Snel Afvallen Met Met de Crosstrainer? Zó Werkt Dat

Is een crosstrainer goed om af te vallen?

Gevraagd door: Jade Stinis  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.9/5 (40 stemmen)

De crosstrainer traint het hele lichaam
Zonde, natuurlijk, als het je primaire doel is om af te vallen. Met een crosstrainer worden ook je armen gedwongen te bewegen. Op die manier kun je relatief snel enkele honderden calorieën verbranden met behulp van dit apparaat.

Hoe vaak op de crosstrainer voor resultaat?

Probeer minimaal 3 keer per week te trainen met telkens ongeveer dezelfde tijd ertussen. Wanneer minder dan 3 keer per week traint, of 3 dagen achter elkaar en daarna 4 dagen niet meer, zit er te veel tijd tussen de work outs, waardoor je lichaam elke week weer opnieuw moet beginnen met opbouwen.

Wat doet elke dag crosstrainer?

De voordelen van cardiofitness op een crosstrainer

De voordelen van de crosstrainer ten opzichte van andere fitnessapparaten zijn redelijk groot. Enkele voordelen van een crosstrainer zijn: Een hoge vetverbranding in verhouding tot andere fitnessapparaten, omdat je zowel je boven als onderlichaam traint.

Hoeveel minuten crosstrainer per dag?

Net zoals voor elke sportsessie is het belangrijk dat je goed opwarmt voor je met je workout begint op een crosstrainer. Voor een optimaal effect moet je 45 minuten tot 1 uur trainen. Bij elke training stel je de hellingsgraad en de snelheid in naargelang je doel en je kunnen.

Is crosstrainer goed voor buikspieren?

Train je hele lichaam

Een groot voordeel van een crosstrainer in vergelijking met veel andere fitnessapparaten, is dat je met een crosstrainer je hele lichaam traint. Je spant namelijk je rugspieren, schouder- en armspieren, buikspieren en je bil- en beenspieren aan.

42 gerelateerde vragen gevonden

Wat is beter lopen of crosstrainer?

Volgens studies zou je bij het hardlopen op een loopband gedurende 1 uur ongeveer 705 tot 866 calorieën verbranden. Bij een crosstrainer ligt dit op ongeveer 773 calorieën. In vergelijking verbrand je over het algemeen dus iets meer calorieën met een loopband. De loopband is dus iets beter om af te vallen.

Welke lichaamsdelen train je met een crosstrainer?

Een gemiddelde training op de crosstrainer spreekt de spieren in je armen, benen (quadriceps, kuiten, hamstrings), buik, schouders, rug (monnikskapspier) en bovenlichaam (borstspieren) aan. Met deze activiteit werk je dus aan het strakker worden van heel je lichaam.

Wat is beter een crosstrainer of een hometrainer?

Met een crosstrainer train je je hele lichaam, met trainen op de hometrainer gebruik je vooral je onderlichaam. Dit zorgt ervoor dat de crosstrainer veelzijdiger is. Je traint meer soorten spieren (tot wel 80%!), je balans en je conditie. Je verbrandt ook meer calorieën op crosstrainers.

Welk apparaat is het beste om af te vallen?

Niet alleen cardio apparaten zorgen ervoor dat jij kan afvallen. Ook met fitnessartikelen zoals dumbbells en kettlebells werk jij aan een strakker en slanker lichaam. Daarnaast helpen buiktrainers je aan een strakkere buik, wat vaak een doel wanneer je gaat afvallen.

Is een crosstrainer goed voor de knieen?

Niet belastend voor je knieën

Een voordeel van de crosstrainer is dat hij minder belastend is voor je knieën dan bijvoorbeeld een loopband. Daarop krijgen je knieën bij elke stap een soort klap te verwerken, wat blessures kan veroorzaken.

Wat eten na crosstrainer?

Als je vast, voordat je getraind hebt, zou je kort na je training een combinatie van eiwitten en koolhydraten moeten consumeren om spiergroei te bevorderen. Heb je vier tot zes uur voor een training nog niet gegeten, kun je ook meteen na een training profijt hebben van een eiwit- en koolhydraatrijke maaltijd.

Hoe beginnen met crosstrainer?

Tijd voor een warming-up! Start met 10 minuten crosstrainen op een laag tempo. Zet het weerstandsniveau van de crosstrainer op een laag level. Geef 1 minuut alles wat je hebt op de crosstrainer. Na deze minuut waarin je tot het uiterste bent gegaan, pas je je snelheid weer aan tot een rustig tempo.

Wat is de beste hartslag om vet te verbranden?

De ideale vetverbrandingszone ligt zo tussen de 50 en 65 % van je maximale hartslag. Als vuistregel kun je 45 tot 50 slagen onder je maximale hartslag gaan zitten. Deze hartslag kun je bepalen met de formule '220 – je leeftijd'.

Hoe train je op een crosstrainer?

Je gaat op de voetsteunen staan, je pakt de hendels vast en begint de hendels heen en weer te bewegen. Jouw voeten kunnen de beweging daarna ondersteunen. Mocht je het niveau niet moeilijk genoeg vinden dan kun je deze nog wat omhoog doen.

Wat is een goede betaalbare crosstrainer?

Met Kettler zit je eigenlijk altijd goed en de Omnium 300 is volgens onze expert op dit moment de beste crosstrainer die er te krijgen is. Daarnaast mogen de crosstrainers van Tunturi, VirtuFit en Focus Fitness zeker niet ontbreken in je overwegingen.

Hoe zwaar moet een crosstrainer zijn?

Gewicht van de crosstrainer

Over het algemeen geldt: hoe zwaarder een fitnessapparaat, hoe beter. Dat is voor een crosstrainer niet anders. Een zwaardere crosstrainer bevat meer ijzer dan een lichte crosstrainer.

Hoe duur is een crosstrainer?

Of je nu vet wilt verbranden of conditie op wilt bouwen, een crosstrainer is een ideaal fitness apparaat om thuis je lichaam in vorm te brengen of te houden. Snel naar: Maximaal gebruikersgewicht: 120 tm 130 kg, 130 tm 140 kg, 140 tm 150 kg. Prijs tot: 1200.

Wat doet fietsen met je buik?

Buikspieren

Naast je onderlichaam, gebruik je tijdens het fietsen ook je bovenlichaam. De buikspieren bijvoorbeeld. Deze ondersteunen het maken van de trapbeweging. Daarnaast zorgen ze voor een stabiele houding op de fiets en voor meer evenwicht.

Is fietsen goed voor je buik?

Hoewel de buikspieren tijdens het fietsen niet zo hard werken als je bilspieren, is wielrennen toch een geschikte sport om van je buikvet af te komen. Als je drie keer per week een tochtje maakt op een matig intensief tempo, dan train je je lichaam om vet als brandstof te gebruiken.

Is cross trainer cardio?

De crosstrainer is een cardio toestel dat aan de onderkant een vliegwiel heeft, met daaraan 2 planken die ronddraaien. Aan de bovenkant zitten 2 hendels voor de armen. Tijdens het trainen op de crosstrainer gebruik je zowel je armen als je benen.

Welk fitnessapparaat beste voor thuis?

De 9 Beste Fitnessapparaten voor Thuis
 • De Hometrainer.
 • Een roeiapparaat.
 • De crosstrainer.
 • De loopband.
 • De spinningfiets.
 • De Airbike.
 • Recumbent bike.
 • Fietstrainers.

Welke app voor crosstrainer?

De volgende apps worden veel gebruikt voor crosstrainers:
 • iFit-module: geschikt voor ProForm en NordicTrack fitnessapparaten.
 • Max Trainer app: geschikt voor Bowflex fitnessapparaten.
 • Fit hi way: geschikt voor FlowFitness fitnessapparaten.
 • Kinomap: geschikt voor FlowFitness fitnessapparaten.

Hoeveel verbranden met crosstrainer?

Een workout op de crosstrainer verbrandt een significant aantal calorieën. Met een workout van een half uur verbrandt je gemiddeld 270 calorieën als je 55 kilogram weegt en 400 calorieën als je 85 kilogram weegt.

Vorige artikel
Welke stoel vliegtuig met baby?
Volgende artikel
Hoeveel schermtijd 1 5 jaar?