Hoeveel steken opzetten voor Babydekentje?

Gevraagd door: Veerle Brouwer Msc  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.9/5 (1 stemmen)

Zet 84 steken op de naald en brei voor de boord, 4 naalden ribbelsteek. naald: 4 steken recht (= zij rand), *3 steken recht ,1 steek averecht** herhaal van * tot **, tot 4 steken voor het einde en brei deze 4 steken recht.

Welke steek voor babydeken?

door Haakinformatie.nl

Een mooie dichte steek voor een deken, de Suzette steek. En ook helemaal niet lastig om te haken. Je kunt er een mooie babydeken van haken zoals deze of een fijne deken voor op de bank.

Hoe groot moet een dekentje voor de kinderwagen zijn?

Een kinderwagen deken is een iets kleinere deken voor een baby. De afmeting van deze wagendeken is 60x80. Hij is goed te gebruiken in een wat kleinere wandelwagen, maar ook in het babynestje of bijvoorbeeld een rieten mozesmandje.

Hoe maak ik een Babydekentje?

Aan de slag
 1. Was de stoffen apart. ...
 2. Pak een meetlint en de stofschaar en knip de stof op maat. ...
 3. Leg de stoffen op elkaar en spelt vast. ...
 4. Naai de stoffen aan elkaar met de naaimachine. ...
 5. Haal beide stoffen door de opening, zodat je de stof helemaal binnenste buiten draait.

Hoeveel bollen wol heb ik nodig voor een babydeken?

Stel je wilt een deken van 180x100 cm en je proeflapje weegt 5 gram. Dan heb je 18x10 (zoveel vierkantjes van 10 cm gaan erin) = 180 x 5 (van de 5 gram) = 900 gram nodig. Op elke bol staat het aantal grammen dat er in de bol zit vermeld. Stel je gekozen garen weegt 50 gram per bol dan deel je 900 door 50 = 18.

How to Calculate how many Stitches do I need for Baby Blanket

40 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel bollen wol voor Ledikantdeken?

Voor een rechthoekig deken

Hiervoor maak je een proeflapje, bv. 100 op 100 mm en weeg je dit. Vervolgens bepaal je de lengte en breedte van je uiteindelijke haakwerk en het gewicht van 1 bolletje van het garen dat je gaat gebruiken.

Welke wol is geschikt voor een babydeken?

Het beste garen voor een babydeken zijn natuurlijke producten, zoals wol of katoen. Voordeel van wol is dat het snel opwarmt en lang warm blijft. Maar het is wel aan te raden om een katoenen laken onder de wollen deken met een kleine omslag te doen, dat de kindjes niet op het deken kunnen sabbelen.

Hoeveel stof voor wiegdeken?

Stof voor onderkant en bovenkant van het deken. Voor een wiegdeken zonder motief kun je ruim 75 cm kopen. Met motief die niet draaibaar is koop je ruim 1 meter. Voor ledikant ruim 1,50 meter.

Hoe maak je een lapjesdeken?

Doe een test voor je gaat naaien

Probeer eerst alles uit voor je alle stukken samenvoegt. Plaats eerst alle stukken stof bij elkaar en rangschik ze op de manier zoals je ze aan elkaar wilt naaien. Speel met kleuren en vormen. Vergeet niet dat je rekening moet houden met de totale grootte van je sprei of deken.

Hoe groot moet een wiegdeken zijn?

In principe zijn er twee standaard afmetingen bij dekens die je kunt aanhouden. Voor een wiegje gebruik je een deken van 75x100 cm en voor een ledikant gebruik je een deken van 100x150 cm.

Wat voor deken gebruik je in de kinderwagen?

Waar kan je een babydeken nog meer voor gebruiken? Naast een deken voor in een wieg of ledikant is het ook fijn om een lakentje te hebben voor in de kinderwagenbak of om over de buggy te gooien, hier is een wiegdeken ook goed geschikt voor.

Wat is de afmeting van een Babydekentje?

De afmetingen van een babydeken

Een wiegdeken hoeft over het algemeen niet zo groot te zijn. We gaan hierbij uit van een gemiddeld wiegje van 40 x 80 cm. Een ledikant deken; 100 of 120 x 150 cm. Een ledikant deken voor een kinderledikantje van 60 x 120 cm heeft zo voldoen ruimte om het goed in te kunnen stoppen.

Wat voor deken doe je in de kinderwagen?

Wil je de deken in de winter gebruiken, dan zijn wollen en teddy dekens ideaal, deze zijn heerlijk dik en houden je pasgeboren kindje lekker warm. Wil je de deken in de zomer gebruiken om je pasgeboren kindje toe te dekken? Dan kun je beter gaan voor de dekens van flanel of wol, deze zijn dunner.

Wat is een Mossteek?

De mossteek is een haaksteek geschikt voor projecten die bestaan uit lappen. Bijvoorbeeld een sjaal, deken of kussensloop. Het is een snelle steek die bestaat uit twee basissteken en welke hierdoor zeer geschikt is voor beginnende haaksters.

Hoe haak ik de Suzettesteek?

De Suzette Steek of Suzette Stitch is een heel eenvoudige haaksteek die heerlijk weghaakt. Door een vaste en een stokje in één steek te haken en vervolgens een steek over te slaan, creëer je een dicht haakwerk met een prachtige textuur.

Welke Haaksteken zijn er?

Basissteken haken
 • Opzetlus.
 • Losse (ketting)
 • Halve vaste.
 • Vaste.
 • Half stokje.
 • Stokje.
 • Dubbel stokje.
 • Magic loop.

Hoe brei je een lappendeken?

Brei eerst 3 naalden recht, daarna 1 naald averecht. Daarna vervolg je in tricosteek nog 6 naalden (1 naald recht, 1 naald averecht). Start daarna met het sterpatroon waarbij je elke pen begint en eindigt met 2 ribbelsteken. Eindig het patroon met 3 naalden in ribbelsteek.

Hoe maak je een patchwork deken?

Wat heb je nodig?
 1. Stof. In deze uitleg worden 4 verschillende stoffen gebruikt voor het patchwork gedeelte. We gaan uit van een stofbreedte van 140 cm. ...
 2. Schaar.
 3. Garen (kijk altijd naar de kleur van de stof bij het kiezen van de kleur)
 4. Naaimachine.
 5. Spelden.
 6. Centimeter.
 7. Kleermakerskrijt.
 8. Strijkijzer.

Hoeveel meter stof nodig voor babykleding?

Baby's tot maat 80 heb je vaak aan 60 cm voldoende. Kinderen met maat 104 heb je ongeveer 80cm nodig.

Hoeveel stof nodig voor bekleding wieg?

wiegbak gerimpeld: 3 meter stof

Wanneer u voor de wiegbak wafel neemt, houdt u dan rekening met de krimp 10% of 15% (zowel breedt als lengte). U kunt uw wiegbak ook voeren met een molton, dit geeft wat meer body en is 100% katoen en dus ademend!

Hoeveel stof heb ik nodig voor een dekbedovertrek?

Nodig. voor het dekbedovertrek: 4,10 m grijze stof van 1,40 of 1,50 m breed. voor het kussen: 60 cm gele stof, 140 cm breed.

Welk materiaal deken baby?

Een babydeken is te koop in katoen, wol en synthetisch materiaal. Uit onderzoek van Consument en Veiligheid in samenwerking met TNO-Textiel is gebleken dat het niet zo zeer uitmaakt van welk materiaal je dekentje is gemaakt, zolang het bedje maar kort en strak wordt opgemaakt.

Hoeveel katoen heb ik nodig voor een Babydekentje?

Haak je dus bijvoorbeeld de Soft Cotton met een haaknaald van 4,5 mm, dan heb je minder dan de hier aangegeven 14 bollen nodig voor een wiegdekentje.

Hoeveel stof voor Ledikantdeken?

Voor een ledikantdeken: 2 stukken stof van 106 bij 156 cm. garen passend bij de gekozen stoffen.

Vorige artikel
Hoe kom je af van je moeder?