HOE ben ik van mijn acne afgekomen? Tips & mijn ervaring

Is Sudocreme goed voor je gezicht?

Gevraagd door: Maaike Jochems  |  Laatste update: 1 maart 2024
Score: 4.8/5 (36 stemmen)

Sudocrem kan acnevlekjes genezen en de huid kalmeren. Dit komt door de antiseptische werking van de benzyl alcohol die in Sudocrem zit verwerkt. Breng wat Sudocrem aan op vervelende puistjes nadat je je gezicht gewassen hebt. Laat dit 's nachts zitten en was de volgende ochtend je gezicht met water.

Kan je Sudocrème op je hele gezicht smeren?

Sudocrem is super dik en lastig uit kleding en/of beddengoed te krijgen. Beter is het om een heeeeel dun laagje op je gezicht te smeren of om alleen de puistjes aan te stippen. Laat dit de nacht zitten en spoel de volgende dag goed je gezicht schoon (er blijft altijd een lichte witte waas op je gezicht achter).

Is Sudocrem goed voor je huid?

Sudocrem is vooral bekend als creme bij luieruitslag, het is de meest populaire billenzalf. Het product is echter veelzijdiger. Sudocreme zinkzalf beschermt de huid als ook beschadigde huid. Het is daarom ook goed te gebruiken als men een schaafwond heeft.

Hoe vaak mag je Sudocrème smeren?

De aanbevolen dosering is voor volwassenen, kinderen en baby's: meerdere malen per dag op de geïrriteerde huid aanbrengen.

Waar mag je Sudocrème smeren?

Sudocrem is een middel te gebruiken bij luieruitslag dat de kwetsbare huid van uw baby beschermt, verzacht en ondersteunt. Het bevat bestanddelen die een beschermende laag vormen waardoor prikkelende stoffen niet met de huid in contact komen.

40 gerelateerde vragen gevonden

Hoe lang moet je Sudocreme op je gezicht laten?

Breng wat Sudocrem aan op vervelende puistjes nadat je je gezicht gewassen hebt. Laat dit 's nachts zitten en was de volgende ochtend je gezicht met water. Je kunt Sudocrem beter niet onder make-up gebruiken, omdat het een vettige substantie is waardoor je make-up slechter blijft zitten.

Kan je Sudocreme als dagcreme gebruiken?

Ik zou deze zalf bijvoorbeeld écht niet adviseren als dagcrème. Om verschillende redenen, maar allereerst omdat zinkzalf daarvoor te wit, plakkerig en dik is. Ook de 'tip' die ik online ergens vond, om zinkzalf te gebruiken op een verbrande huid, is géén goed idee. Zeker niet als er nog heel veel hitte in de huid zit.

Waar helpt Sudocreme bij?

Naast het voorkomen en behandelen van luieruitslag, kan Sudocrem Multi Expert ook gebruikt worden bij de behandeling van de kwetsbare oudere huid en het helpt een ruwe, schrale en geprikkelde huid te herstellen. Het is ook geschikt om schaafwonden mee te behandelen.

Wat is beter Bepanthen of Sudocreme?

Bepanthen werkt inderdaad beter bij echt wondjes en Sudocrem/zinkzalf houdt het droog, om wondjes te voorkomen.

Kan je Sudocrem op je eikel smeren?

De penis kan het beste naar boven gedragen in de onderbroek zitten. Vaak komt er wat kleverig wondvocht van de eikel. Dit kan pijnlijk zijn bij het naar beneden doen van de onderbroek. In dat geval kan de eikel worden ingesmeerd met wat vaseline of Sudocrem.

Kan je Sudocrème als masker gebruiken?

Je kan het dus op een enkel plekje smeren om roodheid weg te halen of om je huid uit te drogen (bijvoorbeeld bij een puistje), maar je kan Sudocrème ook als masker inzetten. Vooral bij vette of acnegevoelige huidtypes kan dit de huid kalmeren en de roodheid wegnemen.

Hoe moet je Sudocrem gebruiken?

Gebruik slechts een klein beetje zalf en wrijf dit met kleine cirkelvormige bewegingen uit tot een lichte doorzichtige waas. Als de huid wit blijft na het aanbrengen van de zalf heeft u teveel Sudocrem aangebracht. Lees altijd het label. Sudocrem zorgt al meer dan 85 jaar voor de huid van uw gezin.

Is Sudocrem vochtinbrengend?

Makkelijk smeerbaar

Het bevat onder andere Lanoline, dat een verzachtend, vochtinbrengend en beschermend effect heeft.

Waarom geen Sudocrème?

BHA is o.a. te vinden in billencrèmes zoals Sudocrem. Het is een synthetische antioxidant die de houdbaarheid van een product verlengt. Het Amerikaanse 'National Toxicology Program' classificeert BHA als zijnde 'waarschijnlijk kankerverwekkend voor mensen'.

Wat is het beste om op je gezicht te smeren?

Volg deze stappen voor de beste skincare-routine
  • Cleanser. Bij het cleansen van je huid verwijder je (achtergebleven) make-up, vuil en overtollig talg. ...
  • Toner. In stap twee van een goede skincare-routine pakken we er een toner bij. ...
  • Spot treatment. ...
  • Serum. ...
  • Oogcrème. ...
  • Moisturizer. ...
  • Oliën. ...
  • SPF.

Kun je bodylotion op je gezicht smeren?

Bodylotion bevat wel veel hydraterende eigenschappen, maar deze zijn afgestemd op je lichaam en niet op je gezichtshuid. Helaas bevatten vele bodylotions ook nog eens parfum. Dit droogt in feite alleen maar meer uit. Conclusie: geen bodylotion voor je gezichtshuid.

Hoe kun je Sudocreme verwijderen?

Het gebruik van sudocreme moet je heeel erg dun aanbrengen, dat je haar huid erdoor heen kunt zien. Verwijderen van de resten kun je met arachide olie doen, drupje op een wattenschijfje en je veegt het er zo af.

Wat is een alternatief voor Sudocreme?

Zinkzalf zou de huidexpert wél aanraden.

Hoeveel zink zit er in Sudocreme?

Zinkoxide smeersel (zinkolie) bevat 60% zink, zinkzalf maar 10%. Het populaire Sudocrem bevat ook maar iets meer dan 15%.

Is Sudocrème antibacterieel?

De crème trekt snel in en maakt de huid weer soepel en zacht. Kalknagels: Er zijn goede ervaringen met het gebruik van Sudocrem tegen kalknagels, en dat is eigenlijk niet vreemd. De paraffine in de crème heeft een sterke antibacteriële werking, wat het ontstaan van kalknagels tegengaat.

Hoe lang blijft Sudocrème goed?

Gebruik van Sudocrem Multi Expert Sudocrem:

Uitsluitend voor uitwendig gebruik, vermijd contact met de ogen. Na opening 12 maanden houdbaar.

Waarom moet je Sudocrème inkloppen?

De gedachte achter het inkloppen van cosmeticaproducten heeft vooral te maken met het zo min mogelijk belasten of beschadigen van de huid. Inkloppen is zachter voor de huid dan eroverheen wrijven. Voor een gevoelige huid met bijvoorbeeld rosacea kan dat net wat fijner zijn.

Kan je met Sudocrème slapen?

Sudocrème. We gebruikten het al voor de schrale wintermaanden: sudocrème, het geheime recept voor geïrriteerde babybillen en stiekem ook voor roodheid, irritatie en nultjes, zo blijkt nu. Voor overdag is de crème te vet, maar je kunt het mooi gebruiken voor het herstel van de huid in de nacht.

Wat doet zinkoxide voor je huid?

Zinkoxide heeft een zwak adstringerende en licht indrogende werking op de huid. De verwerkte basis kan het indrogend effect versterken, bv. door het verdampen van het water uit de basis waardoor het verkoelend en jeukstillend werkt. Zinkoxide dekt de huid af en beschermt zo de huid.

Is Sudocrème goed voor jeuk?

Door scheren ontstaan soms rode geïrriteerde plekken op de huid. Sudocrem geeft verlichting tegen de jeuk en irritatie.

Volgende artikel
Wat is het karakter van een Fries?