Voertuigen - Leren met Bumba

Is Bumba leerzaam?

Gevraagd door: ir. Esther de Wit BA  |  Laatste update: 1 maart 2024
Score: 4.7/5 (17 stemmen)

Bumba verstoppertje is een leerzaam spel om te spelen met kinderen vanaf 1 jaar. Verstop Bumba in huis, hij maakt geluidjes voor het kind om hem te vinden. Bij grotere kinderen geven de kaarten aanwijzingen waar Bumba verstopt zit.

Is Bumba educatief?

"Bumba", "Hopla", "Peppa big" zijn educatief dankzij hun kleuren, vormen en basale woordkeuze. En je gaat ook geen honderd afleveringen laten afspelen voor je kind", verduidelijkt Klaï.

Waarom vinden kinderen Bumba zo leuk?

De hoofdrolspelers zien er erg leuk uit en komen sympathiek over. Bovendien hebben heel wat afleveringen een educatief karakter en leren ze de kindjes iets bij. Ten slotte zijn de filmpjes niet te lang. Een aflevering van Bumba neemt dan ook niet te veel schermtijd in beslag.

Is Tiktak educatief?

Tik Tak. Helemaal terug van weggeweest: 'Tik Tak'. Dit leuke en educatieve peuter- en kleuterprogramma kwam voor het eerst op de buis in 1981 en was uiteindelijk in bijna 30 landen te zien.

Wat kijken 2 jarige?

Educatieve series of video's 0-2 jaar:
 • Pretlettertjes. De filmpjes van Pretlettertjes leren je kind woorden en dierengeluiden.
 • Nijntje. Nijntje en zijn vriendjes leren je kind alles over kleuren, cijfers en vormen.
 • Teletubbies. Deze gekleurde poppen zijn erg populair onder kinderen van 0-3 jaar. ...
 • Bumba. ...
 • Word Party. ...
 • Tiktak.

15 gerelateerde vragen gevonden

Is tv kijken slecht voor je kind?

Te veel lawaai, te snelle of gewelddadige beelden passen niet bij de ontwikkeling van peuters. Een tv of radio die de hele dag aanstaat op de achtergrond, is slecht voor de taalontwikkeling en kan aandachtsproblemen veroorzaken. Je merkt dit pas als je kind gaat leren lezen en schrijven.

Hoelang mag een kind van 2 tv kijken?

Het is belangrijk om op de beeldschermtijd te letten. Laat je kind niet langer dan 10 tot 15 minuten achter elkaar naar een beeldscherm kijken.

Wat kijken 5 jarige?

In deze leeftijdsfase kijken kinderen graag naar educatieve televisieprogramma's die speciaal voor hun leeftijd zijn gemaakt, bijvoorbeeld Sesamstraat of het Zandkasteel. Jonge kinderen hebben behoefte aan een langzaam tempo en veel herhaling om de informatie goed tot zich te kunnen nemen.

Welke leeftijd Tiktak?

Wat is de minimum leeftijd? Voor ieder TIKTAK-evenement geldt vrijwel altijd een minimale leeftijd van 18 jaar. Dit heeft te maken met onze vergunningen en die van de locaties. Daarnaast moeten we rekening houden met de Nederlandse wet wat betreft het schenken van alcohol aan minderjarigen.

Is Tic Tac snoep?

De verfrissende of zoete snoepjes van Tic Tac, u kent ze vast wel. Ook bij Candy Online zijn we fan van dit kleine, maar fijne snoepje.

Welke taal praat Bumba?

Bumba en zijn vriendjes spreken een eigen, onbestaande taal: het Bumbalees. Alleen de vertelstem spreekt mensentaal.

Wie is de echte Bumba?

'Eén keer ben ik per ongeluk zonder hoofd een opnamestudio vol kinderen binnengewandeld' De man in het Bumba-pak: Patrick Maillard. 'Bumba is bedacht door mijn broer Jan. Toen hij iemand zocht om in het pak te kruipen, kwam hij al snel bij mij uit.

Welk land komt Bumba?

Over Bumba

Bumba is het bekende Vlaamse televisiesprogramma speciaal voor peuters. Bumba is een altijd vrolijke en beetje ondeugende clown, die in het circus al zijn kunstjes opvoerd samen met zijn vriendje Bumbalu. Bumba beleeft samen met al zijn andere vriendjes en bontgekleurde figuren de meest bijzondere avonturen.

Is Bumba mannelijk?

Bumba is een ietwat ondeugende, maar immer vrolijke clown die in een circus vol klank en kleur zijn kunstjes opvoert. Daarbij krijgt hij hulp van zijn beste vriendje Bumbalu en zijn lieve vriendinnetje Bumbina.

Wat zegt Bumba allemaal?

Tine: Bumba roept in z'n typische tv-stem 'Hallo! ', 'Joehoe!

Is Bumba Nederlands?

Bumba bestaat 15 jaar! Het vrolijkste clowntje van de lage landen vermaakt al jarenlang het jongste publiek van Nederland en België.

Is tv kijken slecht voor dreumes?

Toch kun je kinderen tot twee jaar oud beter helemaal geen tv laten kijken, volgens de Amerikaanse Vereniging van Kinderartsen. Of in ieder geval, zo min mogelijk. De ontwikkeling van baby's Buitensporig veel televisiekijken kan de ontwikkeling van baby's beperken, volgens diezelfde Vereniging van Kinderartsen.

Is tv kijken goed voor baby?

Het advies van specialisten. Beeldschermen van tv, computer, tablet of smartphone kunnen al veel aandacht trekken van een baby of dreumes. Als je niet oplet, is je kind daar lange tijd zoet mee. Een groep Nederlandse artsen adviseert om baby's helemaal weg te houden van beeldschermen.

Wat als je kind een tik heeft?

Blijf er rustig onder, accepteer het en ga met je kind om zoals je normaal ook doet. Meestal gaan tics na verloop van tijd vanzelf weer over. Wordt je kind zich bewust van de tics? Leg dan uit dat je kind er niets aan kan doen en dat de tics vaak vanzelf weer over gaan.

Hoeveel uur per dag mag een kind tv kijken?

6 – 8 jaar: maximaal 1 uur per dag (liefst 2 x 30 minuten) 8 – 10 jaar: maximaal 1 à 1,5 uur per dag. 10 – 12 jaar: maximaal 2 uur per dag. 12 jaar en ouder: maximaal 3 uur per dag.

Hoeveel tv mag een peuter kijken?

Mediaopvoeding.nl adviseert: maximaal 5 minuten per dag samen tv-kijken en een paar keer per week samen internetten. Het advies van Mediaopvoeding.nl voor kinderen van 2 tot 4 jaar is: 5 à 10 minuten schermtijd per keer en maximaal 30 minuten per dag.

Wat kijkt een kind van 6 jaar?

Kinderen in de leeftijd van nul tot en met zes jaar kijken per dag gemiddeld 100 minuten naar een scherm. Ze kijken dan vooral naar programma's en filmpjes op tv. En op de telefoon zijn ze bezig met YouTube-filmpjes en spelletjes.

Is 4 uur schermtijd veel?

Kinderen tot 12 jaar

Ze gebruiken vaak veel media tegelijk: de tv staat aan, tegelijkertijd zijn ze op een tablet of mobiel bezig en ze luisteren muziek bij het maken van huiswerk. Een algemene regel is: niet meer dan twee tot drie uur beeldschermtijd per dag. Drie uur is al veel.

Waarom geen scherm baby?

Een groep Nederlandse artsen adviseert om baby's helemaal weg te houden van beeldschermen. De tijd die ze aan een beeldscherm besteden, gaat ten koste van iets anders. Vooral de taalontwikkeling kan hieronder lijden. Je baby kan door een beeldscherm overprikkeld raken.

Wat vinden babys leuk op tv?

Populaire baby-tv
 • Bumba (lees ook het succes van Bumba verklaard)
 • Zandkasteel.
 • Teletubbies.
 • Wielen van de Bus.
 • Nijntje.

Volgende artikel
Wat te doen tegen snot?