How To Reduce Stretch Marks | DIY Home Remedies

Hoe verwijder ik striae?

Gevraagd door: drs Leah de Wit  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.5/5 (47 stemmen)

Je kan striae verminderen met behulp van verschillende behandelingen: Laser, carboxytherapie, microneedling of een combinatiebehandeling. Welke behandeling het meest geschikt is, bespreken we tijdens een eerste en gratis consult.

Hoe krijg je striemen snel weg?

Behandeling: wat is mogelijk?
  1. Crèmes. Wat mij betreft is vitamine A-zuur de enige crème die echt wat kan doen tegen striae. ...
  2. Peeling. Uit onderzoek blijkt dat een peeling op basis van glycolzuur of met TCA zowel striae rubra als striae alba kan verbeteren. ...
  3. Laser- en lichttherapie. ...
  4. Massage. ...
  5. Microdermabrasie. ...
  6. Microneedling.

Hoe kom je van je striae af?

Striae verdwijnt niet meer als je het hebt. Striemen verdwijnen nooit helemaal, ze kunnen wel lichter worden van kleur. Crème of huidolie helpt bij het verbeteren van striae. Het regelmatig insmeren van je huid met een crème of huidolie verbeterd de doorbloeding en bindweefsel van je huid.

Kan je striemen weg doen?

Striae kan als zeer storend ervaren worden door patiënten. Fractionele lasertherapie is een effectieve manier om striae te behandelen. In sommige gevallen adviseren onze huidtherapeuten fractionele lasertherapie in combinatie met cryolipolyse (vet bevriezen) voor betere resultaten.

Wat is het beste tegen striae?

Een combinatiebehandeling is de enige manier om striae zichtbaar te kunnen verminderen. Een striae-combinatiebehandeling bestaat uit onder meer carboxytherapie, glycolzuur en laser of microneedling, maar ook uit behandeling met crèmes als vitamine A-crème.

38 gerelateerde vragen gevonden

Waarom heb ik zoveel striae?

Hoe ontstaan stretch marks? Stretch marks kunnen meerdere oorzaken hebben. De meest bekende oorzaak is dat de huid in een korte periode zich overmatig uitzet. Dit is bijvoorbeeld het geval tijdens de zwangerschap, vanwege een groeispurt, bij snelle gewichtsveranderingen of wanneer je aan bodybuilding doet.

Wat gebeurt er met striae als je afvalt?

Als je veel afvalt, kan dat er dus juist voor zorgen dat striae sneller zichtbaar wordt. Je huid wordt immers losser, waardoor strepen sneller te zien zijn. Als je striae wilt voorkomen, is het beter om niet meer dan ongeveer een kilo per week af te vallen, zodat je lichaam zich kan aanpassen aan de veranderingen.

Hoeveel kost striae behandeling?

van een striae behandeling? Er is al een behandeling mogelijk vanaf €150,- per keer. Voor een exacte prijs kun je langskomen voor een gratis consult.

Wat kost een striae behandeling?

Wat zijn de striae behandeling kosten? De kosten voor een striae behandeling starten vanaf €250,- voor kleine striae en € 295,- voor grotere striae.

Wat op striemen smeren?

Kies voor de meest voedende vetten, zoals karitéboter of zachte amandelolie. Je kunt ook een crème tegen striemen smeren, speciaal voor zwangere vrouwen: Mustela Maternité Striemencrème, Louis Widmer MamaDerm Crème Tegen Striemen of Eucerin Verzorgende Olie.

Hoelang tot striae wit wordt?

Striae komt op plekken voor waar de huid snel groeit. Hierdoor scheurt het onderhuids bindweefsel en ontstaan er ontsierende rode striemen in de huid. De striemen kunnen variëren in lengte en het kan soms jaren duren voordat de roodheid wegtrekt en de striemen wit van kleur worden.

Hoe verberg je striae?

Als niets anders helpt, dan kun je striae camoufleren door een zelfbruiner te gebruiken. Deze egaliseert de kleur van de huid en laat de fijne scheurtjes optisch verdwijnen. Op hetzelfde moment moet je leren om je striae te accepteren. Veel vrouwen hebben striae.

Hoe lang mag je Bio Oil gebruiken?

Voor een optimaal resultaat wordt er aanbevolen om Bio-Oil® tweemaal per dag gedurende minstens drie maanden aan te brengen en met cirkelvormige bewegingen in de huid te masseren totdat de olie volledig is ingetrokken. Het product mag pas worden gebruikt wanneer de wond perfect genezen is.

Kan striae bruin worden?

Vaak zijn ze in het begin roze, rood, bruin of paars, maar vervagen ze na verloop van tijd tot zilverachtig grijs. Striae voelen hobbelig aan en komen het meest voor op de buik, borst, bovenarmen, benen, billen, heupen of rug.

Kunnen striemen kwaad?

Kunnen striae kwaad? Gelukkig zijn striae een onschuldig huidprobleem. Oftewel: het kan geen kwaad. Het scheuren van je bindweefsel klinkt misschien heftig, maar je merkt hier niks van.

Wat betekent het als je striemen krijgt?

Striae (Groeistrepen) Striae ontstaan door een snelle gewichtstoename of wanneer je snel groeit. Bij striae wordt het onderhuids bindweefsel uit elkaar getrokken. Striae ontstaan vaak bij zwangere vrouwen en worden daarom ook wel zwangerschapsstrepen of zwangerschapsstriemen genoemd.

Welke zalf helpt tegen striae?

Striae behandeling, striae voorkomen:

Als je een droge huid hebt, probeer dan NIVEA Q10 Verstevigende Body Lotion met vitamine C. Deze verstevigt de huid merkbaar en verbetert de elasticiteit in 10 dagen en houdt je huid tot 48 uur gevoed.

Wat eten tegen striae?

Gezond eten

Collageen en elastine maken je huis soepel en elastisch. Boost je collageen-productie door veel Door vitamine E en C, zink en silica te eten. Ook vitamine C, B2 en B3 zijn goed voor de huid.

Is striae een litteken?

In feite is striae een litteken. Als je huid in korte tijd te ver wordt uitgerekt, zoals tijdens een zwangerschap of een groeispurt in de kindertijd, kunnen de elastische vezels in de huid scheuren. Die beschadigde gebieden vormen lange, dunne littekens die striae worden genoemd.

Welke week meeste striae?

Zwangerschapsstriemen kunnen zich vanaf het 2e trimester voordoen, maar komen veel vaker voor naar het einde toe. Het valt ook op dat sommige vrouwen er gevoeliger voor zijn dan andere. Bijvoorbeeld jonge, lichte en gladde huidtypes. De genetische aanleg speelt ook een rol.

Kan striae herstellen?

Door de diepe ligging van striae – diep onder het huidoppervlak – en de extreme spanning, stress en verwonding die er de oorzaak van zijn dat de ondersteunende structuur van de huid wordt afgebroken, is de schade veel ingrijpender dan iets wat een crème of olie kan herstellen.

Hebben dunne mensen ook striae?

Striae wordt meestal geassocieerd met aankomen en zwangerschap, maar het kan ook ontstaan bij dunne mensen. Over het algemeen verschijnt striae in de zogenaamde B zones. Respectievelijk; buik, benen, billen en borsten.

Is Bio-Oil goed voor je huid?

Bio-Oil is een effectieve moisturizer voor lichaam en gezicht. De olie vult de natuurlijke huidoliën aan en voedt een droge huid. Bio Oil complementeert de natuurlijke olielaag van de huid. Omdat Bio-Oil een hypoallergeen huidverzorgingsproduct is, is het geschikt voor alle huidtypen.

Is Bio-Oil goed voor pigmentvlekken?

In Bio-Oil® Huidverzorgingsolie (Natuurlijk) zorgt het synergetische effect van vitamine A in rozenolie, vitamine E in tarwekiemolie, distelolie en bisabolol voor een verbetering van de hyperpigmentatie. Breng Bio-Oil® tweemaal per dag gedurende minstens 3 maanden op de getroffen zones aan.

Is Bio-Oil veilig?

Het toxicologische profiel, de chemische structuur, het insluitingspercentage en het totale dagelijkse blootstellingsniveau van de gebruikte ingrediënten zijn beoordeeld en veilig bevonden voor gebruik zelfs voor zwangere vrouwen. Bio-Oil is ook lid van Beauty Without Cruelty International.

Vorige artikel
Hoeveel kost Zwitsal?
Volgende artikel
Hoelang foliumzuur doorslikken?