7 uitdagingen 7: Frustratietolerantie

Kan je een 7 tolereren?

Gevraagd door: Stefan Neuteboom  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.1/5 (12 stemmen)

Kan je elke onvoldoende tolereren? Om toleranties te kunnen inzetten moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Je moet: een 8 of een 9 behaald hebben op de OPO's waarvoor je tolerantie wil inzetten.

Kan een 7 gedelibereerd worden?

Enkel de opleidingsonderdelen waarvoor je minstens een 8 of een 9 behaalde, kunnen gedelibereerd worden (of één opleidingsonderdeel waarvoor je een 7 behaalde), en dat voor maximaal 12 studiepunten in totaal.

Hoeveel examens mag je tolereren?

De voorwaarden om te kunnen tolereren zijn:

Je neemt gedurende de hele opleiding slechts toleranties op voor een maximum van 10% van het aantal studiepunten van je programma. Dat is voor de meeste studenten 18 studiepunten van de 180 in een bacheloropleiding.

Hoeveel Tolerantiepunten kan je inzetten?

Je kan je tolerantiekrediet niet uitbreiden door een overtollig aantal studiepunten op te nemen. Binnen een bacheloropleiding bedraagt je tolerantiekrediet dus altijd maximum 18 studiepunten, zelfs al zou je in de praktijk 190 studiepunten volgen. Je startte je bacheloropleiding in of na academiejaar 2021-2022.

Wat als je een vak tolereert?

Een negatief gevolg van een tolerantie is dat je in een nieuwe opleiding geen vrijstellingen kan aanvragen op basis van je tolerantie, aangezien je niet slaagde voor het betreffende vak.

31 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel vakken mag je buizen?

Het examenprogramma bestaat uit 12 vakken. Er zijn 7 B-vakken. U mag in totaal maximum 7 punten tekort hebben, en u moet voor minstens 4 B-vakken en alle A-vakken geslaagd zijn.

Kan je een 9 20 delibereren?

Het tekort wordt berekend door het tekort op het examencijfer voor het opleidingsonderdeel te vermenigvuldigen met de studiepunten die aan dat opleidingsonderdeel zijn toegekend. Concreet: een 9/20 kan gedelibereerd worden voor een vak van 6 studiepunten, niet voor een vak van 7 studiepunten.

Kan je een vak van 6 studiepunten tolereren?

Het tekort om te slagen voor 1 of 2 opleidingsonderdelen bedraagt maximaal 6 gewogen punten, waarbij de studiepunten als gewichten worden gehanteerd. Deze tolerantie geldt niet voor de masterproef en de verplichte stages.

Kan een 8 gedelibereerd worden?

Als je nog niet alle opleidingsonderdelen van je mijlpaalpakket opneemt, dan word je gedelibereerd voor een opleidingsonderdeel als je voor maximaal 20% van de feitelijk opgenomen studiepunten van de eerste fase een 8/20 of 9/20 hebt behaald, en een mijlpaalpercentage van minstens 50% hebt.

Wat als je voor 1 vak niet slaagt?

Als je voor je 1ste examenkans niet geslaagd bent, moet je je dus het volgende academiejaar opnieuw inschrijven voor dat opleidingsonderdeel.

Kan je een 7 20 delibereren?

Als je niet voor al je vakken een resultaat hebt behaald, wordt er geen gewogen gemiddelde berekend en kan je niet worden gedelibereerd. Je hebt maximum 2 tekorten (alles onder de 10/20 is een tekort), geen enkel tekort is lager dan 8/20 en je hebt maximum één 8/20.

Hoeveel examens mag je herkansen?

Slaagt een kandidaat niet meteen? Dan heeft de kandidaat het recht op een herkansing. Dit geldt voor alle (of enkele) onderdelen van maximaal 2 vakken waarvoor in 2023 examen is gedaan. De kandidaat moet door de herkansing wel kunnen slagen.

Kan je in je master tolereren?

Let op: in het eerste deliberatiepakket is tolereren enkel mogelijk bij een studierendement van minstens 60%. Niet alle opleidingsonderdelen (zoals masterproef of stage) zijn echter tolereerbaar. De ECTS-fiche in de studiegids geeft aan of een opleidingsonderdeel wel of niet kan worden getolereerd.

Hoeveel kan je delibereren?

de student behaalt een eindtotaal van minstens 50 op 100. de gezamenlijke studieomvang, uitgedrukt in studiepunten, van de opleidingsonderdelen waarvoor de student niet is geslaagd, is maximum 12 studiepunten.

Kan je een 8 20 tolereren?

Indien je een 8 of 9 op 20 behaalt, kan je eventueel tolerantie inzetten.

Hoeveel buizen mag je hebben bij examencommissie?

Voor B-vakken mag je enkele onvoldoendes hebben. We noemen ze buispunten. Er zijn wel strikte voorwaarden: Je mag voor maximum 3 B-vakken een tekort hebben.

Hoe vaak mag je herkansen?

Voor het centraal examen heb je recht op minimaal 2 kansen binnen de duur van je opleiding. Je herkansing mag je binnen dezelfde afnameperiode maken. Heb je bij je eerste kans een voldoende gehaald, maar wil je toch een beter cijfer halen? Dan heb je recht op 1 herkansing.

Hoe weet je of je gedelibereerd bent?

Hoe weet je of je gedelibereerd bent? Op de puntenlijst (te raadplegen via Oasis) staat bij elk vak een resultaatcode vermeld die aangeeft of een creditbewijs werd behaald of er werd gedelibereerd. Een G-code betekent dat het tekort voor het betreffende vak werd getolereerd/gedelibereerd.

Wat als je een vak niet haalt bachelor?

Wanneer de student een vak niet haalt, moet hij dat net zo lang herkansen tot het wel gehaald is. Het kan dus voorkomen dat iemand in zijn derde jaar zit maar nog vakken uit het tweede of eerste jaar moet halen. De normen om te slagen of zakken verschillen per opleiding.

Wat als je geen 60 studiepunten haalt?

Studievertraging. Haalt een student de hoeveelheid ECTS die nodig zijn voor zijn bindend studieadvies, maar niet alle 60 punten die horen bij het eerste jaar, dan mag hij die studiepunten later halen. De ontbrekende punten kunnen bijvoorbeeld ook in het tweede of derde studiejaar gehaald worden.

Wat als je geen 30 studiepunten haalt?

Indien je voor minder dan 50% van de opgenomen studiepunten credits behaalt, zal bij de eerstvolgende inschrijving voor dezelfde opleiding (ongeacht de taalvariant) een bindende voorwaarde worden opgelegd. De studievoortgang wordt afzonderlijk per opleiding berekend (bv. bachelor, master, schakelprogramma …).

Wat als je het aantal studiepunten niet haalt?

Soms moet je ook bepaalde tentamens halen. Haal je niet genoeg studiepunten in het 1e jaar of haal je die bepaalde tentamens niet, dan krijg je een bindend negatief studieadvies (BNSA). Dat betekent dat je moet stoppen met de opleiding.

Kan je slagen met 2 5en?

Eindcijfers alle examenvakkenJe bent geslaagd als:

je één 5 hebt en al je andere eindcijfers 6 of hoger zijn; je een 4 hebt en al je andere eindcijfers 6 of hoger zijn. En het gemiddelde van al je eindcijfers ten minste 6,0 is; je 2 keer een 5 hebt, of een 5 en een 4, en al je andere eindcijfers 6 of hoger zijn.

Is 10 20 geslaagd?

Codes en vermeldingen op de puntenlijst

G = Getolereerd maar géén creditbewijs. Dit betekent dat je minder dan 10/20 hebt behaald, maar dat dit tekort wordt getolereerd en dat je geslaagd bent voor dat deliberatiepakket.

Hoeveel vijven mag je staan?

Je slaagt voor het eindexamen vwo wanneer je gemiddeld een voldoende haalt voor alle vakken van het centraal examen. Ook mag je maximaal één 5 als eindcijfer halen voor één van de kernvakken. Daarnaast mag je voor hooguit 2 vakken een onvoldoende als eindcijfer hebben.