35 weken zwanger | Wat u kunt verwachten na 35 weken zwangerschap

Hoe voel je je nu je 35 weken zwanger bent?

Gevraagd door: Zoey de Bruin  |  Laatste update: 15 juli 2025
Score: 4.7/5 (65 stemmen)

Symptomen bij 35 weken zwanger. Als je 35 weken zwanger bent, heb je waarschijnlijk weer last van symptomen als vermoeidheid, dikke enkels, harde buiken, niet goed kunnen slapen. Het is niet leuk, maar het hoort erbij. Ook kun je een stekende pijn in je lies en krampen in je buik voelen.

Hoe voel je je bij 35 weken zwangerschap?

Als je 35 weken zwanger bent voel je je misschien even moe en uitgeput als in het eerste trimester. Dat is normaal, je lichaam maakt grote veranderingen door. Je hebt waarschijnlijk last van algemeen lichamelijk ongemak en slaapproblemen.

Hoe voel je je als je 35 weken zwanger bent?

Symptomen van een zwangerschap in het derde trimester (na 35 weken): Je kunt nu last krijgen van pijnlijke ribben . Dat kan komen doordat je baby met het hoofdje naar beneden ligt en schopt. Als de pijn erg hevig is, of onder je ribben, neem dan contact op met je verloskundige of arts, voor het geval het een teken is van een aandoening die pre-eclampsie wordt genoemd.

Hoe voel je je als je bijna gaat bevallen?

Je kunt je grieperig of vaag gaan voelen. Ook kun je te maken krijgen met diarree, zuurbranden, misselijkheid door begin bevalling en overgeven. daarnaast kan diarree een teken zijn voor het begin van een bevalling. Last hebben van zware rugpijn is ook een symptoom van een naderende bevalling.

Hoe voelen harde buiken na 35 weken?

Harde buiken zijn normaal in je derde trimester. Het voelt alsof je baarmoeder zich samentrekt en in een balletje verandert. De contracties zijn meestal niet pijnlijk en houden vaak op na een uur. Je lichaam voert een soort oefening uit om zich op de bevalling voor te bereiden.

24 gerelateerde vragen gevonden

Wat zijn de symptomen van het einde van de zwangerschap?

De laatste weken
  • Je baby daalt in. Een paar weken voor de bevalling bereidt je baby zichzelf alvast voor op de grote dag. ...
  • Je baarmoederhals wordt zachter. ...
  • Je krijgt last van krampen en rugpijn. ...
  • Je gewrichten voelen losser. ...
  • Je hebt diarree. ...
  • Je verliest gewicht. ...
  • Vermoeider of juist meer energie. ...
  • Je verliest de slijmprop.

Hoe vaak moet een baby van 35 weken voelen?

Je baby in week 35

Je baby slaapt vaak. Op die momenten beweegt hij nauwelijks. Toch is het belangrijk dat je je baby voldoende voelt bewegen. Hierbij telt elk schopje dat je voelt mee.

Wat zijn de voortekenen dat de bevalling begint?

10 voortekenen dat je bevalling bijna gaat beginnen
  1. Nesteldrang. Het huis moet spic en span, het beddengoed fris, er mag geen afwas op het aanrecht staan en ook de badkamer moet flink in het sop. ...
  2. Slijmprop verliezen. ...
  3. Bloedverlies. ...
  4. Erge vermoeidheid. ...
  5. Misselijkheid. ...
  6. Steken of menstruatiepijn. ...
  7. Je buik rommelt. ...
  8. Rugpijn.

Wat is rommelen voor de bevalling?

In de laatste weken van de zwangerschap hebben de meeste vrouwen 'last van hun buik'. Dat wil zeggen dat de ene vrouw een zeurderig gevoel heeft, de ander een stekende pijn, weer een ander harde buiken. Wij noemen dit 'rommelen'. Dit rommelen is zeker niet voor niets.

Wat zijn de symptomen van het indalen van de baby?

Bekken drukt: Het indalen kan zorgen voor een zwaar gevoel in het bekken, met stekende pijn in de vagina, pijn in de liezen en krampende pijn in de onderbuik (indalingsweeën). Lopen kan lastiger gaan: Door de druk op het bekken en de veranderde balans kan bewegen moeilijker en ongemakkelijker aanvoelen.

Is bevallen met 35 weken erg?

Ook liggen baby's rond deze periode al met het hoofdje naar beneden: ze zijn klaar voor de bevalling. Wanneer je in de 35e week van je zwangerschap bevalt, is er sprake van een te vroege bevalling. Gelukkig is het risico op complicaties erg klein vanaf de 35e week.

Hoe weet je lichaam dat het tijd is om te bevallen?

Vaak beginnen de weeën binnen een paar uur na het breken van de vliezen, maar dit kan ook een paar dagen duren. Al voor de start van de bevalling, kan je vaak aan je lichaam merken dat het zich voorbereidt. Je kan bijvoorbeeld de slijmprop verliezen (een stukje taai slijm uit je vagina). Ook kan je voorweeën hebben.

Hoe slapen 35 weken zwanger?

Ga even lekker liggen en doe een dutje. Dan ontlast je ook meteen je banden en rug. Meestal lig je bij 35 weken zwanger het lekkerst op je zij, met een (voedings)kussen tussen je knieën.

Waarom zo moe 35 weken zwanger?

Je lichaam maakt al vroeg bij de bevruchting hormonen aan om je lichaam klaar te stomen voor de zwangerschap. Je maakt veel meer oestrogeen en progesteron aan. Vooral dit laatste hormoon zorgt ervoor dat je extreem moe wordt als je net zwanger bent. Je lichaam is keihard aan het werk en dit kost veel energie.

Wat als je met 36 weken bevalt?

Hoewel je baby bijna helemaal volgroeid is, moet je waarschijnlijk wel naar het ziekenhuis als je baby in deze week komt. Je baby is met 36 weken een randprematuur. Dat betekent dat hij misschien startproblemen kan krijgen en even in de couveuse moet. Pas als je 37 hele weken zwanger bent, mag je thuis bevallen.

Hoe voelt bandenpijn na 35 weken?

Maar hoe voelt bandenpijn nou? Vrouwen geven vaak links of rechts onderin de buik een stekende, scherpe pijn aan, net boven de liezen en het gevoel kan doorlopen tot in je schaamlippen, vagina of schaambot. Je hebt ook banden lopen naar je rug en bekken. Ook daar geven vrouwen dit soort klachten aan.

Hoe merk je dat je bijna gaat bevallen?

Regelmatige weeën en krampen

Een van de eerste tekenen dat de bevalling begint, zijn regelmatige weeën of krampen. Deze weeën kunnen aanvoelen als hevige menstruatiepijn en worden steeds regelmatiger en intenser. De frequentie van de weeën kan variëren, maar meestal komen ze om de vier tot vijf minuten.

Hoe voelt een placenta loslating?

Hoe erg de gevolgen zijn, hangt af van hoe groot het deel is dat heeft losgelaten en hoeveel bloed daarbij wordt verloren. Een loslatende placenta geeft plotseling heel erge pijn in buik of rug, en er kan ook vaginaal bloedverlies zijn.

Hoe voel je je laatste dagen voor de bevalling?

De samentrekkingen, ofwel contracties, kunnen in de laatste dagen voor de bevalling sterker worden en overgaan in voorweeën of oefenweeën die de baarmoedermond helpen voorbereiden. Dit kan een zwaar gevoel geven in je (onder)buik en onderrug, en sommige vrouwen ervaren dit als pijnlijk.

Wat is vaag voelen voor de bevalling?

Je voelt je bijzonder moe, misschien zelfs een beetje somber. Je buik wordt met de dag zwaarder, wat het gevoel van vermoeidheid versterkt. Bewegen vraagt nu een bovenmenselijke inspanning en je droomt van maar één ding: slapen!

In welke week bevallen de meeste vrouwen?

Je bent nog niet bevallen. De meeste vrouwen bevallen in de periode tussen 37 en 42 weken van de zwangerschap.

Kan een baby te druk zijn in de buik?

Sommige baby's zijn heel druk in de buik, andere zijn juist heel rustig. Het is vooral belangrijk dat wat jij voelt, niet minder is dan je gewend bent van deze baby. Jij kent de bewegingen van je baby het beste. Jij kan dus ook het beste inschatten hoeveel beweging normaal is voor jouw baby.

Kan een baby een hand op de buik voelen?

Steeds sterker

De eerste weken is het alleen iets wat jij van binnen voelt, maar een week of 4 later kan je partner het ook voelen door de hand op je buik te leggen. Vaak hebben de baby's de neiging om richting die hand te bewegen.

Hoe voelt indalen bij een baby?

Indalingsweeën kunnen soms al rond de 30 weken voorkomen, maar vaker zie je ze pas vanaf 34/35 weken. De baby is dan bezig met de indaling in je bekken en dat gaat meestal gepaard met extra harde buiken of een menstruatiegevoel in je onderbuik. Soms geeft dat het idee dat de bevalling op gang komt.

Kunnen vliezen breken door een drukke baby?

De manier waarop het water eruit komt, hangt af van de positie van je baby. Zijn hoofdje kan namelijk dienstdoen als 'kurk' waarbij hij de baarmoederhals afschermt. Als je kindje zich dan beweegt, kan er meer vruchtwater vrijkomen. Eens je weeën hebt, kan je nog meer vruchtwater verliezen tot dat je baby geboren is.