Instructievideo | Een zelf gekozen bedrag en biljetten opnemen | Geldmaat

Kan je cash geld op je rekening zetten?

Gevraagd door: Stefan Hendriks  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 5/5 (16 stemmen)

Niet bij alle automaten waar u biljetten opneemt kunt u ook storten. Biljetten storten kan alleen met een bankpas van ABN AMRO, ING of Rabobank. Bent u klant van een andere bank dan kunt u geen biljetten storten, wel kunt u biljetten opnemen bij automaten met een stortfunctie.

Hoe kan je cash geld op je rekening laten zetten?

Stort cash geld op uw rekening via de Self'Bank of de Bancontact Cash punten. Met een depositokaart kunt u aan Self'Bank-automaten en de Bancontact CASH punten met het logo “Cash IN/OUT” eurobiljetten op een ING-rekening storten. De rekening moet wel aan de kaart gekoppeld zijn.

Hoeveel cash geld mag je op de bank zetten?

Je mag €10.000 contant storten zonder dat je bank hier melding van maakt. Contant betalen in een winkel is verboden vanaf een bedrag van €3.000. Als je meer dan dit bedrag stort dan is je bank of de winkelier verplicht dit te melden bij het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties.

Hoeveel geld mag je gratis storten?

Handig als je liever niet teveel losgeld in huis hebt en rondslingerende bankbiljetten graag transformeert tot méér saldo op je rekening. Maar pas op: het is niet gratis. En je mag maar tot €10.000 per keer storten. Anders komt de Belastingdienst om de hoek kijken.

Kun je geld storten bij een Geldmaat?

Welkom bij Geldmaat. Geldmaat biedt automaten voor het opnemen en storten van biljetten en munten.

20 gerelateerde vragen gevonden

Waar kan ik cash geld storten?

In een Cash Deposit automaat kunt u eurobankbiljetten deponeren. De automaat telt die en stort het bedrag de dag zelf op de gekozen rekening. Toegankelijk van 6 uur 's ochtends tot 23 uur 's avonds, 7 dagen op 7.

Waar kan ik gratis geld storten?

Klanten van ASN Bank en SNS Bank kunnen geen contant geld storten bij hun eigen bank. Maar zij mogen wel gratis gebruik maken van de dienst Mr. Pay in een GWK Travelex vestiging. Hiermee wordt het contante geld gratis overgeboekt naar een SNS-bankrekening of ASN-bankrekening.

Kan de Belastingdienst op je bankrekening kijken?

Banken zijn wettelijk verplicht om rekeninginformatie van klanten te delen met binnen- en buitenlandse belastingdiensten. Voor u als consument betekent het dat u makkelijker aangifte kunt doen, vanwege de vooraf ingevulde aangifte (VIA).

Hoeveel mag je cash in huis hebben?

In Nederland geldt er geen limiet voor de hoeveelheid geld die u in huis mag hebben. Contante bedragen boven de €560 euro moet u wel opgeven bij uw belastingaangifte. Dit is €1120 als u een fiscale partner heeft.

Hoeveel geld kan je in 1 keer storten?

Bij een stortautomaat kan je maximaal 200 biljetten en 5 kg munten storten tot een bedrag van €3.000 per rekening per dag.

Hoeveel geld mag je storten op je rekening zonder melding?

Het vrijgestelde bedrag is: € 2.418 als u de schenking van iemand anders krijgt. € 6.035 als u de schenking van uw ouders krijgt.

Welke transacties worden gecontroleerd?

Contante transacties boven de € 20.000 moeten altijd gemeld worden. Contante transacties tussen € 10.000 en € 20.000 moeten onderzocht worden in het kader van wel of geen ongebruikelijke transactie. U moet documenteren waarom er wel of niet gemeld moet worden.

Hoeveel geld storten zonder melding?

U hoeft niets te doen bij de aan- of verkoop van goederen: als de contante betaling minder dan € 10.000 is. als betalingen niet contant gedaan worden, maar bijvoorbeeld via de bank of met een creditcard.

Wat doe je met cash geld?

Contant geld blijft voorlopig het standaard betaalmiddel. Contant geld vertegenwoordigt waarde, kan betrouwbaar op echtheid worden gecontroleerd en van vervalsingen worden onderscheiden en er is geen tussenkomst van derden nodig om betalingen te verwerken.

Kan je 500 euro biljet storten Geldmaat?

' Klanten betalen voor het storten van 200 euro en 500 eurobiljetten 5 euro per biljet, dit geldt zowel voor het afstorten via een sealbag als via de stortautomaat.

Wat mag je cash betalen?

Nieuw wetsvoorstel contante betalingen tot €3.000

Als de nieuwe wet ingaat mag u aankopen vanaf €3.000 niet meer contant betalen.

Waar bewaar je contant geld?

De veiligste manier om contant geld te bewaren in huis, is in een kwalitatieve kluis. Dit betreft een kluis die niet kan worden meegenomen bij inbraak en die niet kapot gaat bij brand. Je hebt dus robuuste brandwerende kluizen nodig. Mocht er brand uitbreken, dan ben je in ieder geval je geld niet kwijt.

Kan een winkel contant geld weigeren?

Dat is niet wettelijk verplicht. Winkels mogen contant geld weigeren, net zoals het betalen met een pinpas of creditcard. DNB roept winkels op om in elk geval duidelijker te communiceren op welke manier klanten kunnen betalen.

Kun je een huis cash betalen?

Sinds 2014 is het verboden om vastgoed te kopen met contant geld. Zo wil men belastingontduiking en het witwassen van zwart geld bestrijden. Je kunt alleen nog voor vastgoed betalen via een overschrijving of een cheque.

Hoe groot is de kans dat de Belastingdienst je controle?

De Belastingdienst voert regelmatig controles uit op zakelijke administraties. Toch is de kans op een boekenonderzoek volgens cijfers van de Belastingdienst klein, met 0,4% voor kleine ondernemingen en 2,5% voor middelgrote ondernemingen. In dit artikel leggen we uit hoe je aan de beurt kan komen voor een controle.

Waar let de Belastingdienst dit jaar extra op?

De belastingdienst zal extra controles uitoefenen op de volgende onderwerpen: eerste jaar kosten eigen woning. studiekosten/ scholingsuitgaven. hypotheekverhogingen.

Wat moeten banken melden?

U moet altijd melding doen van een uitgevoerde of voorgenomen ongebruikelijke transactie. U meldt een ongebruikelijke transactie in het meldportaal van de Financial Intelligence Unit - Nederland (FIU-Nederland). Of een transactie ongebruikelijk is, stelt u vast aan de hand van subjectieve en objectieve indicatoren.

Wat kost geld storten bij Geldmaat?

De muntautomaten van Geldmaat zijn voornamelijk in een bouwmarkt van Intergamma (Gamma of Karwei) te vinden. De kosten zijn € 6,00 per storting. Voor storten op een kinderrekening of een jongerenrekening zijn de eerste 3 (kinderrekening) en 2 (jongerenrekening) munten en/of biljetten stortingen per kalenderjaar gratis.

Wat kost contant geld storten bij Rabobank?

Geld storten blijft de eerste 4 keer per jaar € 2,25 per storting kosten. Na deze 4 keer betaal je € 9,50 per storting. Per storting kan er € 2.500 gestort worden.

Waarom kan ik geen geld storten bij Geldmaat?

Alleen klanten van ABN AMRO, ING en Rabobank kunnen biljetten storten bij een geldmaat. Klanten van andere banken niet.

Volgende artikel
Kan je brein herstellen?