Babydekentje haken 70x90 cm | Supermakkelijk & snel haken | Handleiding voor beginners

Hoeveel wol heb je nodig voor een Babydekentje?

Gevraagd door: Maaike van der Sande  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.8/5 (20 stemmen)

Als je een normaal model trui in maat 38/40 helemaal uit zou spreiden, dan kom je uit op een oppervlakte van ongeveer 0,8 vierkante meter. Stel je wilt een babydekentje breien van 60 x 80 cm. De oppervlakte van dat dekentje is 0,60 x 0,80 = 0,48 vierkante meter. Dat is grofweg 60% van een trui in maat 38/40.

Hoe groot moet een Babydekentje zijn?

In principe zijn er twee standaard afmetingen bij dekens die je kunt aanhouden. Voor een wiegje gebruik je een deken van 75x100 cm en voor een ledikant gebruik je een deken van 100x150 cm.

Hoeveel wol nodig voor wiegdeken?

Stel je wilt een deken van 180x100 cm en je proeflapje weegt 5 gram. Dan heb je 18x10 (zoveel vierkantjes van 10 cm gaan erin) = 180 x 5 (van de 5 gram) = 900 gram nodig. Op elke bol staat het aantal grammen dat er in de bol zit vermeld. Stel je gekozen garen weegt 50 gram per bol dan deel je 900 door 50 = 18.

Welke wol is geschikt voor een babydeken?

Het beste garen voor een babydeken zijn natuurlijke producten, zoals wol of katoen. Voordeel van wol is dat het snel opwarmt en lang warm blijft. Maar het is wel aan te raden om een katoenen laken onder de wollen deken met een kleine omslag te doen, dat de kindjes niet op het deken kunnen sabbelen.

Hoeveel stof nodig voor wiegdeken?

wat heb je nodig:

Stof voor onderkant en bovenkant van het deken. Voor een wiegdeken zonder motief kun je ruim 75 cm kopen.

32 gerelateerde vragen gevonden

Welke stof voor wiegdeken?

Als je het dekentje wil gebruiken voor in het wiegje of ledikant dan kun je het beste flanel gebruiken. Deze stof is zacht, ademend en 100% katoen.

Hoe groot moet een dekentje voor de kinderwagen zijn?

Een kinderwagen deken is een iets kleinere deken voor een baby. De afmeting van deze wagendeken is 60x80. Hij is goed te gebruiken in een wat kleinere wandelwagen, maar ook in het babynestje of bijvoorbeeld een rieten mozesmandje.

Welk materiaal deken baby?

Een babydeken is te koop in katoen, wol en synthetisch materiaal. Uit onderzoek van Consument en Veiligheid in samenwerking met TNO-Textiel is gebleken dat het niet zo zeer uitmaakt van welk materiaal je dekentje is gemaakt, zolang het bedje maar kort en strak wordt opgemaakt.

Welke Haaksteek voor babydeken?

door Haakinformatie.nl

Een mooie dichte steek voor een deken, de Suzette steek. En ook helemaal niet lastig om te haken. Je kunt er een mooie babydeken van haken zoals deze of een fijne deken voor op de bank.

Hoeveel katoen heb ik nodig voor een Babydekentje?

Haak je dus bijvoorbeeld de Soft Cotton met een haaknaald van 4,5 mm, dan heb je minder dan de hier aangegeven 14 bollen nodig voor een wiegdekentje.

Hoe weet ik hoeveel wol ik nodig heb?

Berekening 1

Op de wikkel van de wol staat de te gebruiken naalddikte aangegeven. Vermenigvuldig dit getal met 2 en voeg aan de uitkomst twee nullen toe. Dit zijn de grammen die je nodig hebt voor je trui!

Hoeveel bollen wol heb ik nodig?

Brei je een korte trui dan heb je aan 8 bollen genoeg, wil je een lange trui dan kun je er wel 12 bollen voor nodig hebben. Hieronder vind je een lijst van diverse garens met informatie die ik kon vinden.

Hoeveel XXL wol nodig voor deken?

Welke materialen en hoeveel wol je nodig hebt is afhankelijk van de grote van jouw deken en de dikte van de wol. Voor het maken van een XXL wollen plaid van ongeveer 1.50 m x 1.20 m heb je, volgens Meervilt.nl ongeveer 3 kilo wol nodig.

Wat is het beste dekentje voor baby?

Welke soort deken het veiligst is om je baby mee toe te dekken, is ondanks veel onderzoek niet duidelijk. Dekens van wol, katoen of fleece zijn allemaal luchtdoorlatend, reguleren vocht, zijn warm en kun je goed instoppen en wassen. Bovendien is 'fleece' weer een verzamelbegrip voor tientallen soorten kunststofdekens.

Hoeveel steken opzetten voor baby deken?

Zet 84 steken op de naald en brei voor de boord, 4 naalden ribbelsteek. naald: 4 steken recht (= zij rand), *3 steken recht ,1 steek averecht** herhaal van * tot **, tot 4 steken voor het einde en brei deze 4 steken recht.

Hoe haak ik de Suzette steek?

De Suzette Steek of Suzette Stitch is een heel eenvoudige haaksteek die heerlijk weghaakt. Door een vaste en een stokje in één steek te haken en vervolgens een steek over te slaan, creëer je een dicht haakwerk met een prachtige textuur.

Welke Haaksteken zijn er?

Basissteken haken
  • Opzetlus.
  • Losse (ketting)
  • Halve vaste.
  • Vaste.
  • Half stokje.
  • Stokje.
  • Dubbel stokje.
  • Magic loop.

Welke deken voor pasgeboren baby?

De (baby)deken moet zacht en comfortabel zijn. Daarom adviseren wij te kiezen voor een deken gemaakt van 100% katoen, die fijn aanvoelt, warm is en goede ventilatie mogelijk maakt. Een andere stof die ook vaak gebruikt wordt is fleece.

Waarom geen fleece voor baby?

Ze kunnen het te warm krijgen omdat de stof geen zuurstof doorlaat en daarnaast warmte vasthoudt.

Waarom laken en deken baby?

Tot je baby 2 jaar is het verstandig om hem te laten slapen onder een laken met deken, of in een slaapzak. Een dekbed is tot die tijd geen veilige keuze. Je kleine kan hier gemakkelijker onder schuiven of met zijn gezicht erin terechtkomen. Dit kan verstikkingsgevaar opleveren.

Wat voor deken gebruik je in de kinderwagen?

Waar kan je een babydeken nog meer voor gebruiken? Naast een deken voor in een wieg of ledikant is het ook fijn om een lakentje te hebben voor in de kinderwagenbak of om over de buggy te gooien, hier is een wiegdeken ook goed geschikt voor.

Wat voor deken doe je in de kinderwagen?

Wil je de deken in de winter gebruiken, dan zijn wollen en teddy dekens ideaal, deze zijn heerlijk dik en houden je pasgeboren kindje lekker warm. Wil je de deken in de zomer gebruiken om je pasgeboren kindje toe te dekken? Dan kun je beter gaan voor de dekens van flanel of wol, deze zijn dunner.

Wat is een goede wiegdeken?

Uiteindelijk moeten we toch het beste wiegdekentje gaan benoemen, en wat ons betreft is dat het Koeka wiegdeken Oslo, van wafel en teddy stof. Het dekentje is gevoerd met zachte teddy, materiaal wat heerlijk warm en comfortabel aanvoelt. Ideaal om knuffelend mee in slaap te vallen tijdens de koelere maanden!

Hoeveel Merino wol nodig voor een deken?

Het breiwerk wordt dan minder grof. Voor een deken heb je ongeveer drie tot vijf kilo lontwol nodig. Voor een sprei acht tot tien kilo. Denk eraan dat een wollen deken altijd wat groter wordt tijdens gebruik.

Volgende artikel
Wat je moet weten over een baby?