Hoe vervoer je een baby in een taxi?

Gevraagd door: Hidde Winklaar  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 4.7/5 (16 stemmen)

Kleine kinderen mogen in een taxi vervoerd worden zonder kinderzitje, stoelverhoging of Maxi Cosi. Net als in het openbaar vervoer, stelt de Nederlandse wetgeving het niet verplicht om deze aanpassingen aan te brengen in een taxi.

Hoe vervoer je baby in taxi?

Taxi: in taxi's waarin geen kinderbeveiligingssysteem aanwezig is, moeten passagiers jonger dan 18 jaar en met een lengte van minder dan 1,35 meter achterin.

Hoe vervoer je een baby?

Voor- of achteruit? Voor de veiligheid van je baby is het het beste om hem zo lang mogelijk achterwaarts te vervoeren. Je baby kijkt dan dus achteruit, tegen de rijrichting in. Door deze positie hebben het hoofd en de nek van je kind meer steun bij een frontale botsing.

Hoe vervoer je een kind jonger dan 12 jaar en kleiner dan 1 35 zo veilig mogelijk op de voorstoel?

Kinderen kleiner dan 1,35 meter, moet je in een goedgekeurd kinderstoeltjes vervoeren. Het maakt daarbij niet uit of je kind voorin of achterin de auto zit. Kies voor een kinderstoeltje dat past bij de lengte en het gewicht van je kleine. Bevestig het op de juiste manier en zorg dat je kind goed vastzit.

Hoe kinderen vervoeren kinderfeestje?

Kinderen tot 18 jaar en kleiner dan 1,35 m. mogen niet zonder verhoogd zitje of goedgekeurd en veilig autostoeltje vervoerd worden. Kinderen groter dan 1,35 m. moeten altijd in een gordel zitten, eventueel met een zittingverhoger.

Traveling by Taxi with a Child

31 gerelateerde vragen gevonden

Is een heupgordel toegestaan?

Per 1 mei mogen net zoveel personen vervoerd worden als dat er gordels aanwezig zijn tenzij het voertuig nooit gordels heeft gehad, maar dat kom je alleen tegen bij voertuigen die voor 1989 in gebruik zijn genomen. Heupgordels zijn nog steeds toegestaan.

Hoeveel kinderen mag je op de achterbank vervoeren?

Je mag zoveel kinderen meenemen als er zitplaatsen in de auto zijn. Iedere inzittende moet op een eigen plek zitten. Op je kentekenbewijs staat aangegeven hoeveel officiële zitplaatsen de auto heeft. En ieder kind moet beschikken over een eigen gordel.

Hoe mag een kind dat kleiner is dan 1 20 m meerijden in een auto?

Kinderen kleiner dan 1,35 meter, moet je in een goedgekeurd kinderstoeltjes vervoeren. Het maakt daarbij niet uit of je kind voorin of achterin de auto zit. Kies voor een kinderstoeltje dat past bij de lengte en het gewicht van je kleine. Bevestig het op de juiste manier en zorg dat je kind goed vastzit.

Hoe oud mag een kind zijn om voorin te zitten?

Hoe gek het ook klinkt: daar zit geen leeftijd aan vast. Kinderen van alle leeftijden mogen in Nederland voorin de auto zitten.

Hoe oud is een kind van 1.35 meter?

In Nederland en België moeten kinderen tot een leeftijd van 12 jaar, of wanneer ze een lengte van 135 cm hebben bereikt, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet, in een autostoel of op een zitverhoger zitten.

Hoe vervoer je een baby zonder auto?

Veilig vervoer baby op fiets

Zolang je kind nog niet zelfstandig kan zitten, kan je met de baby gaan fietsen door een autostoeltje te gebruiken. Het autostoeltje kan met een speciale drager bevestigd worden op de fiets. Het stoeltje wordt zo bevestigd dat je baby jou aankijkt.

Hoe vervoer je een baby op de fiets?

Wij adviseren om je baby pas op de fiets te vervoeren, als je kind het hoofdje zelfstandig rechtop kan houden. In een baby autostoel of babyschelp die stevig bevestigd is in een fietskar of bakfiets. Plaats het autostoeltje het liefst tegen de rijrichting in.

Hoe vervoer je een pasgeboren baby in de auto?

De veiligste manier om je baby in de auto te vervoeren is in een babyautostoel. Je baby kan meteen vanaf de geboorte vervoerd worden in een babyautostoel. Vervoer je baby zo lang mogelijk tegen de rijrichting in.

Hoe lang baby tegen rijrichting?

Hoe lang moet mijn kind achterwaarts reizen? i-Size-richtlijnen beschrijven dat kinderen door moeten gaan met achterwaarts reizen totdat ze ten minste 15 maanden zijn.

Hoe merk je dat je baby autistisch is?

Symptomen van autisme bij jouw baby of peuter kunnen zijn:
 • brabbelt niet bij 12 maanden.
 • Heeft geen interesse in andere mensen bij 12 maanden.
 • Lacht niet naar anderen bij 12 maanden.
 • Reageert niet wanneer hij of zij wordt toegesproken bij 12 maanden.
 • Maakt geen gebaren (wijzen, zwaaien) bij 12 maanden.

Wat is een Multimac?

Wat een uitvinding! Je hoeft helemaal geen zevenzitter aan te schaffen als je vier kinderen op de achterbank wilt vervoeren. Met de gedachte als er drie volwassenen op de achterbank passen moet er toch zeker ook ruimte zijn voor vier kinderen moet dit product ontwikkeld zijn: De Multimac!

Hoe lang moet een kind op een stoelverhoger?

Kinderen die kleiner zijn moeten nog in een passend autostoeltje zitten. Tot wanneer een zitverhoger verplicht is? Voor kinderen tot 1,35 meter!

Hoe lang moet je zijn voor een stoelverhoger?

Kinderen van 3 tot en met 6 jaar die te groot zijn voor een kinderzitje, kunnen op een zittingverhoger zitten. Als ze kleiner zijn dan 1,35 meter, is dit zelfs verplicht. Je kunt de gewone autogordel gebruiken. Omdat het kind hoger zit, past de gordel beter.

Hoeveel kinderen mag je achterin?

Er mogen zoveel kinderen in een auto, als hoeveel zitplaatsen er zijn. Het aantal zitplaatsen wordt bepaald aan de hand van het aantal beschikbare autogordels. In een stationcar (gewone hatchback ofzo ook niet) is het niet toegestaan om zelf zitplaatsen te maken door middel van het plaatsen van stoelen of een bankje.

Hoeveel mensen mogen er op de achterbank?

Het aantal personen op de achterbank wordt bepaald door het aantal autogordels in de auto. Sinds 1 mei 2008 mogen er niet meer personen op de bank zitten dan dat er autogordels zijn. Omdat personen als lading worden gezien mag je het max. laadvermogen niet overschrijden.

Welke autostoel kind 2 jaar?

Peuterstoeltjes. Voor peuters van ongeveer 9 maanden tot 4 jaar: i-Size tussen 60 en 105 cm of groep 1 (van 9 tot 18 kg). In i-Size-stoeltjes kijken kinderen achteruit tot ze minimaal 15 maanden en 70 cm zijn. In groep 1-autostoeltjes zit het kind meestal in de rijrichting van de auto.

Hoeveel kinderen van 1 40 mogen op de achterbank zitten?

Kinderen, jonger dan 18 jaar en korter dan 1.35 meter, die zitten in of op een kinderbeveiligingsmiddel hoeven niet op een officiele zitplaats. Dus, ook al zijn er drie zitplaatsen, als u een kinderbeveiligingsmiddel heeft dat plaats biedt aan vier kinderen (deze worden verkocht), dan is dat toegestaan.

Is het toegestaan een kind gefixeerd te vervoeren?

Hoofdregel voor vervoer van kinderen

De basisregel is dat kinderen kleiner dan 1,35m in een goedgekeurd en passend kinderbeveiligingssysteem moeten zitten. Goedgekeurd zijn kinderzitjes met ECE labels. Passend betekent dat het kinderbeveiligingssysteem aangepast moet zijn aan de lengte en het gewicht van het kind.

Hoe 4 kinderen vervoeren?

Meerdere kinderen vervoeren zonder auto
 1. In de draagzak of draagdoek. In dit rijtje kan mijn uiteindelijke redding natuurlijk niet ontbreken; dragen! ...
 2. Tweelingwagen. Maar het kan natuurlijk wel hartstikke handig zijn zo'n tweelingwagen. ...
 3. Familietandem. ...
 4. Kinderfiets koppelen. ...
 5. Bakfiets. ...
 6. Fietskar.

Volgende artikel
Kan je op je 42 zwanger worden?