Hoe zie je dat een Black Molly zwanger is?

Gevraagd door: Jurre Bosman M  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.2/5 (3 stemmen)

Een zwanger vrouwtje herkennen
Veel levendbarende vissoorten zullen gedurende de zwangerschap een bolle of uitstekende buik krijgen. Maar let op, mannetjes kunnen dit soms ook krijgen. Vooral na het eten hebben vissen vaak een dik buikje.

Hoeveel mollys in aquarium?

Hallo! een goede regel voor hoeveel vissen in je aquarium kunnen is 1 cm vis per liter water, je moet er wel rekening mee houden dat je in de dierenwinkel vaak jonge dieren krijgt, en dat die dus nog kunnen groeien. Vraag even aan de verkoper hoe groot ze ongeveer worden!

Kunnen Black mollys bij garnalen?

Je kunt dit enigszins verhelpen door te zorgen voor veel mossen en fijnbladige planten (riccia e.d.) Maar Black molly's zijn vrij gevoelige vissen. Om deze dieren wat te helpen is het te adviseren om wat zout in het water te doen. Nu is dit voor garnalen weer niet heel erg goed.

Welke vissen kunnen samen met garnalen?

Het is mogelijk garnalen samen te houden met vissen, maar niet elke vissoort is geschikt. Veel vissen eten jonge garnalen. Vissoorten die wel met kleine garnalen kunnen worden gecombineerd zijn onder andere kleine tetra soorten, endler guppen, kegelvlek barbeeltjes, dwerggourami's en algeneters.

Welke vissen kunnen bij Black Molly's?

Door de nieuwsgierigheid van Black Molly's gaan zij het best samen met andere vissen met een assertief karakter. Aquariumvissen die goed samen gaan met Mollies zijn: guppy's, platy's en zwaarddragers. Aquariumvissen die af te raden zijn – ook omdat ze de Black Molly babies eten – zijn: Maanvissen en Discusvissen.

Hoe zie je of je VIS ZWANGER is?? //Nickey//

22 gerelateerde vragen gevonden

Hoe groot worden mollies?

Black Molly's zijn vredelievend maar kunnen ook soms territoriaal gedrag vertonen. Het vrouwtje is groter dan het mannetje. De vislengte zal bij een volwassen exemplaar maximaal 6 cm zijn. Mannetjes worden ongeveer 5 cm groot.

Hoe paren Black mollies?

Laat de vissen paren.

Het mannetje met de grootste vinnen en felste kleuren gaat voorop. Dit betekent dat één mannetje voor meerdere vrouwtjes de meeste ideale samenstelling van mannetjes en vrouwtjes is. Het is mogelijk dat je het mannetje onder het vrouwtje ziet; dit is hoe de vissen paren.

Hoe oud worden mollies?

De mannetjes worden tot 6 cm groot, de vrouwtjes maximaal 8 cm. Deze omvang bereiken de vissen alleen als ze in een ruim aquarium worden gehouden. Het is aan te bevelen om zeezout aan het water toe te voegen (1 eetlepel per 10 liter). De vis wordt 1-4 jaar oud.

Kunnen Molly's in koud water?

Wildvormguppen kunnen Prima op kamertemperatuur gehouden worden maar de kweekvormen houdt men liever zo rond de 24 graden.

Hoe oud kan een platy worden?

Platy's behoren tot de levendbarende tandkarpers. Dit betekent dat de vrouwtjes geen eieren leggen maar deze inwendig uitbroeden. Platy's worden maximaal drie tot vier jaar oud.

Hoe groot wordt een ballon Molly?

Mannetjes worden niet groter dan 5 cm. Ze houden zich het meest op in midden en bovenste waterzone. Het zijn alleseters, met een grote voorkeur voor algen. Een uitstekende algenvernietiger.

Kan een Black Molly van geslacht veranderen?

Deze gestreepte clownvis leeft in een groep jongemannen met één alfavrouwtje als leider. Wanneer het vrouwtje sterft, neemt de hoogstgeplaatste man haar functie over en verandert hij van geslacht.

Kunnen mollys en platys kruisen?

Black molly's en Platy's kunnen niet kruisen. Ze zijn namelijk allebei van een ander geslacht. De black molly behoort tot de Poecilia familie en de Platy behoord tot de Xiphophorus familie.

Hoe laat je vissen paren?

De meeste vissen paren door “kuit te schieten”. Een vrouwtjesvis laat op een gegeven moment haar eicellen in het water. De eitjes dwarrelen nu door het water en hechten zich uiteindelijk aan waterplanten. De mannetjesvis laat nu zijn zaadjes achter op de eicellen van de vrouwtjesvis.

Hoe groot wordt een Neon Tetra?

Neontetra's zijn maximaal vier centimeter lang. Een opvallend kenmerk van de neontetra is dat de vis zijn kleuren laat vervagen als het licht uit is. Zo zorgt hij ervoor dat hij niet opvalt als hij rust. Na het aangaan van het licht moet de vis dus eerst weer even op kleur komen.

Hoe ziet een zwangere Molly eruit?

Vrouwtjes ontwikkelen een buik als ze zwanger zijn. De buik groeit doorgaans gedurende 20-40 dagen, ofwel tot een grote ronde vorm of tot een vierkant uitziende vorm. Sommige soorten, zoals de molly, hebben een natuurlijk uitstekende buik, Deze zit echter meer naar voren, net onder de kieuwen.

Hoe snel groeit een baby Molly?

Hoe snel groeien mollys? De kweek van Black molly's plant zich net als de verwante guppy gemakkelijk voort. Met twee vrouwtjes en één mannetje gaat de kweek al vanzelf. Als ze zich goed voelen zullen ze elke 3 tot 5 weken kleine vissen op de wereld zetten.

Hoe paren platy's?

Tijdens het paren zwemmen het mannetje en vrouwtje om elkaar heen en probeert het mannetje het vrouwtje te bevruchten. Aan een dikke buik en een donkere plek op de buik kun je zien dat een vrouwtje zwanger is. Het is belangrijk dat het aquarium niet wordt gedeeld met grote andere aquariumvissen.

Hoe kun je zien of een platy zwanger is?

Bij een platy ziet de buik er vrij gespannen uit. Niet alleen aan het bolle buikje kan je zien dat ze zwanger is. Een zwangere platy heeft aan zijn achterlijf een donkere vlek zitten. Die vlek is op dat moment donker van kleur en daardoor goed te herkennen.

Hoeveel jongen krijgt een ballon Molly?

Ze kweken heel gemakkelijk en heel veel. Ze zijn levendbarend, ze leggen geen eitjes, de bevruchting van de eitjes gebeurt inwendig en er worden direct jongen geboren. Per bevalling worden er gemiddeld 20 tot 70 jongen geboren.

Wat kosten tropische vissen?

In een totaalpakket voor zoetwateraquaria of koudwatervissen kan je dit kopen vanaf 60 euro. De vissen voor een zoetwateraquarium koop je vanaf 0,50 euro, die voor een zoutwateraquarium vanaf 5 euro.

Kan een platy alleen zijn?

Het aquarium voor de Platy's is best minimaal 50 cm. Je kan ze alleen houden of als groepje maar ze zijn ook uitermate geschikt voor een gezelschapsaquarium met normale filter en geen al te sterke stroming.

Welk voer voor platy?

Wil je ze graag eens verwennen met een extraatje dan kan je ze wekelijks wat diepvriesvoedsel geven: tubifex, muggenlarven, artemia of cyclops. Let op! Omdat de mond van platies opwaarts gericht is kan je geneigd zijn om ze enkel drijvend voer of vlokken te geven.

Welke Algeneter bij platys?

Je platty's zullen wel wat alg eten maar doen geen wonderen. De meeste bekende 'algeneters' eten ook maar weinig algen (pleco's en ancistrussen bijvoorbeeld) en worden ook te groot. De Siamese algeneter eet wel veel alg maar die wordt veel te groot.