Handige tips bij het verwijderen van vlekken 👚 Schoonmaken met Marja Middeldorp

Hoe verwijder je Spuugvlekken?

Gevraagd door: drs Lana van Gelder AD  |  Laatste update: 28 februari 2024
Score: 4.9/5 (26 stemmen)

Baking-soda onttrekt het vocht uit de stof en neutraliseert de geur van het braaksel. Laat de soda eerst een klein half uurtje intrekken en verwijder het daarna met de stofzuiger. Strooi vervolgens nog een flinke laag soda op de vlek en laat dit een kleine 2 uur intrekken.

Hoe krijg je spuug uit kleding?

Om het te verwijderen, haal je eerst het overtollige braaksel weg met bijvoorbeeld een stoffer en blik. Behandel het item dan voor met een wasmiddel speciaal voor vlekken. Was hem daarna op z'n heetst in de wasmachine. De vlekken zouden er nu weer uit moeten zijn zonder dat er een geurtje achterblijft.

Hoe krijg je een vlek uit een witte trui?

Doe het kledingstuk in een emmer koud water en giet daar een flinke scheut witte schoonmaakazijn bij. Een paar uur laten trekken en daarna de wasmachine in op een normaal programma. Is het een hardnekkige vlek? Laat hem dan eerst weken in de azijn, doe soda op de vlek en borstel dat in met een tandenborstel.

Hoe krijg je sambal uit witte kleding?

Giet 2 ml Vanish gel rechtstreeks op de vlek en wrijf zachtjes in. Laat het product maximaal 10 minuten op de vlek zitten. Na de voorbehandeling kunt u uw kledingstuk normaal wassen of grondig uitspoelen.

Hoe verwijder je oude vlekken?

Het verwijderen van oude en ingedroogde vlekken: stap voor stap
  1. Kies een juiste soort Persil wasmiddel en vlekverwijderaar.
  2. Behandel de vlek voor en laat het wasmiddel een paar minuten intrekken.
  3. Was met warm, maar geen heet water.
  4. Controleer of de vlek weg is.

41 gerelateerde vragen gevonden

Kun je met baking soda vlekken verwijderen?

Wat voor vlek je ook hebt, schoonmaken met baking soda is de beste manier om het weg te krijgen. Meng twee eetlepels met een paar druppels water en maak hier een pasta van. Smeer het op de vlek en laat even goed intrekken. Vervolgens doe je het kledingstuk in de was en je vlek verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Wat is de beste Vlekkenverwijderaar?

Maar de onbetwiste nummer 1 is Vanish Dual Power. Of het nu koffie, rode wijn of bessensap is: dit middel haalt het er uit. Zowel op katoen als synthetisch. Vanish heeft wel wat moeite met de afgewerkte olievlek, maar dat hebben –behalve Treffer- alle middelen.

Welke vlekken verwijderen met azijn?

Moddervlekken van het buiten spelen, grasvlekken van het voetballen, chocolade- en plakkerige snoepvlekken op hun T-shirts en vesten. Maar ook volwassenen krijgen te maken met vlekken, bijvoorbeeld bij het eten van pastasaus, spetterend vet tijdens het koken, smeervlekken van je fiets en ga zo maar door.

Hoe verwijder je oude vlekken uit kleding?

Doe het kledingstuk in een emmer koud water en giet daar een flinke scheut witte schoonmaakazijn bij. Een paar uur laten trekken en daarna de wasmachine in op een normaal programma. Is het een hardnekkige vlek? Laat hem dan eerst weken in de azijn, doe soda op de vlek en borstel dat in met een tandenborstel.

Waar is Ossengalzeep goed voor?

Gebruik Ossengalzeep voor het verwijderen van vlekken op kleding, kinderkleding, tafellaken of bij vuil op tapijt en gestoffeerde meubelen (bank, stoelen, autostoelen).

Wat doet chloor op witte kleding?

Vermijd chloor

Een tip die nog weleens voorbijkomt is om vlekken op witte kleding met chloor te behandelen. Dit kun je beter niet doen, omdat de chemische chloor de stof aantast. Je kleding wordt misschien wel witter, maar het gaat er ook kapot van. Laat de chloor dus maar in het keukenkastje staan.

Was weer wit met baking soda?

Hoe krijg je je wasgoed wit met Baking Soda? Zorg ervoor dat je enkel wit wasgoed in de trommel doet, voeg in het wasmiddelbakje een half kopje Baking Soda aan het gebruikelijker wasmiddel toe en laat de wasmachine de rest van het klusje klaren.

Wat doet bleek op witte kleding?

wit T-shirt met bleek: niet doen!

Bleekmiddelen kunnen júist een gele gloed veroorzaken of zelfs gaten in je shirt maken, dankzij hun agressieve werking. Laat de Glorix dus maar even staan.

Hoe matras schoonmaken na overgeven?

Matras schoonmaken bij overgeven / braaksel

Het verwijderen van braaksel uit je matras doe je op dezelfde manier als urine verwijderen. Voorzichtig droogdeppen, baking soda het overige vocht laten opnemen, baking soda weer opzuigen met de stofzuiger, met water en azijn deppen om de geur weg te nemen.

Hoe lang kleding weken in azijn?

Ook zweetvlekken kun je verwijderen met azijn. Spuit een beetje op de oksels voordat je het in de wasmachine gooit. Bij een hardnekkige zweetgeur kun je kleding ook in een emmer met water gemengd met een kopje azijn minimaal 30 minuten tot een nachtje laten weken voordat je het in de wasmachine stopt.

Hoe krijg je opdruk van kleding?

Strijk met ronddraaiende bewegingen en een constante druk over het bakpapier gedurende 10-15 seconden. Zodra het label is opgewarmd, gebruik je een pincet om voorzichtig een hoekje van het label los te maken. Als het hoekje eenvoudig loslaat, kun je het gehele label van het kledingstuk verwijderen.

Hoe werkt HG Vlekkenspray?

HG vlekverwijderaar extreem sterk is onder andere versterkt met actieve zuurstof en verwijdert vlekken uit vrijwel alle textielsoorten, zoals onder andere tapijt, meubelbekleding en autobekleding. Dankzij de actieve zuurstof formule zijn zelfs diep ingetrokken vlekken geen enkel probleem.

Hoe krijg je oude gele vlekken uit een wit shirt?

Vul een emmertje met water en een flinke scheut bleek. Dompel je shirt hierin onder en laat het even intrekken. Spoel het shirt goed uit om te voorkomen dat de bleek te goed z'n werk doet. Jouw witte shirt kan weer een ronde mee.

Welke soda voor gele vlekken?

Maak een papje van (baking) soda en water en smeer dit over de vlekken. Laat het een uur of drie weken en was uit.

Wat mag je niet schoonmaken met azijn?

Deze dingen moet je niet schoonmaken met azijn
  1. Hardhouten vloeren. Azijn op hout? ...
  2. Strijkijzer. Alhoewel azijn een goede manier is om te ontkalken, werkt dat niet zo voor je strijkijzer. ...
  3. Monitoren en schermen. ...
  4. Stenen tafelbladen en tegels. ...
  5. Kleding. ...
  6. Sommige hardnekkige vlekken in stof.

Waarom geen azijn in wasmachine?

"Onze experts raden het gebruik van azijn in wasmachines af", zegt Jennita van Herrikhuijzen van wasmachinefabrikant Miele. "We snappen de tip, want op het oog zorgt azijn ervoor dat je was of machine schoon kan worden. Maar de bijtende stoffen in azijn kunnen onder andere de rubbers van je wasmachine uitdrogen.

Wat mag je niet mengen met azijn?

Bleekmiddel en schoonmaakazijn

In combinatie met elkaar kunnen ze namelijk een giftig chloorgas veroorzaken. Dit kan zorgen voor brandwonden en dat wil je natuurlijk niet. Als het mengsel in een gesloten container wordt bewaard kan het zelfs leiden tot explosie.

Wat is beter Vanish of Biotex?

De verkopen in het eerste jaar overstijgen zelfs het Senseo succes. Volgens Sara Lee zit Biotex bij elke Nederlander 'tussen de oren', maar wordt het ingehaald door het veel agressievere Vanish. Biotex probeert terug te slaan met het vergelijkende Oxi Effect maar verliest het volgens de consumentenbond op kwaliteit.

Hoe werkt Vanish vlekverwijderaar?

ULTRA VLEKVERWIJDERAARS

Natriumpercarbonaat - Geeft actieve zuurstof af om hardnekkige vlekken e ffectief te bestrijden. Enzymen - helpen bij het oplossen van voedsel-, zetmeel- en grasvlekken. Anionogene en niet-ionogene tensioactieve stoffen - verwijderen e ffectief vetvlekken.

Hoe gebruik je Vanish vlekverwijderaar?

Voor hardnekkige en ingedroogde vlekken: Voeg één dosis Vanish Oxi Action Poeder (60g) toe aan uw gewone wasmiddel in de dispenser en laat uw machine draaien zoals gewoonlijk.

Vorige artikel
Hoeveel flesjes drinkvoeding?