WAT DOET EEN KINDERARTS? // Willem Wever // #20

Hoe ziet een werkdag van een kinderarts eruit?

Gevraagd door: Noortje Heribert van Laon MA  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 4.7/5 (40 stemmen)

Iedere dinsdagmiddag starten we met een grote visite en aansluitend vergaderen we over wisselende onderwerpen. Vandaag heb ik na de lunch een overleg met het medisch management. Om vijf uur is de overdracht met de kinderartsen van de klinieken. Afhankelijk van hoe druk het is probeer ik op tijd te eten.

Hoeveel uur werk je als kinderarts?

Het salaris van een kinderarts is conform de Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten (AMS) en gebaseerd op een 45-urige werkweek. Gemiddeld ontvang je als beginnend kinderarts een startsalaris van ongeveer €5.000,- bruto per maand. Dit kan echter oplopen tot ongeveer €10.833,- bruto per maand.

Wat doen ze bij de kinderarts?

Als kinderarts houd je je, logischerwijs, bezig met het diagnosticeren en behandelen van ziekten en aandoeningen zoals die voorkomen bij kinderen en adolescenten. Dit begint bij de opvang van de prematuur geborene en eindigt bij 18 jarige leeftijd.

Wat is het salaris van een kinderarts?

Het startsalaris van een Kinderarts is ca. €5.000 bruto per maand. Dit kan oplopen tot ca. €10.000 bruto per maand.

Heb je natuurkunde nodig voor kinderarts?

Biologie. Natuurkunde. Scheikunde. Wiskunde A of wiskunde B.

23 gerelateerde vragen gevonden

Welk niveau heb je nodig om kinderarts te worden?

Om kinderarts te worden moet je een VWO diploma hebben met het profiel N&G of N&T. Elk ander profiel en elk lager niveau is niet voldoende. Dan studeer je eerst voor basisarts en dan specialiseer je je tot kinderarts.

Kun je met een HAVO diploma kinderarts worden?

Om toegelaten te worden met een HAVO diploma, dien je eerst een HBO propedeuse te behalen in combinatie met de VWO deelcertificaten of universitaire testimonia. Heb je geen VWO diploma en geen HBO propedeuse en ben je ouder dan 21 jaar? Dan kom je in aanmerking voor een Colloquium Doctum.

Wat voor arts verdient het meest?

De best betaalde specialismen zijn anesthesiologie, gynaecologie, kindergeneeskunde, interne geneeskunde en psychiatrie, met meer dan een ton per jaar.

Wat verdient een specialist arts?

Het aanvangssalaris van een Medisch specialisten bedraag meestal tussen de € 2.916 en € 7.389 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 3.499 en € 9.207 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Is 6000 euro per maand veel?

Hoeveel houd je over van € 6000 bruto per maand? Gemiddeld genomen is je netto loon rond de €3930 per maand als je €6000 bruto verdient. Dit bedrag wordt lager als je bijvoorbeeld een auto van de zaak hebt of een hoge pensioenbijdrage.

Wat verdient een praktijkhouder huisarts?

Er is geen relatie tussen vergoeding en werkelijk gemaakte kosten. Uit inschrijftarieven, consulten en vermeende kosten wordt een fictief norminkomen verworven: € 102.858 per jaar. Dat is een aanname van de NZa gebaseerd op een berekeningsgrondslag uit 1983.

Kun je met een havo diploma geneeskunde studeren?

Volg je op dit moment een havo-opleiding dan ben je na het behalen van je diploma niet toelaatbaar tot de opleiding Geneeskunde. Je wordt geadviseerd om na je havo-diploma eerst je vwo-diploma te behalen. Je hebt dan wel profiel Natuur & Gezondheid mét natuurkunde en/of profiel Natuur & Techniek mét biologie nodig.

Wat kun je allemaal doen met een havo diploma?

Met een havo-diploma kun je naar het hbo en met een vwo-diploma kun je naar de universiteit. Welke studie je daar kunt doen hangt af van het profiel dat je kiest. De havo en vwo beginnen allebei met drie jaar basisvorming. Iedereen krijgt dezelfde 15 vakken.

Wat is een havo diploma waard?

Havo is een middelbaar diploma en bijna net zoveel waard als alle andere middelbare diploma's. De enige meerwaarde die Havo wel heeft is dat het een opstapje is naar het HBO.

Kan je arts worden zonder geneeskunde?

' 'De A-KO is een masteropleiding geneeskunde voor studenten die geen bachelor geneeskunde hebben gevolgd, en legt een duidelijk accent op onderzoek', vertelt Pim. 'Je doet eerst belangrijke basiskennis op van fysiologie, anatomie en pathologie. Vervolgens wordt dit toegepast bij klinisch redeneren.

Hoeveel verdien je als kinderarts netto?

Salaris kinderarts

Op jaarbasis betekent dit minimaal 60.000. Dit bedrag kan oplopen tot zo'n 130.000 euro per jaar. Hierbij komt nog acht procent vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

Kan je geneeskunde studeren zonder vwo?

Kun je je dan zomaar inschrijven voor een studie geneeskunde? Helaas is dat niet het geval. Je moet eerst bewijzen dat je over voldoende voorkennis beschikt binnen het profiel natuur en gezondheid op vwo-niveau. Dat betekent dat je ook nu een traject van CCVX tentamens of staatsexamens te wachten staat.

Wat kan ik doen met mijn diploma?

Welke job past bij me?
 • Ga na welke jobs je kan doen met je diploma. Surf naar jobsites en geef als trefwoord je diploma in. ...
 • Kijk naar het verleden. ...
 • Vraag het aan je omgeving. ...
 • Volg een workshop of online cursus. ...
 • Praat met ervaringsdeskundigen. ...
 • Ga na welke bedrijfscultuur bij je past. ...
 • Experimenteer. ...
 • Schakel professionele hulp in.

Kun je na de havo naar het hbo?

Je mag een hbo-opleiding volgen als je een havo-, vwo- of mbo 4-diploma hebt. Sommige hbo-opleidingen hebben echter een numerus fixus. Dit betekent dat er een maximaal aantal studenten wordt toegelaten tot de opleiding.

Kun je na de havo naar de universiteit?

Met een havodiploma, een vwo-diploma of een mbo 4-diploma kunt u een opleiding gaan volgen aan een hogeschool. Voor toelating tot een universiteit heeft u een vwo-diploma of een propedeuse (eerste jaar) van een hbo-opleiding nodig.

Welk diploma heb je nodig voor geneeskunde?

Je moet hiervoor in het bezit zijn van een VWO-diploma (met natuur- en scheikunde) en een diploma van een HBO- of universitaire opleiding. Na een zware toelatingsprocedure kun je worden toegelaten tot een schakeljaar. Als je dit jaar succesvol afrondt, word je toegelaten tot de driejarige masteropleiding tot Basisarts.

Welke cijfers moet je halen om geneeskunde te studeren?

*Heb je een 5 vwo-gemiddelde hoger of gelijk aan 8 voor de vakken biologie, scheikunde, natuurkunde, wiskunde A of B en Nederlands en een voldoende beoordeling voor het personal statement? Dan ben je direct toegelaten tot de studie en hoef je niet de BMAT te maken of ronde 3 te doorlopen.

Welke hbo opleiding lijkt op geneeskunde?

Alle studies die verwant zijn aan Geneeskunde.
 • Wo - Tandheelkunde.
 • Wo - Gezondheidswetenschappen.
 • Hbo - Verloskunde.
 • Hbo - Opleiding tot Fysiotherapeut.
 • Hbo - Opleiding tot Verpleegkundige.
 • Hbo - Mondzorgkunde.
 • Wo - Farmacie.
 • Wo - Farmaceutische wetenschappen.

Wat verdient een huisarts in een groepspraktijk?

Wat verdient een huisarts in een praktijk? In een huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum begint het bruto salaris minimaal bij zo'n € 5.115,- bruto per maand en kun je doorgroeien tot een salaris van ruim € 7.000,- bruto per maand.

Wat is opslag Kwartaaltarief huisarts?

Kwartaaltarief per ingeschreven patient: Per kwartaal ontvangt de huisarts per ingeschreven patiënt een vast bedrag, ongeacht of de patiënt de huisartsenpraktijk heeft bezocht.

Volgende artikel
Hoe vaak bukken zwanger?