Hoeveel verdient een kinderpsycholoog per uur?

Gevraagd door: Suze Schagen  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.7/5 (69 stemmen)

Tussen de 100-125 euro per uur.

Wat verdient een kinderpsycholoog?

Wat verdient een Kinderpsycholoog? De Kinder- en Jeugdpsycholoog ontvangt een salaris van tussen de € 3.309,81 en € 5.208,90 bruto per maand. Er zijn ook Kinderpsychologen die niet bij Jeugdzorg werken.

Hoeveel verdien je als psycholoog per uur?

Ontdek het gemiddelde salaris als Psycholoog

Het gemiddelde psycholoog salaris in Nederland is € 63.084 per jaar of € 32,35 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 55.731 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 69.027 per jaar.

Welke soort psycholoog verdient het meest?

Het salaris van een Psycholoog is afhankelijk van de ervaring en de functiezwaarte, het ligt tussen €3026 voor een Psycholoog in opleiding en €8101 bruto per maand voor een Klinisch Pscycholoog in de hoogste schaal.

Wat doe je als kinderpsycholoog?

Kinderpsychologie houdt zich bezig met afwijkend gedrag bij kinderen en adolescenten. Hierbij wordt er gekeken of er sprake is van psychopathologie. Denk bijvoorbeeld aan stoornissen die in de kinderleeftijd aanzetten, zoals dyslexie, autismespectrumstoornis en ADHD.

De GEHEIMEN van een GRIJPMACHINE | De waarheid over GRIJPAUTOMATEN

44 gerelateerde vragen gevonden

Waarom met je kind naar een kinderpsycholoog?

Bij gedragsproblemen. Soms maken ouders zich zorgen over het gedrag van hun kind. Bijvoorbeeld wanneer een kind veel moeite heeft om zich te concentreren of erg teruggetrokken is. Een kinderpsycholoog kan dan onderzoeken of er problemen zijn in de ontwikkeling of dat er misschien sprake is van een stoornis.

Heeft mijn kind een psycholoog nodig?

Bij verschillende signalen kan het nuttig zijn om een kinderpsycholoog te raadplegen: angst, onzekerheid, faalangst, gepest worden, agressie, lichamelijke problemen, hoofdpijn of buikpijn, zindelijkheidsproblemen, hyperactief gedrag, conflicten, concentratieverlies, autisme(spectrum), moeilijkheden op school, ...

Is psycholoog een goed betaalde baan?

Ga je je specialiseren, dan kun je meer verdienen, zegt Lobbrecht. Verreweg de meeste psychologisch specialisten (53 procent) zitten in schaal 70, die loopt van grofweg 4.700 tot 6.500 euro. 43 procent zit in schaal 75, wat neerkomt op een salaris tussen 5.500 en 7.900 euro.

Kan een psycholoog rijk worden?

Ja, dat kan! Met een graad in psychologie kun je allerlei banen op verschillende gebieden krijgen, zelfs zonder een masterdiploma. Met een diploma kun je dus goed geld verdienen.

Kan je psycholoog worden met HBO?

Je kunt Psychologie aan de universiteit studeren met een VWO diploma, HBO diploma of een universitair diploma. Je kunt vaak ook doorstromen naar de universiteit met een HBO-propedeuse diploma. Er kunnen wel extra eisen worden gesteld, bijvoorbeeld wiskundekennis op vwo-niveau.

Hoeveel verdient een goede psycholoog?

Je vraagt je misschien af: wat verdient een psycholoog? Als beginnend psycholoog in een zorg- of welzijnsinstelling kun je rekenen op een bruto salaris van €3.070,- en €3.265,-. Naarmate je doorgroeit in je functie kan het maximale salaris liggen tussen de €4.705,- en €6.345,-.

Wat verdient een afgestudeerde psycholoog?

Een Psycholoog in Nederland verdient gemiddeld € 4.490 bruto per maand. Salarissen variëren van € 3.820 (laag) tot € 5.165 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Is er veel vraag naar psychologen?

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat in 2020 12% van de Nederlandse bevolking psychisch ongezond was. Daar komt bij dat het taboe op het zoeken naar professionele hulp steeds verder afneemt. Steeds meer mensen durven hulp te zoeken bij psychische problemen en hierdoor neemt de vraag naar psychologen toe.

Welke baan met psychologie?

Je kunt hierbij denken aan functies als:
 • Relatietherapeut.
 • Hulpverlener in een (psychiatrisch) ziekenhuis.
 • Onderzoeker.
 • Hbo-docent of universitair docent.
 • Personeelsmanager.
 • Loopbaanadviseur.
 • Selectiepsycholoog.
 • Beleidsmedewerker.

Wat is een kinderpsychiater?

Een kinder- en jeugdpsychiater is de medisch opgeleide specialist die werkzaam is in het veld van de jeugdhulp. Hij onderzoekt kinderen met complexe, ernstige psychische problemen en behandelt en begeleidt hen en hun ouders.

Wat heb je nodig voor een studie psychologie?

Hoe word je psycholoog. Voor de universitaire opleiding Psychologie moet je beschikken over een vwo-diploma bij voorkeur met de vakken biologie en wiskunde A of B (bij de universitaire opleiding Psychologie komt veel statistiek voor). Psychologie is een gamma-studie. Slechts 75% stroomt door naar het tweede jaar.

Wat is speltherapie kind?

Speltherapie is een vorm van psychotherapie voor kinderen, waarbij spel als middel gebruikt wordt om een kind te begrijpen en te helpen. Speltherapie is een effectief hulpmiddel om een gestagneerde ontwikkeling van het kind weer op gang te brengen.

Welke Ontwikkelingspsychologen zijn er?

Theoretici en theorieën
 • Albert Bandura: Sociaal-cognitieve leertheorie.
 • Jean Piaget: Cognitieve ontwikkelingstheorie.
 • Lawrence Kohlberg: Kohlbergs theorie over de ontwikkelingsstadia van het moreel redeneren.
 • Jerome Bruner: Cognitieve (Constructivistische) Leertheorie / Narratieve Constructie van de Realiteit.

Is psychologie een goede studie?

Degenen die uiteindelijk slagen, zijn schaars. Dat verstevigt je positie op de arbeidsmarkt. Bij de studie psychologie, met 2500 afgestudeerden per jaar, zie je dat dat afgestudeerden uiteindelijk een matige positie oplevert.'' Uitzondering op de regel is de studie geneeskunde.

Wat is een schoolpsycholoog?

Een schoolpsycholoog verricht werk op het snijvlak van zorg en onderwijs. De werkzaamheden van een schoolpsycholoog bestaan uit het doen van onderzoek naar leer- en onderwijsprocessen en ontwikkelen van psychologische principes en technieken die kunnen worden toegepast bij educatieve problemen van kinderen en jongeren.

Wat verdient een psycholoog met eigen praktijk?

Volgens het Salariskompas is het gemiddelde salaris voor zijn functie 4.872 euro bruto op basis van 40 uur.

Hoeveel verdien je als forensisch psycholoog?

Hoeveel verdienen forensisch psychologen? Volgens de US BLS is het gemiddelde jaarloon voor psychologen vanaf 2018 $ 79,010.

Hoeveel verdiend een hbo psycholoog?

Na je studie start je tussen de 2256 euro en 2983 euro bruto. Dit kan na 10 jaar oplopen naar 3555 euro tot 5119 euro bruto.

Wat verdient een master psycholoog?

Voor de opleiding psychologie op WO-master niveau mag je na 10 jaar uitgaan van een salaris van €3.486 bruto per maand. What is this? Kijken we naar de studie neuropsychologie dan zien we dat deze een gemiddeld salaris verdienen van €3.995 bruto per maand.

Wat verdient een GZ-psycholoog netto?

GZ-psycholoog salaris

Het salaris (loon) van een GZ-psycholoog ligt tussen de 3.265 euro en 5.130 euro per maand.

Vorige artikel
Wat is diksap baby?