Gemiddelde kosten (Economiepagina.com)

Hoeveel kost een gemiddelde geboortelijst?

Gevraagd door: Fabiënne Çakir PhD  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 4.9/5 (50 stemmen)

Hoewel het bedrag van een geboortelijst afhankelijk is van een aantal factoren, merken we bij the baby's corner dat de gemiddelde bedrag van een geboortelijst ongeveer 2.500 euro bedraagt. Dit lijkt een groot bedrag maar hou rekening met het aantal vrienden en familieleden die zullen bijdragen aan jouw geboortelijst.

Hoeveel zet je op een geboortelijst?

Hoeveel zet je op de geboortelijst? De ⅓-regel wordt hiervoor gehanteerd: het aantal items is één derde van het aantal geboortekaartjes dat je verstuurt. Ga voor variatie in je geboortelijst zodat iedereen, met een kleiner of groter budget, een cadeau kan kiezen.

Wat zelf kopen en wat op geboortelijst?

Samen met enkele jonge mama's stelden wij voor jou de ideale geboortelijst op.
  • De kinderkamer babyproof maken. ...
  • Ook heb je een deken plus dekbedovertrek nodig waar je kindje als het koud is onder kan slapen. ...
  • Verzorgingsproducten voor je baby. ...
  • Babykleding. ...
  • (Borst)voeding. ...
  • Babyspullen voor onderweg.

Wat zeker niet op geboortelijst zetten?

Geboortelijst don'ts
  • Babycook.
  • Bumbo seat (berichtje van kinderkiné: slecht voor je kindje!)
  • Lading papflessen (beter later kopen, je weet niet welke je kindje zal willen)
  • Flessenwarmer.
  • Badthermometer, gaat ook met een gewone.
  • Pampervuilbak*
  • Dure kleren in kleine maten.
  • Speelgoed met irritant geluid.

Wat heb je zeker nodig voor een baby?

Kledij
  • hemdjes of body's.
  • pyjama's.
  • kleertjes (ruime halsopening is handig!)
  • muts/petje.
  • jas.
  • sokken.
  • handschoenen.
  • schoenen zijn pas nodig als je kindje kan lopen.

30 gerelateerde vragen gevonden

Wat is onmisbaar voor een baby?

Vraag eenieder die een baby heeft wat je absoluut nodig hebt als je een kind krijgt en het antwoord is: hydrofiele doeken. Heel veel hydrofiele doeken. De hydrofiele doek, ook wel hydrofiel-luier of katoenen luier genoemd, is het duizenddingendoekje onder de babyspullen. Je kunt het werkelijk overal voor gebruiken.

Hoeveel Ledikantdekens heb je nodig?

Je stapt vaak over van wiegje naar ledikant na drie tot zes maanden. Daarna gaan baby's te veel draaien en worden ze te groot. Een wiegje is dan niet meer veilig. Je hebt niet meer nodig dan 2 molton onderleggers, 3 hoeslakens, 4 lakens en 2 dekens.

Waarom een Parklegger gebruiken?

Een parklegger zorgt ervoor dat je baby comfortabel ligt en kan spelen in jouw box. Check altijd of de parklegger in de box past. De meeste boxen hebben een standaardafmeting van 80 x 100 cm. Een parklegger van textiel is altijd iets groter dan de box zelf.

Wat moet je zeker in huis hebben na bevalling?

Kleding voor de baby, autostoeltje om de baby te vervoeren, fototoestel (met oplader en leeg SD kaartje), lectuur, muziek, en dergelijke ter ontspanning en een €2 muntstuk voor in de rolstoel van het ziekenhuis. Een kraampakket. Deze ontvang je meestal van je verzekering als je aanvullend verzekerd bent.

Waarom Parklegger nodig?

Met een mooie parklegger en een paar knuffels kan je ook een knus gevoel creëren. Een topcadeau dat je misschien niet meteen met een baby associeert: een speelkeukentje. Hier gaat het al mee vanaf het moment dat ze konden rechtstaan en is het ondertussen nog steeds een voltreffer.

Welke week geboortekaartjes regelen?

Veel vrouwen vragen zich af in welke week van hun zwangerschap ze de geboortekaartjes moeten regelen. De meeste vrouwen beginnen ongeveer in week 24 van hun zwangerschap met het oriënteren op geboortekaartjes. Je hebt dan genoeg tijd om een geboortekaartje te kiezen en een proefdruk aan te vragen.

Wat koop je wanneer zwanger?

Probeer alle spullen minstens een maand voor je uitgerekende datum in huis te hebben. Je krijgt waarschijnlijk een heleboel kraamcadeautjes, maar toch heb je meteen wat spullen nodig als de baby er is. Als je eerder bevalt dan verwacht, is het natuurlijk heel fijn als je deze spullen al in huis hebt.

Wat op de lijst zetten voor 2e kind?

Check dus zeker op tijd wat je al in huis hebt en wat je nog op je geboortelijstje moet zetten.
...
Minichecklist:
  • (Babybedje)
  • Peuter- of kleuterbed voor grote zus of broer.
  • Beddengoed voor grote zus of broer.
  • (Matras)
  • Matrasbeschermer.
  • Hoeslaken.
  • Coconnestje.
  • (Inbaker)Slaapzakje.

Hoe geboortelijst delen?

Je kan je lijst trouwens ook makkelijk via Facebook of mail delen via de knop bij je geboortelijst online. Als je geboortelijst is opgestart, dan kan je die helemaal zelf (online) beheren: Op elk moment kan je artikelen schrappen*, aanpassen of toevoegen aan je lijst. Zelfs nog na de geboorte van je baby.

Hoe werkt een geboortelijst?

Een geboortelijst is een lijst waarop je alle artikelen verzamelt die je nodig hebt voor de komst van je baby. Op je geboortelijst kan je jouw favoriete artikelen oplijsten, delen met familie en vrienden, waarna je ze als geschenk kan krijgen of zelf kan aankopen.

Waarom een geboortelijst?

Een geboortelijst is een wishlist, een verlanglijstje eigenlijk. Je zoekt zelf allemaal spulletjes uit die je graag nog zou willen hebben voor de baby. Omdat je al heel wat uitgaves hebt voordat de baby er is, kun je de geboortelijst zien als een lijstje met spullen die je graag nog zou willen aanschaffen.

Welke controles na bevalling?

'Tijdens de nacontrole wordt gevraagd hoe het met jou en je baby gaat en kijken we terug op de bevalling. Er vinden ook controles plaats, zoals het meten van de bloeddruk. Je krijgt informatie over anticonceptie en er worden adviezen gegeven voor een eventueel volgende zwangerschap.

Wat nodig eerste dagen na bevalling?

✿ Drink voldoende water. Binnen 6 uur na een spontane bevalling, zou u moeten kunnen plassen. Na een keizersnede hebt u ongeveer 24 uur een blaassonde. ✿ Probeer om op tijd te gaan slapen, meestal slapen baby's de eerste nacht het best.

Hoe lang na de bevalling mag je naar huis?

Ontslag. Als zich geen bijzonderheden voordoen, mag u enkele uren na de geboorte van uw baby in overleg met de dienstdoende arts naar huis. Na een keizersnede kunt u na minimaal 48 uur naar huis. Dit kan afhankelijk van het verloop van de zwangerschap en de situatie rondom de bevalling ook 's avonds of 's nachts zijn.

Waarom mag een baby niet in de box slapen?

Laat je baby in eigen bedje slapen:

Vooral overdag hebben ouders dan de neiging maar wat toegeeflijk te zijn en het kindje in de box of op schoot te laten slapen. Het gevaar daarvan is dat de baby helemaal niet meer in zijn eigen bedje wil slapen en bovendien ook overprikkeld raakt.

Wat is een goed boxkleed?

Neem een comfortabel boxkleed dat niet té zacht is. Je baby's gezichtje moet er niet in kunnen wegzakken; dan heb je namelijk kans op verstikkingsgevaar. Als je het boxkleed toch nog wat te dun vindt, kan je er een stevig en vlak boxmatras onder leggen. Je baby ligt dan net wat comfortabeler.

Wat hang je boven de box?

Ik hang met gemak knuffeltjes, plastic bakjes, tassen en nog veel meer aan de box. Soms maak ik er een slinger van die over de box heen hangt en hang ik daar allemaal speeltjes aan vast. En het is geen probleem als je ukkie erop bijt: het zijn tenslotte bijtringen!

Waarom een laken baby?

Tot je baby 2 jaar is het verstandig om hem te laten slapen onder een laken met deken, of in een slaapzak. Een dekbed is tot die tijd geen veilige keuze. Je kleine kan hier gemakkelijker onder schuiven of met zijn gezicht erin terechtkomen. Dit kan verstikkingsgevaar opleveren.

Heeft een baby een dekbed nodig?

Een dekbedje kan te warm zijn en ligt bovendien los, waardoor baby's erin verwikkeld kunnen raken. Bovendien is het risico op wiegendood groter als het hoofd van de baby bedekt is. Gebruik daarom geen dekbedje voordat je kind 2 jaar is. Ook niet als fabrikanten beweren dat hun dekbed is goedgekeurd voor baby's.

Hoeveel dekentjes pasgeboren baby?

Als de baby zich op temperatuur kan houden hangt het van het seizoen (en/of temperatuur) af welke deken gebruikt kan worden. In de zomer natuurlijk de dunne dekens. In de herfst en lente de dikke dekens. En in de winter eventueel de dunne deken over de dikke deken.

Volgende artikel
Wie betaalt Schooltoeslag?