This Will Happen To Your Body When You Eat Burrata

Is een burrata gezond?

Gevraagd door: Lex van den Bosch  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.2/5 (3 stemmen)

Burrata is een verse kaas, die gemaakt is van mozzarella en room. De binnenkant is heerlijk romig en dat is geweldig in combinatie met frisse cherry tomaatjes. Toegegeven: Er is redelijk veel vet in de kaas en is daardoor niet de 'gezondste' keuze.

Is burrata gezonder dan mozzarella?

Burrata is duidelijk een stuk vetter. Hierdoor bevat deze in vergelijking met mozzarella meer calorieën en minder eiwitten. Veel voedingsdeskundigen zullen zeggen dat mozzarella de gezondere variant is, mede doordat mozzarella minder verzadigd vet en cholesterol bevat.

Wat is het verschil tussen mozzarella en burrata?

Burrata is simpelweg mozzarella gevuld met extra room. Ja, je leest het goed: mozzarella + room! Het prachtige kaasje komt uit Puglia (Italië) en is een ware delicatesse uit de Italiaanse keuken. Door de toevoeging van room is zowel de smaak als structuur een stuk zachter dan gewone mozzarella.

Kun je burrata helemaal opeten?

Burrata kun je dus ook maar het beste zo puur mogelijk eten. Een druppeltje – goede – olijfolie en een beetje peper zijn al voldoende om het kaasje tot een hemelse verlokking te maken. Je hoeft er – in tegenstelling tot de gewone mozzarella – ook eigenlijk nauwelijks of geen zout aan toe te voegen.

Wat zit er in burrata?

De meest authentieke burrata wordt gemaakt met buffelmelk, maar met koemelk kan ook. Burrata wordt gemaakt van mozzarella. De eerste vormt namelijk het omhulsel van de tweede. De verse mozzarella dient dus als het ware als zakje voor een mengsel van room en fijne restanten van de mozzarella.

18 gerelateerde vragen gevonden

Wat voor kaas is het gezondst?

In harde kazen zit veel calcium, maar ook relatief veel vet, verzadigd vet en zout. Kies daarom liever voor magere en halfvette kazen en plattekaas. Die laatste bevat minder vetten en zout, en hoort eigenlijk eerder bij de melkproducten dan bij de kazen.

Is feta of mozzarella gezonder?

Wat is gezonder feta of mozzarella? Volgens voedingsdeskundige Celine Dejaeghere is mozzarella de gezondste optie. “Als je puur afgaat op de voedingswaarde kan je zeggen dat feta iets minder goed scoort dan mozzarella.” Die voedingswaarden zijn dan vooral de calorieën en het vetgehalte.

Wat is het gezondste van de wereld?

Het tijdschrift 'Time Magazine' heeft een top 50 samengesteld van het gezondste eten dat er is. Natuurlijk staan avocado, kiwi en broccoli hoog in het lijstje, maar de nummer 1 vinden we toch best verrassend. Chocola en chips staan er (uiteraard) niet tussen, maar van nummer 50 worden we wel heel blij.

Welke burrata is het beste?

Winnaar qua smaak werd de biologische buffelmozzarella van Albert Hein. Een verfijnde smaak geven de experts aan en 'perfect in balans'. Galbani werd een goede tweede.

Wat drinken bij burrata?

en burrata gaan goed samen met een frisse, droge witte wijn – zoals jonge chardonnay, sauvignon blanc, pinot gris, chablis, sancerre, pinot noir en gamay – droge rosé en mousserende wijn. Vermijd zware, tanninerijke rode wijnen omdat die de kaas wegblazen.

Waar smaakt burrata naar?

Vroeger werd burrata gemaakt om restjes mozzarella op te maken, maar nu is het een echte delicatesse. De smaak is heel zacht en romig. Burrata betekent boterachtig, en zo is de smaak ook.

Kan je burrata 1 dag over datum eten?

Houdbaarheid (bewaaradvies)

Burrata bewaren volgens voorschrift op de verpakking. Eenmaal geopend, al dan niet aangesneden binnen hoogstens twee dagen consumeren.

Hoe weet je of burrata bedorven is?

De kaas is verzuurd of ruikt vreemd. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.

Kan je burrata verwarmen?

Opwarmen in een voorverwarmde oven (200 graden) kan eventueel ook, afgedekt met aluminiumfolie ca. 10-15 minuten. Wordt ook hier de pasta wat droog, voeg dan een heel klein beetje water toe. Laat de burrata op kamertemperatuur komen en serveer deze op en bij de warme fazzoletti.

Kan je burrata snijden?

Burrata is een soort mozzarella, maar dan veel romiger en zachter. Als je het met een mes doormidden snijdt, loopt de burrata helemaal uit, zo zacht is het. Je kunt het gewoon kopen in de supermarkt of bij een kaas speciaalzaak.

Hoe heet de binnenkant van burrata?

De binnenkant van de burrata is gevuld met wrongel en room. De buitenkant dient als beschermlaagje van de romige binnenkant.

Is burrata van rauwe melk?

De burrata wordt gemaakt met ongepasteuriseerde buffelmelk uit Nederland. Dat er rauwe melk gebruikt is proef je echt terug in de kaas. De verse melk is een echt natuurproduct, wat betekent dat de samenstelling steeds weer kan variëren. In de zomer is de melk wat zuurder, en in de winter juist wat vetter.

Waar koop je de beste burrata?

Galbani Burrata 150GR bestellen? - Vleeswaren, kaas en tapas — Jumbo Supermarkten.

Hoe lang kun je een burrata bewaren?

Burrata is bij uitstek 'vers' en dus beperkt houdbaar; binnen de twee à drie dagen moet de kaas geconsumeerd worden. Denk eraan: hoe verser, hoe lekkerder! Het kaasje wordt vaak gewikkeld in de beestachtige bladeren van een lokale plant, de 'witte affodil' (asphodelus albus).

Wat is de minst ongezonde kaas?

Eet u graag harde Hollandse kazen, dan doet u er goed aan om een 20+ of 30+ kaas te kiezen. Deze soorten bevatten namelijk de minste calorieën en verzadigd vet. Naast Hollandse kazen bestaan er nog vele andere soorten kaas.

Welke kaas is goed voor dieet?

Als je wilt afvallen kun je het beste kiezen voor magere kaassoorten, zoals ricotta of cottage cheese. Ook harde kazen tot 30+ passen goed in een voedingspatroon om af te vallen.

Wat is de minst vette kaas?

Hüttenkäse

Hüttenkäse, ook wel cottage cheese genoemd, is een heel jonge kaassoort die uit losse korreltjes stremsel bestaat. Van alle soorten kaas bevat deze het minste vet.

Wat is het aller ongezondste eten ter wereld?

Gefrituurde “voeding”

Een kleine hoeveelheid kan je lichaam wel de baas, tenminste als je voldoende anti-oxidanten eet. Maar gefrituurde voeding is echt wel het ongezondste eten omdat het grotere hoeveelheden bevat en daardoor onder andere de kans op hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk en artritis verhoogt.

Vorige artikel
Hoe heftig zijn weeën?
Volgende artikel
Hoe heette Nutrilon vroeger?