THE BEST TOOTHPASTE! For Whitening, Sensitivity & Gum Disease

Is Zendium goed?

Gevraagd door: Isa de Koning  |  Laatste update: 28 februari 2024
Score: 4.6/5 (53 stemmen)

Dit is een goede tandpasta die bij een droge mond aangenaam is en effectief kan zijn tegen aften. Deze tandpasta is tevens extra vriendelijk voor tere monden. Het heeft een milde smaak en is vier keer zo zacht als standaard tandpasta's met SLS (schuimmiddel).

Waarom Zendium tandpasta?

Zendium tandpasta helpt de goede en slechte bacteriën in de mond in balans te brengen. Dat zorgt ervoor dat de gezondheid van het tandvlees vooruit gaat. Een ander voordeel van de Zendium tandpasta's is dat ze vier keer zo mild zijn als de standaard tandpasta's met SLS-schuimmiddel.

Waarom Zendium?

Het is wetenschappelijk bewezen dat Zendium tandpasta de goede bacteriën in je mond binnen 14 weken stimuleert*. Goede bacteriën die de mondweerstand verbeteren. Slechte bacteriën die de mondweerstand verlagen. Bacteriën die geen invloed hebben op de mondweerstand.

Wat is de beste mondwater?

Als u een mondwater wilt gebruiken, dan adviseren veel tandartsen een mondwater die geen alcohol bevat en werkt tegen een slechte adem. Dit zijn bijvoorbeeld OxyFresh en Oxyd8. Deze mondwaters bevatten actieve zuurstof die bacteriën doodt. Dit zorgt dat een slechte adem wordt geneutraliseerd.

Wat zit er in Zendium?

Het bevat 0% SLS (Sodium Lauryl Sulfate) schuimmiddel, dat vaak in traditionele tandpasta's gebruikt wordt. Daarentegen gebruikt Zendium een mild schuimmiddel dat het gevoelige weefsel van de mond respecteert, en bevat het natuurlijke enzymen en proteïnen, waarvan sommigen al in de mond aanwezig zijn.

24 gerelateerde vragen gevonden

Is Zendium tandpasta goed?

Dit is een goede tandpasta die bij een droge mond aangenaam is en effectief kan zijn tegen aften. Deze tandpasta is tevens extra vriendelijk voor tere monden. Het heeft een milde smaak en is vier keer zo zacht als standaard tandpasta's met SLS (schuimmiddel).

Welke tandpasta bevelen tandartsen aan?

Sensodyne tandpasta is de 1e keus van tandartsen bij gevoelige tanden. 9 op de 10 tandartsen bevelen het aan voor patiënten met gevoelige tanden.

Waarom geen Listerine gebruiken?

Deze spoelmiddelen mag u over het algemeen kort (meestal 1 tot 2 weken) gebruiken. Gebruik ervan kan namelijk tot verkleuring van uw tanden en tong, een vieze smaak of een branderig gevoel van de slijmvliezen leiden.

Wat zeggen tandartsen over mondwater?

Hoewel mondwater veel bacteriën in je mond kan doden, wordt het door veel tandartsen afgeraden. De voordelen wegen namelijk niet op tegen de nadelen. De meeste mondspoelmiddelen bevatten schadelijke stoffen, zoals: Alcohol.

Wat is de beste mondspoeling tegen slechte adem?

Het Halita Mondwater is een effectief middel tegen een slechte adem door de antibacteriële werking die het heeft. Met de mondspoeling van Halita kan je tongbeslag, bacteriën, etensresten en zwavelgassen effectief bestrijden.

Wat is de beste tandpasta?

 • Oral-B Pro-Expert Professionele Bescherming. Oral-B Pro-Expert Professionele Bescherming. ...
 • Elmex Sensitive Tandpasta. Elmex Sensitive Tandpasta. ...
 • Weleda Planten Tandpasta. Weleda Planten Tandpasta. ...
 • Sensodyne Repair & Protect. Sensodyne Repair & Protect. ...
 • Aquafresh Freshmint - Tandpasta. ...
 • V34 Colour Corrector Tandpasta.

Heeft Zendium fluoride?

Milde smaak: Zendium gebruikt milde ingrediënten waardoor het zacht is en geschikt voor zelfs de gevoelige mond. Geen verandering in smaak: omdat Zendium geen SLS bevat verandert na het tandenpoetsen de smaak van je eten en drinken niet. Bevat fluoride om het glazuur te beschermen.

Wat zit er in Zendium tandpasta?

Het bevat de volgende bestanddelen:
 • Natuurlijke enzymen en proteïnen. Voor gezonder tandvlees.
 • 0% SLS-schuimmiddel. Beschermt teer mondweefsel.
 • 1450ppm fluoride. Om het glazuur te versterken en voor een effectieve bescherming tegen gaatjes.
 • Milde smaak. Zacht voor de mond.

Welke tandpasta is niet goed?

Hier scoorden vooral Colgate en Meridol niet goed. Die bevatten twee ingrediënten die erg schadelijk zijn voor het milieu. En Oral-B en Sensodyne Complete Protection bevatten microplastics. Twaalf van de zeventien tandpasta's zat ook nog eens in een overbodig kartonnen doosje.

Welke tandpasta gezond?

Dit zijn de beste natuurlijke tandpasta's
 • LEBON.
 • Weleda.
 • Earthpaste.
 • Ecodenta.
 • Himalaya Toothpaste.

Is te veel tandpasta slecht?

Als je langere tijd veel tandpasta inslikt, kan je te veel fluoride binnenkrijgen. Hoge hoeveelheden fluoride kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is niet erg als je een keer per ongeluk tandpasta inslikt.

Is elke dag mondwater goed?

Er zitten in sommige mondwater stoffen die niet bijdragen aan een goede gezondheid van de mond. Toch graag mondwater gebruiken? Doe dit dan maximaal één keer per dag en voorkom het overmatig gebruik van mondwater. Zo weet u zeker dat u aan een goede mondgezondheid werkt.

Is het goed om je mond te spoelen na het tandenpoetsen?

Na het poetsen dient u de mond niet te spoelen, maar eerder de tandpasta uit te spugen zodat de fluoride in de tandpasta langer kan inwerken op het gebit en de tanden beter worden beschermd.

Waarom niet spoelen na mondwater?

Na het dagelijkse gebruik van mondwater hoef je niet te spoelen. Zo kan het beter inwerken. Wanneer je goed gorgelt met de vloeistof dringt ze door tot tussen de tanden. Zo helpt het nog beter bacteriën te verwijderen die geassocieerd worden met tandplak.

Is Colgate mondwater goed?

Colgate Plax mondwater werkt antibacterieel maar bevat ingrediënten waar veel over wordt gediscussieerd. Dit spoelmiddel wordt voor dagelijks gebruik op verschillende forums afgeraden.

Is mond spoelen met zout goed?

Om uw slijmvliezen schoon te houden en ontstekingen te voorkomen is het goed om de mond meerdere keren per dag met een zoutoplossing te spoelen of met lauw water. Deze zoutoplossing kunt u zelf maken; 2 theelepels zout oplossen in 1 liter lauw water.

Welk mondwater voor ontstoken tandvlees?

Mondspoeling tegen ontstekingen en infecties

Dan kan een mondhygiënist je aanraden je ontstoken tandvlees te spoelen met een mondspoeling met chloorhexidine. Dit mondspoelmiddel is bedoeld als aanvulling op poetsen en het tussen de tanden en kiezen reinigen.

Is Sensodyne echt goed?

Sensodyne helpt gevoelige tanden te verlichten en langdurig te beschermen. Proglasur helpt beschermen tegen (gevolgen van) erosie*. Heb je gevoelige tanden of loop je risico op tanderosie door zuuraanvallen? Sensodyne of Proglasur kan veel betekenen voor je dagelijks leven en de mondgezondheid.

Wat is beter tandpasta met of zonder fluoride?

Uit een groot aantal onderzoeken naar tandpasta, zowel met als zonder fluoride, bleek echter dat fluoridevrije tandpasta's minder effectief zijn bij het voorkomen van tandbederf. Het KNMT is het ermee eens dat fluoride nog steeds een van de meest effectieve manieren is om het tandglazuur te beschermen tegen bederf.

Welke tandpasta helpt tegen terugtrekkend tandvlees?

Vitis Gezond Tandvlees Tandpasta geeft voldoende zorg aan uw tandvlees. Als u last heeft van tandvleesproblemen, zoals kwetsbaar of teruggetrokken tandvlees, dan kan Vitis Gezond Tandvlees tandpasta helpen bij het herstellen van uw tandvlees. Tandvlees is een belangrijk onderdeel in de mond.

Volgende artikel
Hoeveel slagen per minuut zwanger?