Tips & advies over TOG waarde

Hoeveel TOG 17 graden?

Gevraagd door: bacc. Danique de Bruyn D  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.6/5 (72 stemmen)

16-19 °C à houd een TOG waarde aan van ongeveer 2.5. De richtlijn hiervoor is een luier, romper, slaapzak of deken. 20-22 °C à houd een TOG waarde aan van ongeveer 2.0. De richtlijn hiervoor is een luier, romper/laken en slaapzak of deken.

Hoeveel TOG bij 17 graden?

Houd een maximum aan van 4.0 TOG om je baby veilig en comfortabel te laten slapen bij een kamertemperatuur van 16-18 °C.

Hoeveel TOG bij 16 graden?

De richtlijn is als volgt: bij een gemiddelde kamertemperatuur van 16 -20°C moet er een TOG-waarde aan worden gehouden van 2.5 tot max 3.0 TOG.

Wat baby aan bij 17 graden?

Kamertemperatuur tussen de 16 en 19 graden: 2,5 TOG (romper, slaapzak, laken en dekentje). Temperatuur tussen de 23 en 24 graden: 1,0 TOG (baby in de luier met een lakentje of rompertje).

Hoeveel TOG 15 graden?

De richtlijn is als volgt: bij een gemiddelde kamertemperatuur van 16 tot 20 graden, moet er een TOG-waarde worden aangehouden van 2,5 tot 3,0 TOG.

40 gerelateerde vragen gevonden

Wat is TOG waarde 3?

De TOG-waarde geeft aan hoe warm een product is, rekening houdend met de omgevingstemperatuur. Hoe hoger de TOG-waarde, hoe warmer het product. gebruik je best een slaapzakje met een TOG-waarde tussen 2,0 en 3,5. gebruik je best een slaapzakje met een TOG-waarde van 1,0.

Hoeveel TOG 19 graden?

16-19 °C à houd een TOG waarde aan van ongeveer 2.5. De richtlijn hiervoor is een luier, romper, slaapzak of deken. 20-22 °C à houd een TOG waarde aan van ongeveer 2.0. De richtlijn hiervoor is een luier, romper/laken en slaapzak of deken.

Wat baby aan in bed 19 graden?

16-19 graden: 2,5 tot 3,0 TOG. Dit is de ideale kamertemperatuur voor je baby. Hij zal dan meestal een romper (1,00 TOG) aan hebben met een pyjamapakje (1,0 TOG) en een laken (0,2 TOG), eventueel met een dekentje (1,5 TOG).

Wat doe je een baby aan met 20 graden?

Bij warm weer is het verstandig om je baby niet te veel laagjes aan te doen. Een vuistregel is om hem hetzelfde te kleden als jij, plus één laagje. Dat extra laagje is vaak de romper.

Hoe warm kinderkamer?

De ideale kinder- en babykamer temperatuur

De temperatuur in de babykamer en kinderkamer is ideaal tussen de 16 en 20 graden. In de eerste weken is het prettig voor de baby als de temperatuur zo'n 20 graden is, maar als hij twee maanden of ouder is, mag de temperatuur een graad of drie lager.

Hoe merk je oververhitting baby?

Een zuigeling die zweet heeft het te warm. Zweten, snelle ademhaling en rusteloosheid zijn de eerste tekenen van oververhitting. Hou daarom het hoofdje, en vooral het gezicht, vrij.

Wat te dragen 14 graden?

13 - 14 graden kleding: koude tussenseizoenen

Wanneer het in het voorjaar of najaar al wat kouder is, dan is het wel lekker om net wat warmere kleding te dragen. Kies dan voor vesten, een comfy trui of een stijlvol shirt met lange mouwen. Wil je liever een jurkje dragen? Ga voor midi of maxi strakke jurkjes.

Hoe warm babykamer winter?

Kleding, dekens en slaapzakken hebben een bepaalde TOG-waarde (Thermal Overall Grade). Deze waarde geeft aan hoe warm ze zijn. Hoe hoger de TOG-waarde, hoe warmer. Een ideale kamertemperatuur voor een slapende baby is 16 tot 20 graden Celsius.

Wat trek ik mijn baby aan bij 18 graden?

De gouden regel blijft ook bij vriesweer dezelfde: alle laagjes die jij aantrekt + 1. Als je echt veel naar buiten trekt, is een wollen rompertje een supergoeie investering. Trek je baby ook een sjaal aan, om z'n nekje lekker warm te houden.

Waarom slaapzak zonder mouwen?

Waarom zijn er slaapzakken met en zonder mouwen

Of er wel of geen mouwen aan een slaapzak zitten heeft met de temperatuur te maken. Een slaapzak met mouwen is warmer dan eentje zonder. Het is handig als je de mouwen kunt afritsen zodat je deze in meerdere seizoenen van het jaar kunt gebruiken.

Welke TOG waarde deken winter?

Als standaard kun je voor een veilig babyslaapcomfort 2,5 tot 3 TOG aanhouden bij een kamertemperatuur van 18 tot 20° C. Je kunt de TOG waarden van kleding en beddengoed (zie hieronder) bij elkaar optellen als hulpmiddel. Behalve de omgevingstemperatuur is ook de luchtvochtigheid belangrijk.

Kun je met 17 graden een shirt aan?

Je kunt iedere dag een T-shirt aan, ongeacht de temperatuur, het gaat om de manier waarop je het shirt draagt. Zo kun je er altijd voor kiezen om een T-shirt aan te doen met daaroverheen een vest. Heb je het warm, dan trek je je vest uit. Krijg je het weer koud, dan trek je het weer aan.

Kan je met 17 graden een trui aan?

Daarom kun je tijdens deze temperaturen een jurkje het beste combineren met een cozy vest of - hoe leuk - dragen onder een oversized trui! Ook een tussenjas is met deze temperaturen enorm geschikt om over een jurkje te dragen. Kies in dit geval bijvoorbeeld voor een mooi spijkerjasje of stoer bikerjacket!

Welke TOG waarde lente?

Maar over het algemeen gebruik je een dekentje als je een slaapzak met een TOG-waarde van 2.5 of minder gebruikt, of wanneer je een kledingstuk achterwege laat. Als het dus koel is in de lente en je gebruikt een 1.0 TOG dan zou je een dekentje toe kunnen voegen.

Hoeveel TOG is pyjama?

Zit je tussen twee seizoenen in? Dan kies je best voor een pyjama of slaapzak met een iets lagere TOG-waarde, tussen 1 en 1.9 is ideaal tijdens een tussenseizoen.

Hoe weet je of een baby het koud heeft?

Als je wilt controleren of je slapende baby het niet te warm of te koud heeft, voel dan met de bovenkant van je vingers aan de achterkant van het nekje. Voelt dit lauw aan, dan heeft je baby het aangenaam. Bedenk dat een gezonde baby niet zomaar onderkoeld raakt in de goed geïsoleerde en verwarmde Nederlandse huizen.

Wat doe je aan onder een slaapzak?

Pas de slaapkleding van je kleine aan op de temperatuur en combineer het met zijn slaapzak. Is het erg koud, gebruik dan een wat warmere pyjama en romper onder zijn slaapzak. Valt het mee, dan kan een dunne pyjama of zelfs alleen een romper genoeg zijn.