MAAK ZELF EEN SJAAL

Hoeveel wol voor Kindersjaal?

Gevraagd door: Justin Jacobs  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.4/5 (68 stemmen)

Voor een sjaal hangt het erg af van he type steek en hoe lang je de sjaal wilt maken . We raden 1 tot 3 bollen bulky wool aan voor een sjaal. We raden een bol aan als je een korte col wilt maken, zoals de Downtown Snood. We raden twee bollen aan als je een sjaal wilt maken, zoals de Highline Loop.

Hoeveel wol heb je nodig voor een Kindersjaal?

Ongeveer 450 - 500 gram wol, geschikt voor breinaalden nummer 6. Twee breinaalden met knop nummer 6. De hoeveelheid wol die je nodig hebt is afhankelijk van de lengte van de sjaal die je wilt breien.

Hoeveel steken moet ik opzetten voor een Kindersjaal?

Kindersjaal breien

Zet 34 steken op met pennen dikte 5mm en brei boordsteek en begin elke pen met een kantsteek, dat zorgt ervoor dat je een gladde rand krijgt langs je sjaal.

Hoe breed moet een Kindersjaal zijn?

De breedte van een kindersjaal is van 11 tot en met 15 centimeter, als kijkt naar een kind van 4 tot 6 jaar dan is het ideaal om 13 á 14 cm aan te houden. Wil je een baby sjaal breien? Denk daan aan een breedte van 11 centimeter.

Welke breinaald voor een sjaal?

Een richtlijn bij het bepalen van het type breinaalden dat je wilt gaan gebruiken is dat je bij dikke wol de dikkere breinaalden gebruikt en bij de dunne wol de dunnere breinaalden.

42 gerelateerde vragen gevonden

Welke wol voor een sjaal?

Voor een sjaal hangt het erg af van he type steek en hoe lang je de sjaal wilt maken . We raden 1 tot 3 bollen bulky wool aan voor een sjaal. We raden een bol aan als je een korte col wilt maken, zoals de Downtown Snood. We raden twee bollen aan als je een sjaal wilt maken, zoals de Highline Loop.

Welke wol voor sjaal haken?

Wol van schapen wordt veel gebruikt voor het haken, net als katoen en acryl.

Hoe groot is een baby sjaal?

Voor een baby'tje moet een sjaal natuurlijk kleiner zijn dan voor een kind. Brei dan een sjaal van ongeveer 10 cm breed en 65 cm lang.

Hoeveel steken breien sjaal?

Als je nog niet zo lang breit kun je het beste beginnen met een tamelijk kleine sjaal, groot genoeg om je warm te houden maar niet zo breed dat het breien eindeloos gaat duren. Als je breit met dik garen en naalden van US 8-10 (5 – 6 mm) moet je voor een leuke maat ongeveer 30 tot 40 steken opzetten.

Hoe voorkom je het omkrullen van breiwerk?

Zijkanten van een sjaal krullen om? Bij het breien van een sjaal in tricotsteek zullen de zijkanten vaak omkrullen. Om dit te voorkomen kun je de eerste 3 tot 5 steken van de naald recht breien op zowel de rechte als de averechte kant. Hoe breder de sjaal, dan 5 steken recht breien.

Hoeveel bollen wol heb ik nodig?

Brei je een korte trui dan heb je aan 8 bollen genoeg, wil je een lange trui dan kun je er wel 12 bollen voor nodig hebben. Hieronder vind je een lijst van diverse garens met informatie die ik kon vinden.

Hoe lang duurt het om een sjaal te breien?

Maar wist je dat je zonder breinaalden binnen een half uur een prachtige sjaal kan maken? Als je aan een nieuw brei-project begint dan ben je daar al snel een paar weken mee bezig.

Hoeveel steken opzetten voor een sjaal haken?

Haak 13 plus drie steken in een ketting.

Maak een ketting van 13 steken en daarna nog drie steken (in totaal 16 steken). De extra drie steken zijn de keerlosse. Deze steken zorgen voor wat speling om de nieuwe naald te beginnen. Je moet drie lossen maken voor elke nieuwe naald voor de hele sjaal.

Wat is de mooiste kantsteek?

KANTSTEEK 1: de kettingsteek

Het resultaat is een mooie 'vlecht' langs de rand van je breiwerk, dat hierdoor minder zal kunnen uitrekken. Geschikt voor zichtbare randen én voor breiwerk waarbij later steken langs de zijkant worden opgenomen.

Wat is een mooie kantsteek?

RIBBELSTEEK RAND

Deze kantsteek zorgt voor een stevige rand die voorkomt dat de randen van je breiwerk omkrullen. Bij het aan elkaar mazen van 2 delen zijn de naden wel wat stijver dan bij de vorige techniek.

Wat is gedraaid recht breien?

Verdraaid recht is feitelijk hetzelfde als de 1/1 boord alleen brei je aan de voorkant de rechte steken door het achterpootje en aan de verkeerde kant de averechte steken door het achterpootje. Je breit de verdraaide boord zo: Ze teen veelvoud van 2 st. op.

Wat is de beste wol om te haken?

In principe kun je met ieder garen haken. Of het nu wol, katoen, linnen of acryl is, dat maakt niet uit. Let wel goed op dat het garen past bij het ontwerp dat je maakt. Zo haak je een babyknuffel liever met katoen, dit garen niet pluiste en is anti-allergisch.

Welke wol is het beste om te haken?

Er zijn verschillende soorten garens, waarvan katoen en acryl het meest gebruikt worden om te haken. Welke van de twee je het beste kan gebruiken, is afhankelijk van wat je precies gaat maken. Over het algemeen is katoen het mooist, zeker voor knuffeltjes en armbandjes.

Welke wol om tas te haken?

Het Barbante katoen is ideaal voor zowel macramé als haken en breien en het is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Dit toffe garen leek mij heel geschikt om een tas mee te haken en zie hier mijn nieuwe favoriete tas! Ik heb voor mijn tas twee klossen garen in de kleur 'woestijn beige' en haaknaald 6 gebruikt.

Hoe breed is een dames sjaal?

De breedte van een sjaal is redelijk standaard met 30–40 cm. Dit is breed genoeg om je nek warm te houden, zonder dat je je gezicht bedekt.

Waarom krult mijn haakwerk?

Het werk golft/krult om – te veel of te weinig steken

Bij het haken van een cirkel of bij het begin van een bol, kan het werk soms gaan golfen of omkrullen. Soms probeer je misschien het probleem te negeren en haak je verder, hopend dat het probleem vanzelf verdwijnt.

Waarom eerste steek niet breien?

De rand van je breiwerk kan er soms rommelig uitzien. Dat komt doordat de eerste en laatste steken maar aan één steek vastzitten. Omdat de kant er dus rommelig uit kan zien, leren we vaak om de eerste steek af te halen. Dan krijg je een nette zijkant en we wennen onszelf aan om altijd de eerste steek af te halen.