er zit misschien salmonella in 5 producten van 't chocolademerk Kinder

Is kinder chocolade een Duits merk?

Gevraagd door: mr. Elena van den Velden PhD  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 4.3/5 (50 stemmen)

Het merk Kinder, gecreëerd door Michele Ferrero , werd in 1968 in Alba , Italië ontwikkeld en betrad hetzelfde jaar de Duitse en Italiaanse markt. Vervolgens hield Ferrero de naam Kinder ( " kinderen " in het Duits ) voor al zijn andere nieuwe producten over de hele wereld.

Is kinder chocolade voor kinderen?

Kinder Chocolate is er speciaal voor kinderen die iets lekker willen, maar stelt ook moeders gerust. Het bevat geen kunstmatige kleurstoffen of transvetten en elke reep is apart verpakt.

Welke kinder chocolade teruggeroepen?

PERSCONTACT. Breda, 8 april 2022 – Met onmiddellijke ingang wordt de volledige productie van Kinder Surprise, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi 100g en Kinder Schokobons die in Aarlen worden gemaakt, teruggeroepen.

Waarom is kinder chocolade zo lekker?

Kinder-kwaliteit

Sinds het allereerste begin hebben we gebruik gemaakt van hoogwaardige ingrediënten om onze chocolade lekker te maken en kinderen heerlijk plezierige ervaringen te bezorgen. De typische smaak heeft al gezorgd voor miljoenen momenten van plezier.

Waar wordt Kinder Chocolate gemaakt?

Naast de gewone reep bestaat er ook Kinder Bueno White en Kinder Bueno Dark, met respectievelijk witte en pure chocolade in plaats van melkchocolade. Kinder Bueno wordt gemaakt in de fabrieken van Ferrero in Villers-Écalles.

40 gerelateerde vragen gevonden

Waar komt kinder chocolade vandaan?

Chocolade voor

Het verhaal van Kinder begint in 1968, in het hart van het kleine stadje Alba, Italië. Hier zou een oprecht idee uitbloeien tot het Kinder dat we vandaag de dag kennen.

Waar komt mijn kinder chocolade vandaan?

Het merk Kinder werd in 1968 in het Italiaanse stadje Alba opgericht met Kin- derChocolate, ontstaan uit de idee om kinderen een product te bieden dat spe- ciaal voor hen ontworpen werd.

Hoe slecht is kinder chocolade?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert om alle Kinder chocola uit een Ferrero-fabriek in België niet te eten. Het snoepgoed kan een salmonella-besmetting veroorzaken. Eerder adviseerde de NVWA om alleen bepaalde producten uit de fabriek te laten liggen.

Wat is er aan de hand met kinder chocolade?

Honderden mensen, waaronder twee Nederlandse kinderen, zijn ziek geworden na het eten van Kinder Surprise eieren. Het gaat hierbij om een salmonellabesmetting die terug te herleiden is naar een Belgische Ferrero-fabriek. Als reactie hierop worden alle Kinder-producten uit voorzorg uit de Nederlandse schappen gehaald.

Welke kinder chocolade mag je eten?

Kinder Surprise 20 gram en 3 x 20 gram met een vervaldatum (THT) tussen 11/07/22 en 7/10/22. Kinder Surprise Maxi met een vervaldatum (THT) tussen 10/08/22 en 10/09/22. Schoko-Bons met een vervaldatum (THT) tussen 10/08/22 en 10/09/22. Kinder Mini Eggs met een vervaldatum (THT) tussen 10/08/22 en 10/09/22.

Welke producten van Kinder worden teruggeroepen?

Het gaat om producten van het type:
  • Kinder Surprise,
  • Kinder Surprise Maxi,
  • Kinder Mini Eggs,
  • Kinder Schoko-Bons.

Welke producten worden teruggeroepen?

De opvallendste in het lijstje: sauzen van het merk Bicky, Heksenkaas, Kiri-smeerkaas, verschillende soorten ijs van het merk Cora en Carrefour, maar ook ijsjes van Snickers, Twix, Bounty en M&M's. Het gaat bijna allemaal om producten waarin johannesbroodpitmeel - een verdikkingsmiddel - is verwerkt.

Welke kinder chocolade zit salmonella in?

Inmiddels zijn alle chocoladeproducten uit de fabriek, waaronder Kinder Surprise, uit de schappen gehaald. Het advies is om deze chocolade niet meer te eten.

Welke kinder chocolade niet eten?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de Ferrero-fabriek in het Belgische Aarlen te eten, omdat de chocolade mogelijk salmonella kan bevatten.

Kan je nog kinder chocolade kopen?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) volgt de instructies van de Belgische autoriteit op en zal ook hier de Kinder-producten uit de rekken halen. De NVWA waarschuwde woensdag al om enkele producten met bepaalde houdbaarheidsdata niet langer op te eten.

Wie maakt kinder chocolade?

Ferrero is gespecialiseerd in de verwerking van cacao, hazelnoten en melk. Het bedrijf is voornamelijk bekend van de merken Nutella , tic tac, Kinderchocolade en Ferrero Rocher.

Is kinder chocolade weer veilig?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de fabriek te eten. Eerder werden producten met bepaalde houdbaarheidsdata al uit de schappen gehaald.

Hoeveel gram is een reepje kinder chocolade?

(%*) PER 21 G

* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kj/2000 kcal).

Hoeveel calorieën zitten er in een Kinder chocolaatje?

1 stuk (12,5 g) bevat 71 calorieën.

Wie heeft de eerste chocolade uitgevonden?

De ontdekking van chocolade

Chocola is bij wijze van toeval ontdekt door een Tolteek. Deze Tolteken waren een stam welke in Midden- en Zuid-Amerika leefden. Historici zijn het oneens hoe lang geleden deze ontdekking gedaan is door de Tolteken, maar het is minstens 2000 jaar geleden.

Is Kinder chocolade van Ferrero?

Kinder is een bijzonder merk binnen Ferrero. Het werd gelanceerd in 1968 door Michele Ferrero wiens droom het was om chocolade te maken die speciaal ontwikkeld was voor kinderen.

Hoe komt er salmonella in Kinder chocolade?

De eerste is via bijvoorbeeld het melkpoeder dat in chocola zit en dat afkomstig is van dieren. Daarnaast kan de apparatuur die in een fabriek wordt gebruikt besmet zijn geraakt met salmonella, waarna de bacterie in de chocola terechtkomt.

Welke Kinder ei salmonella?

Deze week werd bekend dat twee Nederlandse kinderen onder de 5 jaar een besmetting met de salmonellabacterie hebben opgelopen, waarschijnlijk na het eten van een Kinder Surprise chocolade-ei.

Waar zit salmonella in chocolade?

Het Voedingscentrum zegt dat het bijvoorbeeld kan zijn gekomen door het melkpoeder dat in chocola zit. Het kan ook zijn dat de apparatuur die in een fabriek wordt gebruikt besmet is geraakt met salmonella, waarna de bacterie in de chocola terecht is gekomen.