Mailing Cards: Calculating Postage + Tips for Troublesome/Embellished Cards

Hoeveel postzegels moeten er op een kaart met envelop?

Gevraagd door: Nienke Geerman  |  Laatste update: 29 februari 2024
Score: 4.8/5 (1 stemmen)

Wanneer je een kaart van minder dan 20 gram wil versturen, dan heb je genoeg aan één postzegel voor de verzending met PostNL. Er zijn wel twee uitzonderingen: kaarten dubbel A5 en kaarten dubbel A4. Kaarten dubbel A5 wegen inclusief envelop 20-50 gram en moeten daarom gefrankeerd worden met 2 postzegels.

Hoe groot mag een envelop zijn voor 1 postzegel?

Wil je een kaartje versturen met 1 postzegel? Hou dan rekening met deze regels: Je envelop is rechthoekig. Hij meet minimaal 90 x 140 mm en maximaal 125 x 235 mm (als referentie kun je best een A4-blad in 3 of in 4 vouwen)

Hoeveel is 1 postzegel 2023?

Omdat PostNL ze heeft vastgesteld volgens de wettelijke eisen, heeft de ACM de geen bezwaar tegen de voorgestelde tarieven. Dat betekent onder meer dat de prijs voor een postzegel komend jaar stijgt van 96 cent naar 1,01 euro.

Kan ik postzegel 1 nog gebruiken?

De volgende postzegels blijven geldig, ook als de postzegeltarieven veranderen: Nederland 1 en 2.

Wat is de waarde van een postzegel met een 1 erop?

Wat kost een postzegel in 2023? In 2023 heeft een postzegel met het cijfer 1 een waarde van € 1,01. Hiervoor verstuur je een envelop van maximaal 20 gram naar een adres binnen Nederland. Een stijging van 5 cent, vorig jaar bedroeg de prijs van een postzegel nog 96 cent.

43 gerelateerde vragen gevonden

Wat kost een postzegel per 1 januari 2023?

De tarieven zijn in 2020 en 2022 gelijk gebleven, maar gaan nu opnieuw omhoog. Waar een postzegel 1,01 euro kost in 2023, wordt dat in 2024 een bedrag van 1,09 euro per stuk. Ook het versturen van een brief naar het buitenland wordt duurder, van 1,65 naar 1,75 euro.

Hoe oud mag een postzegel zijn?

Priorzegels zijn geldig als ze uitgegeven zijn na 1 januari 2019. Voor alle andere postzegels geldt: als ze uitgegeven zijn na 2 oktober 1961, kan je ze gebruiken.

Waar hoeft geen postzegel op?

Post gericht aan een antwoordnummer hoef je niet te frankeren. De ontvanger betaalt de verzendkosten. Een postzegel plakken is dus niet nodig.

Welke postzegel op postkaart?

Kijk voor de actuele tarieven op de website van bpost. Wist je dat wij het formaat envelop 12.5x14 aanbieden? Dit is een genormaliseerde formaat waar je in de regel maar 1 postzegel op hoeft te plakken. De kaarten met formaten 12x13.5 en 12x12 zijn geschikt voor een envelop 12,5x14.

Wat betekent 1 en 2 op een postzegel?

Je plakt binnen Nederland een postzegel met het cijfer 1 op brieven tot en met 20 gram. Het cijfer 2 gebruik je voor brieven vanaf 20 tot en met 50 gram. Voor zwaardere post (350 gr - 2 kg) en/of enveloppen groter dan C4 formaat (32,4 x 22,9 cm) gebruik je de XL-zegel.

Welke postzegel moet op een kerstkaart?

Decemberzegels kun je gebruiken voor het voordelig versturen van al je kerstkaarten en nieuwjaarskaarten. De voordelige kerstzegels van PostNL kun je gebruiken voor al je kerst- en nieuwjaarskaarten tot 50 gram die worden verstuurd binnen Nederland.

Wie koopt mijn postzegelverzameling?

Heeft u zich vroeger beziggehouden met het verzamelen van postzegels, of heeft u een verzameling geërfd? Dan zou het zomaar kunnen dat deze postzegels geld waard zijn! U kunt bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor terecht voor een vrijblijvende taxatie.

Welke postzegels zijn niet meer geldig?

Oude postzegels met een waarde in gulden zijn vanaf 1 november 2013 niet meer geldig in Nederland. Deze postzegels kunt u dus niet meer gebruiken voor het versturen van een brief of pakket. Dit betekent niet dat deze Nederlandse postzegels geen waarde meer hebben.

Kan ik postzegel van 44 cent nog gebruiken?

Op de oude postzegels van Postnl staat inderdaad nog een waarde van de postzegel vermeld. Heb je nog postzegels in huis waarop een euro bedrag staat vermeld, dan mag je die gewoon gebruiken om je post te verzenden.

Kun je oude kerstzegels nog gebruiken?

Geldigheid van decemberzegels

Met de decemberzegels voeg je een vleugje magie toe aan al je kerst- en nieuwjaarswensen. Ook na de feestdagen zijn je decemberzegels nog steeds geldig.

Wat is de goedkoopste postzegel?

Al vanaf € 1,01 heb je een postzegel in huis!

Hoeveel postzegels heb je nodig?

Voor brieven tussen de 20 en 50 gram heb je twee Nederlandse postzegels met een één nodig. Voor brieven tussen de 50 en 100 gram heb je drie Nederlandse postzegels met een één nodig. Voor brieven tussen de 100 en 350 gram heb je vier Nederlandse postzegels met een één nodig.

Hoeveel kost 10 postzegels?

Een gewone postzegel wordt volgend jaar 16,8 procent duurder, van 1,19 euro per stuk vandaag tot 1,39 euro. Wie een vel van tien stuks koopt, betaalt 1,36 euro per postzegel. Het priortarief stijgt begin volgend jaar met 14,8 procent, tot 2,17 euro per stuk. Nu kost een priorzegel 1,89 euro.

Kan je een brief sturen zonder postzegel?

Geen zorg, we bezorgen de post gewoon bij de ontvanger.

Hoeveel cent is een postzegel?

Eén postzegel voor brieven binnen Nederland kost vanaf 1 januari 1,01 euro. Dat is nu nog 96 cent. De grens van 1 euro wordt volgend jaar dus voor het eerst doorbroken. "Deze nieuwe prijs past, samen met de andere tariefwijzigingen, binnen de ruimte die PostNL jaarlijks van de overheid krijgt om tarieven aan te passen.