Hoe werkt zwangerschapstest Clearblue?

Gevraagd door: Maarten van de Klashorst  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.6/5 (74 stemmen)

Zwangerschapstesten gaan op zoek naar de aanwezigheid van het hormoon humaan choriongonadotrofine (hCG) in je urine, dat 's ochtends vroeg het meest geconcentreerd is. Als je nog geen ongesteldheid hebt gemist, is je hCG-gehalte wellicht nog niet hoog genoeg om in meer verdunde urine te worden gedetecteerd.

Hoe Clearblue aflezen?

Terwijl de zwangerschapstest begint te werken, zie je blauwe streepjes verschijnen. Lees je resultaten af Je kunt na 3 minuten je resultaat aflezen in het resultaatvenster. Wanneer je je resultaat afleest, moet er een blauw streepje in het controlevenster staan. Dit streepje toont aan dat de test is geslaagd.

Hoe betrouwbaar is de Clearblue test?

Van alle Clearblue zwangerschapstesten is klinisch aangetoond dat deze meer dan 99% nauwkeurig bij het detecteren van zwangerschap vanaf de dag waarop je menstruatie zou moeten beginnen.

Hoelang blijft de uitslag op Clearblue Digitaal staan?

Je kunt de test eenvoudig uitvoeren door de test 5 seconden in de urinestraal te houden, of 20 seconden in een potje urine te plaatsen. Vervolgens verschijnt de uitslag binnen 3 minuten op het scherm. De uitslag blijft ongeveer 24 uur zichtbaar op het scherm.

Hoeveel hCG Clearblue 1 minuut?

In een vroeg stadium van de zwangerschap neemt de hoeveelheid hCG in het lichaam toe. Clearblue Snelle Detectie kan kleine hoeveelheden van dit hormoon in uw urine detecteren. (De gevoeligheid van deze test is 25 mIU/ml).

How to Take a Clear Blue Pregnancy Test | Parents

36 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel hCG Clearblue digitaal?

Onze gevoeligste digitale zwangerschapstest detecteert het zwangerschapshormoon hCG met een gevoeligheid van 10 mIU/ml. Uitslag vanaf 6 dagen voor je gemiste menstruatie (dat is 5 dagen voor je verwachte menstruatieperiode).

Hoeveel hCG Clearblue test?

De test kan zeer kleine concentraties van hCG in de urine detecteren (de gevoeligheid van deze test is 10 mIU/ ml). Eenvoudig in gebruik​: Clearblue heeft een ergonomisch ontwerp, inclusief een langer, gebogen staafje en een breed, van kleur veranderend uiteinde.

Hoe betrouwbaar Wekenindicator?

De wekenindicator is 93% nauwkeurig in het vaststellen van de tijd die is verstreken sinds de bevruchting. Zo gevoelig dat je de test al kunt uitvoeren vanaf 5 dagen voor je gemiste menstruatie2.

Hoelang moet je wachten op de uitslag van een zwangerschapstest?

Hoelang je op het resultaat moet wachten als je thuis een zwangerschapstest gebruikt, hangt af van het merk en de test. Alle Clearblue-zwangerschapstesten hebben een wachttijd van 5 minuten of minder. Sommige testen helpen je ook minder zenuwachtig te zijn tijdens deze wachtperiode door de seconden af te tellen.

Hoe lang zwangerschapstest aflezen?

HCG wordt na de innesteling van het bevruchte eitje aangemaakt en in het begin van je zwangerschap verdubbelt het gehalte hCG zelfs elke 2 tot 3 dagen. Als de stick voldoende in contact is geweest met de urine kun je na zo'n 5 minuten het resultaat aflezen. En ja, ook een licht streepje is écht een streepje!

Is Clearblue Ultravroeg betrouwbaar?

Net zoals alle Clearblue zwangerschapstesten, is Digitaal Ultravroeg meer dan 99% nauwkeurig vanaf de dag waarop uw menstruatie zou moeten beginnen (2).

Wat is een Indroogstreepje?

Hoe ziet een indroogstreepje eruit? Een indrooglijntje is een streep die pas verschijnt na afleestijd. Het is de urine die verdampt en zo de test 'inkleurt', vaak op de plaats waar een streepje zou staan als je zwanger was, wat tot grote verwarring kan leiden.

Kan een zwangerschapstest het fout hebben?

Ja, het is mogelijk om een negatieve uitslag op je zwangerschapstest te krijgen terwijl je wél zwanger bent. Dit verschijnsel heet foutnegatief, ofwel vals negatief. Vals negatief komt voor als je de test te vroeg neemt, als je urine te verdund is of als je niet lang genoeg op het resultaat wacht.

Wat betekent 1 streepje op een zwangerschapstest?

Als het een licht streepje is, duidt dit normaal gesproken op het feit dat de hCG-waarden laag zijn. Een reden voor lage hCG-waarden kan zijn dat u nog in een erg vroeg stadium van de zwangerschap bent.

Wat geeft Clearblue aan?

De Clearblue Zwangerschapstest Digitaal met Wekenindicator is de eerste en enige test die de duur van de zwangerschap even nauwkeurig bepaalt als een echo-onderzoek (1). De Smart Dual Sensor vertelt je niet alleen in woorden op het digitale display of je zwanger bent of niet, maar ook hoe lang al (2).

Wat betekent 1 2 weken zwanger?

Eigenlijk ben je in week 2, net als in week 1, nog niet zwanger. Dit komt door de telling van verloskundigen en artsen, die de zwangerschap beginnen te tellen vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Dit is omdat dat een herkenbaarder moment is. Je hebt in week 2 nog geen zwangerschapssymptomen.

Hoeveel hCG Wekenindicator?

Hoe hoog moet de hCG-concentratie zijn na vier weken zwangerschap? Gemiddeld bedraagt de hCG-concentratie bij vier weken zwangerschap ongeveer 10.000 mIU/ml5. Maar de enige manier om je werkelijke hCG-niveau te achterhalen is door middel van een kwantitatieve bloedtest.

Wat is de meest betrouwbare zwangerschapstest?

De Clearblue Zwangerschapstest Digitaal met Wekenindicator is de eerste en enige test die de duur van de zwangerschap even nauwkeurig bepaalt als een echo-onderzoek. De Smart Dual Sensor vertelt je niet alleen in woorden op het digitale display of je zwanger bent of niet, maar ook hoe lang al.

Hoeveel hCG per dag?

Kort na de innesteling van het bevrucht ei in de baarmoederwand, begint de trofoblast HCG te produceren. Tijdens een normale zwangerschap zal de HCG-waarde ongeveer 50 U/L zijn tijdens de eerste week na de bevruchting en zal verdubbelen elke 1.5 tot 3 dagen gedurende de eerste 6 weken van de zwangerschap.

Hoeveel hCG meet een zwangerschapstest?

Voor een positieve zwangerschapstest moet de hCG-waarde in je urine ongeveer 25 IU/l zijn. Een zwangerschapstest kan deze waarden meten vanaf je NOD. Deze is ongeveer 28 dagen nadat je laatste menstruatie is begonnen. Je zou dus vanaf de eerste dag dat je overtijd bent een zwangerschapstest kunnen doen.

Hoeveel hCG vroege zwangerschapstest?

Om een zwangerschapstest te kunnen doen, is het namelijk belangrijk dat de hCG-waarde minimaal 25 IU/l is. Maar omdat deze waarde een week later nog vele malen hoger is, is het betrouwbaarder om de test vijf weken na je laatste ongesteldheid te doen. Dit is dan ook het beste moment voor een zwangerschapstest.

Welke week hCG het hoogst?

Het hCG hormoon verdubbelt zich iedere 72 uur, en bereikt zijn piek tijdens de eerste 8 tot 11 weken zwangerschap.

Hoeveel hCG Clearblue Ultravroeg?

Hoe werkt Clearblue® Ultravroeg? Wanneer je zwanger bent, maakt je lichaam het zwangerschapshormoon hCG (humaan choriongonadotrofine) aan. De test kan zeer kleine hoeveelheden hCG in de urine detecteren (de gevoeligheid van deze test is 10 mIU/ml).

Hoeveel hCG zwanger?

Je bent zwanger als je hCG hoger is dan 10 IU/L (of 10 mIU/mL). Je bent niet zwanger als je hCG lager is dan 5 IE/L (of 5 mIE/mL). Ligt je hCG-waarde tussen 5 en 10 IU/L? Dan zit in een 'grijze zone'.

Wat kan een zwangerschapstest beinvloeden?

Een zwangerschapstest detecteert het hCG-hormoon (humaan choriongonadotrofine), dat normaal gesproken alleen in het lichaam aanwezig is tijdens een zwangerschap. Een positieve zwangerschapstest betekent dus dat u vrijwel zeker zwanger bent.