So I washed my face with BABY SOAP for one week...

Is babyshampoo goed voor je huid?

Gevraagd door: Sebastiaan van der Veen BA  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.9/5 (58 stemmen)

Babyshampoo is niet alleen handig om make-up mee te verwijderen. Voor de huid zelf is het ook een wondermiddel. Het bevat geen schadelijke stoffen en zo wordt je huid zacht en schoon.

Hoe goed is babyshampoo?

De zuurtegraad van babyshampoo ligt rond de 7 en is dus hoog. Daardoor prikt de shampoo niet zo snel in de ogen. De pH-waarde van babyshampoo is dus aangepast aan de ogen, niet aan het haar. Babyshampoo is niet de beste keuze voor jou als volwassene.

Is Zwitsal shampoo goed?

Zwitsal Shampoo

In deze shampoo kom je geen parabenen, zepen en hypoallergenen tegen. De shampoo is pH-huidneutraal en is zodoende mild voor de haren, de hoofdhuid en ook voor de oogjes.

Waarom babyshampoo?

De huid van een baby is nog niet zo volgroeid als die van een volwassene. De huid is dunner, de pH-waarde is neutraal en er zit nog niet genoeg haar op. Factoren die het gevoeliger en kwetsbaarder maken. Daarom heeft je baby om deze redenen zachtere, meer delicate en specifieke producten nodig, zoals babyshampoo.

Is Zwitsal goed voor je haar?

De Zwitsal producten zijn ph-neutraal en hypo-allergeen. De producten van Zwitsal zijn zeepvrij waardoor de huid niet uitdroogt. Voor volwassenen met kwetsbaar haar of een gevoelige hoofdhuid word ook de babyshampoo aangeraden. Het is mild en bevat niet de agressieve stoffen die er in shampoo voor volwassenen zit.

20 gerelateerde vragen gevonden

Kunnen volwassenen ook Zwitsal gebruiken?

Zwitsal biedt al meer dan tachtig jaar een uitgebreide reeks verzorgende producten voor baby's, peuters en kleuters – en vooruit, ook voor volwassenen.

Is babyshampoo Sulfaatvrij?

Baby shampoo is toch altijd sulfaatvrij? Het antwoord luidt: ja en nee. De term 'sulfaatvrij' betekent eigenlijk 'vrij van SLS, SLES' etc. Het wil niet zeggen dat er geen enkele sulfaatvariant op de INCI staat.

Kun je je hond wassen met babyshampoo?

Babyshampoo is al een stuk beter om te gebruiken dan gewone shampoo: het is milder en vaak is de pH van babyshampoo ook meer geschikt voor honden. Dit komt omdat het minder zuur is zodat het minder in de ogen prikt. Ook is de geur vaak neutraler.

Is Zwitsal een milde shampoo?

De milde 2 in 1 shampoo, met anti-prik formule zonder parfum, is speciaal ontwikkeld voor de extra gevoelige huid van je kleintje. De milde, anti-prik formule zonder parfum, is speciaal ontwikkeld voor de extra gevoelige huid van je kleintje.

Welke babyproducten zijn het beste?

Het is bij babyproducten vooral belangrijk om voor parfumvrije en zeepvrije producten te kiezen. Daarnaast let je op de aanwezigheid van parabenen. De meeste verzorgingsproducten voor baby's hebben hier al rekening mee gehouden. Bekende natuurlijke merken zijn onder andere Neutral, Naïf en Bepanthen.

Wat is de beste shampoo voor je haar?

De beste shampoos voor droog en beschadigd haar:
 • Kérastase Nutritive Bain Satin Shampoo. ...
 • Kiehl's Amino Acid Shampoo met Kokosnootolie. ...
 • Olaplex No4 Maintenance Shampoo. ...
 • Moroccanoil Hydrating Shampoo. ...
 • Aveda Shampure Nurturing Shampoo. ...
 • Rahua Voluminous Shampoo. ...
 • Le Labo Scrub Shampoo. ...
 • Balmain Moisturizing Shampoo.

Is Zwitsal natuurlijk?

Volgens Zwitsal een natuurlijke verzorgingslijn voor baby en kind met 98% natuurlijke ingrediënten.

Welke shampoo is goed voor baby?

Ontdek 5x de beste babyshampoo 2020.
 1. Zwitsal babyshampoo. Zeg je baby, dan zeg je automatisch Zwitsal. ...
 2. Zwitsal shampoo en wasgel. Ook van het merk Zwitsal, maar dan in een geheel andere verpakking. ...
 3. Naïf verzorgende shampoo. ...
 4. Neutral parfumvrije babyshampoo. ...
 5. Johnson's babyshampoo.

Wat is de beste natuurlijke shampoo?

De beste natuurlijke shampoo is de Naïf Natuurlijke Voedende Shampoo, dit is de ENIGE shampoo die nodig hebt om perfect haar te krijgen. Het bevat ALLEEN maar natuurlijke ingredienten.

Welke shampoo is goed voor een droge hoofdhuid?

Tip 1: gebruik een shampoo voor droge hoofdhuid

Probeer bijvoorbeeld de natuurlijke shampoo met avocado-olie van Nature Box, de Australian Bodycare Hair Clean Shampoo Tegen Schilferige & Droge Hoofdhuid met tea tree olie, of Guhl's Gevoelige Hoofdhuid Shampoo voor droge en gevoelige hoofdhuid.

Welke shampoo prikt niet in ogen?

Om ook dan de stemming erin te houden, heeft de Zwitsal Shampoo een speciale Anti-prik formulering. Het zachte schuim is zeepvrij en daardoor extra zacht voor de oogjes.

Is Zwitsal parfumvrij?

Zwitsal Baby huidverzorging - Parfumvrij.

Is Zwitsal shampoo CG?

Mijn CG producten

Mijn producten zijn als volgt: Final wash: Zwitsal baby shampoo. Co-wash: Novex My Curls Mystic Black Conditioner.

Is Zwitsal shampoo Zeepvrij?

Zwitsal Shampoo is niet alleen mild en verzorgend voor de babyhaartjes, maar het is ook mild voor de oogjes. Deze Shampoo is zeepvrij, niet ontvettend en goed uitspoelbaar. Met anti-prik formule; klinisch getest.

Waar kun je je hond het beste mee wassen?

Het is belangrijk dat je speciale hondenshampoo gebruikt. De ph waarde van de mens is namelijk 5,5 en die van de hond 7,5. Des te meer naar de 0 des te zuurder. Het is van belang om met de juiste shampoo te wassen zodat de talglaag van de hond ook niet weggewassen wordt.

Welke shampoo mag je gebruiken voor honden?

Het hangt van jouw hond af welke shampoo jij voor het wassen nodig hebt. De huid en vacht van puppy's is nog erg gevoelig en kwetsbaar. Gebruik daarom bij het wassen van de vacht van een puppy uitsluitend milde puppyshampoo. Bij volwassen honden met een normale huid kun je voor een universele hondenshampoo kiezen.

Wat is de beste Hondenparfum?

De hondenparfum van Yuup! is gemaakt op waterbasis en bevat geen alcohol en is dus geheel veilig voor jouw diertje. Wanneer je deze hondenparfum bestelt, krijg je niet één flacon, maar vijf. Bovendien zijn deze parfums geschikt voor zowel mannetjes- als vrouwtjeshonden.

Welke shampoos zijn Sulfaatvrij?

De 10 beste sulfaatvrije shampoos
 • 1 Moroccan Oil Curl Enhancing Shampoo. ...
 • 2 Sisley Hair Ritural Revitalizing straightening shampoo. ...
 • 3 Olaplex No. ...
 • 4 NAÏF Nourishing Shampoo. ...
 • 5 Bumble and Bumble Hairdresser's Invisible Oil Sulfate Free Shampoo. ...
 • 6 Kevin Murphy Hydrate-Me Wash. ...
 • 7 Bouclème Hydrating Hair Cleanser.

Hoe weet je of een shampoo Sulfaatvrij is?

Hoe herken je sulfaten in haarproducten? Sulfaten herken je vooral aan het schuimende effect. Een sulfaatvrije shampoo schuimt namelijk bijna niet. Dit voelt de eerste keer misschien wat gek omdat we gewend zijn aan het schuimende effect, maar het maakt niet minder goed schoon.

Waarom shampoo zonder parabenen en sulfaten?

Wanneer je een shampoo zonder sulfaten gaat gebruiken zal het even omschakelen zijn qua routine en gevoel tijdens het wassen van de haren. De shampoos zonder deze ingrediënten schuimen namelijk minder. Je hebt het gevoel dat het haar minder schoon is terwijl het haar en de hoofdhuid echt wel schoon geworden zijn.