoethout-thee. ...
  • Geen of weinig kruidenthee. ...
  • Geen rauwe melk. ...
  • Geen zachte kaas van rauwe melk. ...
  • Geen rauwe eieren.

Wat gebeurt er als je bevalt in het vliegtuig?

Het kan zijn dat uw kind wordt geboren in een voertuig. Bijvoorbeeld op een schip of in een vliegtuig. Gebeurt dit in Nederland? Dan moet u aangifte van geboorte doen in de gemeente waar het kind het vervoermiddel verlaat.

Hoeveel weken ben je als je 6 maanden zwanger bent?

Hoeveel maanden is 22 weken? Je zit nu in de 6e maand, bij 26 weken heb je 6 maanden vol.

Kan je met 25 weken op vakantie?

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kun je tot 28 weken probleemloos vliegen. Vaak heb je daarna een zwangerschapsverklaring nodig. Na 36 weken staan de meeste luchtvaartmaatschappijen geen zwangere vrouwen meer toe op een vlucht vanwege het risico op een bevalling in de lucht.

Hoeveel maanden is 28 weken zwanger?

Het derde trimester loopt vanaf 28 weken (7 maanden) tot aan de bevalling.

Kan je naar Dubai als je zwanger bent?

U kunt uw vlucht tot de 29e week van uw zwangerschap normaal boeken, zolang u geen complicaties of medische problemen heeft gehad. Als u reist in of na de 29e week van uw zwangerschap, dient u een medisch certificaat of brief ondertekend door uw huisarts of vroedvrouw mee te nemen.

Kan je als je zwanger bent naar Thailand?

Reizen naar Thailand tijdens uw zwangerschap

Wij raden u dan ook altijd aan om u goed te laten adviseren door één van de artsen van Thuisvaccinatie. Daarnaast is het belangrijk dat u uw plannen voor uw reis naar Thailand ook met uw verloskundige of gynaecoloog bespreekt.

Welke zij niet liggen zwanger?

Is er reden voor paniek als je niet op je linkerzij ligt? Neen, de meeste zwangere vrouwen slapen onrustig en worden vanzelf wakker als ze op hun rug liggen. Ook jij zal dan automatisch een andere lighouding aannemen. Kies dan best voor je linkerzij.

Waarom mag je geen peper tijdens zwangerschap?

Peper. Piment. Salie. Dit kruid kan baarmoederkrampen opwekken en bevat stoffen die op het zenuwstelsel kunnen werken.

Waarom mag je niet in de jacuzzi als je zwanger bent?

Vanaf week 32 van de zwangerschap raden wij het geheel af om nog in de jacuzzi te gaan. In een jacuzzi of hottub blijft het water namelijk lange tijd op dezelfde temperatuur, waardoor er makkelijk bacteriën in ontstaan. Vanaf week 32 van jouw zwangerschap hebben deze bacteriën meer kans om je lichaam binnen te dringen.

Hoe warm mag je bad zijn als je zwanger bent?

Maar hoe zit het dan met een heet bad? Geen zorgen: dat kan gewoon, volgens onderzoek uit 2019. Zit je maximaal twintig minuten in een bad van 40 °C, dan stijgt je lichaamstemperatuur niet boven de 39 °C.

Kan je naar Japan als je zwanger bent?

Een reis naar de tropen is dus geen goed plan, maar niet alleen vanwege de medische voorzieningen. In veel tropische landen komen namelijk ziektes voor zoals malaria, gele koorts en zikakoorts. Die zijn al gevaarlijk als je niet zwanger bent, dus voor zwangeren al helemaal!

Hoeveel maanden is 20 weken zwanger?

Je bent halverwege je zwangerschap! Je hebt al een hele weg afgelegd in deze viereneenhalve maand.

Hoeveel weken tweede trimester?

Het tweede trimester loopt van week 13 tot en met week 26. Dit is voor veel zwangere vrouwen een fijne periode van de zwangerschap. Je voelt je energieker en ook de kans op een miskraam is aanzienlijk kleiner geworden. Vaak heb je nu ook minder last van zwangerschapskwaaltjes.

Is Egypte veilig als je zwanger bent?

Zwanger en op vakantie naar Egypte

Voelt u zich goed en wilt u op vakantie naar Egypte? Dat kan natuurlijk. De beste periode om te reizen als u in verwachting bent is tussen de 14de en 26ste week. Stel ook uw verloskundige of gynaecoloog op de hoogte van uw reisplannen.

Kan je naar Vietnam als je zwanger bent?

Zwangere vrouwen en vrouwen die in de nabije toekomst zwanger wensen te worden, wordt dan ook gevraagd hun reis uit te stellen. Indien dit niet mogelijk is, dienen ze contact op te nemen met hun geneesheer en de nodige voorzorgsmaatregelen tegen muggenbeten te treffen.

Kun je naar Zuid Afrika als je zwanger bent?

Ben je al zwanger of hoop je dat in de nabije toekomst te worden? Kies dan van tevoren al voor een reis door malaria-vrije gebieden. Je slaat het gebied over van het Kruger National Park tot aan de oostkust bij het Hluhluwe National Park. Hiervoor wordt aangeraden malariapillen te slikken (mits het malariaseizoen is).

Vorige artikel
Hoe groot portie baby?
Volgende artikel
Waarom tijgeren baby?