Hotel Management School Maastricht | Virtual Open Day

Hoeveel plekken Hotelschool Maastricht?

Gevraagd door: Jolijn de Wit  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 4.7/5 (56 stemmen)

Met een startkapitaal van 500 gulden en ongeveer 100 mannelijke studenten, opende de hotelschool in Maastricht in 1950 haar deuren. De tijden zijn veranderd en inmiddels telt de school ongeveer 1.350 studenten, zowel mannen als vrouwen, uit binnen- en buitenland.

Hoeveel Aanmeldingen hotelschool Maastricht?

De nieuwe studentenwoningen zijn belangrijk voor de onderwijsfilosofie en ambitie van Hotel Management School Maastricht. Van oudsher heeft HMSM een hoog aantal aanmeldingen, circa 1.200 per jaar. Door middel van een selectieprocedure worden jaarlijks 350 studenten toegelaten tot de opleiding.

Waar zijn hogere hotelscholen?

Er zijn vestigingen in Leeuwarden (hoofdvestiging), Emmen, Meppel, Assen, Groningen, Bali (Indonesië), Port Alfred (Zuid-Afrika), Doha (Qatar) en Bangkok (Thailand), met elk zijn eigen opleidingenaanbod. Stenden hogeschool staat bekend om haar praktijk gerichte opleidingen en probleem gestuurd onderwijs.

Hoeveel hogere hotelscholen zijn er?

Voor de hoge hotelschool in Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Den Haag, Maastricht en Leeuwarden geldt een selectieprocedure, waarvan (theoretische) onderzoeken (met name intelligentie- en beroepsmotivatie-/interessetests) en/of gesprekken deel kunnen uitmaken.

Hoe duur is de hotelschool in Maastricht?

Voor eerstejaars aan de hotelschool in Maastricht zijn er kosten voor de huur van een studentenkamer in de Student Residence. De huur voor een studentenkamer voor de lichting september 2022 en lichting februari 2023 bedraagt € 565 per maand.

19 gerelateerde vragen gevonden

Hoe duur is de hotelschool?

In collegejaar 2022-2023 betaal je in je eerste studiejaar €1.105 en in de overige jaren €2.209 collegegeld, net als bij een andere hogeschool in Nederland.

Hoeveel kost Hoge Hotelschool?

Hoeveel collegegeld je moet voldoen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het standaard wettelijk collegegeld voor 2022-2023 voor de deeltijdopleiding Hotel Management bedraagt € 1.105. Eerstejaars betalen € 1.105. Additionele kosten voor lesmaterialen worden tijdens het intakegesprek besproken.

Wat is de beste hogere hotelschool?

De opleiding Hotel- en Eventmanagement (HEM) aan Hogeschool Tio in Utrecht is met 96 punten de beste Hogere Hotelschool. De hbo-opleiding gaat voor het vijfde jaar op rij aan kop in de Keuzegids.

Heb je economie nodig voor hotelschool?

Aanbevolen wordt om economie of bedrijfseconomie in je profiel te hebben. Voor het havo-profiel cultuur en maatschappij is het verplicht om economie of bedrijfseconomie in je examenpakket te hebben.

Wat kun je worden met hbo hotelschool?

Na de opleiding hotelmanagement kun jij op verschillende posities starten in de (internationale) hotellerie. Maar je bent ook bij vele andere hospitality georiënteerde organisaties breed inzetbaar in advies- of managementfuncties. Denk aan het bankwezen, catering, gezondheidszorg, evenementen en toerisme.

Waarom Hotelschool Maastricht?

De hoge hotelschool in Maastricht is een brede economische opleiding. Daardoor ben je niet alleen in de hotellerie maar ook in andere hospitality georiënteerde branches inzetbaar. Onze studenten staan bekend als dienstverlenend, klantgericht, sociaal vaardig en hardwerkend. Carrièremogelijkheden genoeg!

Wat doe je op een hotelschool?

Waar wordt je voor opgeleid op de hogere hotelschool? Op de hogere hotelschool wordt je voorbereid op banen voor hoger kader, management en adviesfuncties in de horeca. Dat kunnen hotels zijn, maar ook restaurants, vakantieparken, luchtvaart maatschappijen en andere dienstverlenende bedrijven.

Welk niveau is Hotelschool?

Daarnaast worden er ook opleidingen gegeven op het bachelor-niveau, in Nederland bekend als Hoge Hotelschool, in Vlaanderen als hotelmanagement, een opleiding binnen enkele hogescholen.

Hoeveel Aanmeldingen Verloskunde Maastricht?

Per jaar mogen 60 studenten worden toegelaten. Als je voldoet aan de toelatingseisen kun je deelnemen aan de selectie.

Hoeveel Aanmeldingen Huidtherapie?

Aanmelden voor studiejaar 2023/2024 is mogelijk van 1 oktober 2022 tot 15 januari 2023. Net als de deeltijdopleiding Huidtherapie, is ook de voltijdvariant een opleiding met een numerus fixus. In het schooljaar 2022-2023 hebben we 120 plaatsen voor voltijdstudenten.

Hoeveel Aanmeldingen Toegepaste Psychologie?

Uitslag selectie en kans op plaatsing

Voor studiejaar 2022-2023 zijn er 1210 aanmeldingen. Hiervan kunnen 420 studenten starten met de opleiding. Op 15 april 2022 ontvang je twee berichten. Van Studielink ontvang je je rangnummer en van de HvA de resultaten die jij bij de selectie hebt behaald.

Waarom wil ik naar de hotelschool?

Met een diploma van de hogere hotelschool ben je breed inzetbaar. Met een hotelschooldiploma kun je aan de slag bij nationale en internationale horecabedrijven, hotels, congres- en evenementorganisaties en bij multinationals. Bekijk de veelzijdige beroepen die je na de opleiding kunt uitoefenen.

Welke vakken heb je nodig voor de middelbare hotelschool?

Het vakkenpakket is opgedeeld in vijf onderdelen: hotelmanagement, eventmanagement, internationaal management, communicatie en toegepast onderzoek. Gezien het belang van internationale ervaring volg je minimaal één onderdeel van je studie in het buitenland.

Welke vakken heb je nodig voor de Hogere Hotelschool?

Welke vakken krijg je tijdens de Hotel Management opleiding? Iedere hogere hotelschool biedt een gevarieerd theoretisch en praktisch vakkenpakket aan. Bij de theoretische vakken kun je denken aan bijvoorbeeld bedrijfskunde, management & organisatie, budgetteren, inkoop & kwaliteit, marketing, sociale hygiëne en Engels.

Welke hotelschool kiezen?

De Keuzegids Hbo 2021 heeft Tio voor het zevende jaar uitgeroepen tot beste hotelschool van Nederland.

Welke vakken heb je nodig voor hotel management?

De fasttrackopleiding Hotelmanagement is kennis, praktijk en ondernemerschap in één jaar. Zo krijg je vakken als financiën, koken, food & beverage operations en front office skills. Je volgt marketingvakken en analyseert de markt als een echte ondernemer.

Wat is Hotel en eventmanagement?

De hbo bachelorstudie Hotel- en Eventmanagement is gericht op de organisatie van hotels, evenementen of congressen. Budgettering en contractonderhandelingen zijn voorbeelden van onderwerpen die tijdens de studie de revue passeren.

Waarom is Tio zo duur?

Hogeschool Tio biedt particuliere opleidingen aan. Doordat het een particuliere opleiding is, ligt het lesgeld hoger dan bij het gesubsidieerde onderwijs. Met meer budget kan Tio extra investeren in betere docenten, kleinere klassen, aansprekende projecten en betere begeleiding.

Is Tio een privéschool?

Particulier = betaalbaar voor iedereen

Het kwaliteitsonderwijs van Tio is betaalbaar voor iedereen. De hbo-studiefinanciering van DUO is toereikend om Tio te betalen. Ruim driekwart van de hbo-studenten betaalt de opleiding (deels) zelf en is daardoor extra gemotiveerd. “Studeren aan Tio is het geld zeker waard.

Hoe lang duurt de opleiding hotelschool?

De voltijdopleiding duurt vier jaar. Studenten die al een mbo-vooropleiding horeca-ondernemer/ -manager hebben gedaan, kunnen een verkort studietraject volgen (een of anderhalf jaar korter).

Vorige artikel
Hoe lang Babyhaar?