Optimel Framboos-Granaatappelyoghurt Review

Is Optimel goed voor je?

Gevraagd door: Suze de Wit  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.5/5 (20 stemmen)

DE HAMVRAAG: IS OPTIMEL GEZOND? Als we deze vraag heel eerlijk moeten beantwoorden: nee. Het bevat veel additieven. En de magere melk is ook gewoon gepasteuriseerd en gehomogeniseerd.

Hoeveel Optimel per dag?

Met de aanbevolen 450ml zuivel per dag krijg je belangrijke voedingsstoffen binnen. Deze Optimel magere kwark bevat 70% magere kwark en 30% magere yoghurt. Optimel magere kwark met magere yoghurt is verkrijgbaar in verschillende smaken, inclusief een heerlijke variant per seizoen. Optimel smaakt lekker, voelt goed!

Wat is beter karnemelk of Optimel?

Zoals je kunt zien zit er nauwelijks verschil tussen de voedingswaarden van normale en pure Optimel. Melk en karnemelk bevatten iets meer vet en iets meer vitamines en mineralen, maar de verschillen zijn niet heel groot.

Wat is de gezondste yoghurt drink?

Voor je gezondheid kun je het beste kiezen voor de magere of halfvolle yoghurt, en dan de 'naturel' variant zonder toegevoegd suiker. Yoghurt bevat veel goede voedingsstoffen, waaronder eiwit, calcium en vitamine B12 en B2. Het eten en drinken van zuivelproducten hangt samen met een lager risico op darmkanker.

Wat zit er allemaal in Optimel?

Om de Optimel-producten een lekkere zoete smaak te geven zonder suiker toe te voegen, wordt gebruik gemaakt van de zoetstoffen acesulfaam-K en sucralose. Deze zoetstoffen leveren geen calorieën. Omdat ze wel 100-600x zoeter zijn dan suiker heb je er maar heel weinig van nodig.

42 gerelateerde vragen gevonden

Is drinkyoghurt goed voor je?

Veel mensen drinken Vifit in de ochtend, tussendoor of bij de lunch. Yoghurtdrink klint gezond, maar dat is het eigenlijk niet. Yoghurtdrink is vaak wel rijk aan eiwitten en laag in vet, maar bevat daarom vaak veel suiker. Door suiker toe te voegen kan de zure smaak van de yoghurt gecompenseerd worden.

Is Optimel goed voor je darmen?

Ook geen Activia, Optimel en andere zuiveldrankjes

Deze producten zijn nog eens extra slecht door de toegevoegde zoetstoffen zoals sucralose en andere chemische toevoegingen. Deze chemische toevoegingen verstoren je stofwisseling waardoor je indirect juist dikker wordt. Ook zijn ze slecht voor je gezondheid.

Wat is beter melk of drinkyoghurt?

Yoghurt levert dezelfde goede voedingsstoffen en geeft dezelfde gezondheidseffecten als voor melk en andere melkproducten. Zo hangt het nemen van melk en melkproducten samen met een lager risico op darmkanker. Eet je yoghurt, dan verklein je bovendien de kans op diabetes type 2.

Is Optimel yoghurt?

Optimel yoghurt is heerlijk fris en vol van smaak. De producten van Optimel bevatten 0% vet en geen toegevoegde suikers. Optimel smaakt lekker, voelt goed!

Waarom is Griekse yoghurt goed voor je?

Griekse yoghurt is niet alleen rijk aan eiwit, maar bevat ook calcium en fosfor. Dit zijn belangrijke stoffen voor je botten [20,21]. Volvette Griekse yoghurt die gemaakt is van de melk van grasgevoerde koeien, bevat ook nog wat vitamine K2. Ook deze stof is van belang voor je beendergestel [22].

Is yoghurt in de ochtend gezond?

Ontbijten met yoghurt is gezond. Yoghurt bevat namelijk veel goede voedingsstoffen als vitaminen (B12 en B2), eiwitten en calcium. Maar het is wel belangrijk om een gezonde variant te kiezen. 'Volle' yoghurt bevat bijvoorbeeld veel verzadigde vetten en in vruchtenyoghurts zit vaak weer te veel suiker.

Is Optimel stracciatella gezond?

Optimel is zuivel die niet alleen gezond is, maar ook heel erg lekker. Optimel bevat 0% vet en er is geen suiker aan toegevoegd. Daarom passen de producten van Optimel perfect in een gezonde levensstijl.

Wat is gezonder vla of yoghurt?

Een bakje vla of vruchtenyoghurt is niet heel gezond. Er zitten vaak veel vetten en suikers in. Een schaaltje vla bevat 4 suikerklontjes en het verschil tussen een schaaltje vruchtenyoghurt en een schaaltje gewone yoghurt is al snel 3 suikerklontjes.

Wat is gezond om te drinken?

Naast water kun je ook prima gezonde dranken als (kruiden)thee, koffie zonder suiker, magere en halfvolle melk, karnemelk en ongezoete magere drinkyoghurt of (ongezoete) sojadrank nemen. Deze zitten allemaal in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Deze producten leveren op hun beurt ook gezondheidsvoordelen.

Is karnemelk goed voor je buik?

Goed voor de darmen

Bijvoorbeeld voor onze darmen. De melkzuurbacteriën die erin zitten zijn namelijk goed voor onze darmgezondheid. Ze worden langzaam opgenomen in de darmen en helpen ons voedsel te verteren. Heeft u zwaar getafeld of last van een opgeblazen gevoel, ook dan kan een glas karnemelk helpen.

Wat is Optimel puur?

Zuivelgigant FrieslandCampina introduceert een naar eigen zeggen nieuwe generatie drinkzuivel: Optimel Puur. Een drinkyoghurt zonder vet, zonder toegevoegd suiker en zonder zoetstoffen. De nieuwe drinkyoghurt bestaat uit drie ingrediënten: magere yoghurt, vruchtensap en een natuurlijk aroma.

Is Optimel goed voor diabetes?

Melk en melkproducten zoals kaas, yoghurt en kwark vallen onder de categorie zuivel. Zuivel is gezond, ook als je diabetes hebt.

Is Optimel koolhydraatarm?

Optimel bevat 31 calorieën per 100 ml. Waarvan 0 gram vet, 3,7 gram koolhydraten (waarvan 3,3 g suikers) en 3,2 g eiwitten. Ga je kijken naar de magere yoghurt, dan is de verhouding: 38 calorieën, waarvan 0,1 g vet, 4,7 g koolhydraten (waarvan 4,7 g suikers) en 4,5 g eiwitten.

Hoe gezond is SKYR?

Waarom skyr zo goed voor je is

Let je op je lijn, dan is skyr een prima zuivelproduct om te gebruiken bij je ontbijt of als gezond tussendoortje: het bevat weinig vetten en suikers, maar wel veel proteïnen en calcium. Een portie van 100 g skyr natuur bevat ongeveer 11 g proteïnen, 3,7 g suikers en slechts 0,2 g vet.

Wat is beter Griekse yoghurt 10 of 0?

Wat betreft Griekse yoghurt:

Griekse yoghurt 0% is een goede keuze. Griekse yoghurt 2% is een grensgeval. Griekse yoghurt 10% kan alleen, als je binnen de norm van 10 energie% verzadigd vet in je voeding blijft.

Wat is de beste yoghurt om af te vallen?

Tijdens je dieet kun je het beste kiezen voor een yoghurt met veel eiwit, weinig suiker en weinig verzadigd vet. Goede voorbeelden zijn magere yoghurt, halfvolle yoghurt en Griekse yoghurt.

Wat is beter Griekse yoghurt of kwark?

Kwark is een betere bron voor eiwit dan yoghurt: er zit simpelweg meer eiwit in kwark. Voor de groei en het herstel van spieren is kwark dus een iets betere keuze. Wel krijg je door eiwit eerder een vol gevoel.

Wat is de gezondste zuivel?

Magere en halfvolle melk en melkproducten (zuivel) zoals 30+ kaas, magere en halfvolle yoghurt en karnemelk passen in Nederland in een gezond voedingspatroon. Het nemen van zuivel hangt samen met een lager risico op darmkanker en het eten van yoghurt met een lager risico op diabetes type 2.

Vorige artikel
Is mijn baby gehecht aan mij?
Volgende artikel
Hoe vaak seks op 1 dag?