Hoe vertel je dat je ZWANGER bent??? Zo deden wij het! Sanny zoekt Geluk

Hoe vertel je je collega's dat je zwanger bent?

Gevraagd door: Mila Peterse  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.5/5 (52 stemmen)

Zet een pot vol met blauwe of roze snoepjes op je bureau met daarop een briefje "Geniet ervan namens mij en mijn kleine snoepje". Stuur het hele kantoor (of alleen jouw team) een e-mail of appje dat je snoep op je bureau hebt staan en wacht tot ze eropaf komen.

Hoe werkgever inlichten over zwangerschap?

Vanaf het moment dat je zwanger bent, heb je er alle belang bij je werkgever daarvan op de hoogte te brengen. Je brengt het best een doktersbriefje binnen met de vermoedelijke datum van de bevalling. Je moet ook op tijd je mutualiteit op de hoogte brengen.

Hoe snel vertel je dat je zwanger bent?

Bekendmaking zwangerschap na termijnecho

De meeste stellen kiezen ervoor om de zwangerschap nog even geheim te houden tot na de twaalfde week zwangerschap. Na het eerste trimester is namelijk het grootste gevaar op een miskraam geweken, want 80% van de miskramen vindt plaats in de eerste 12 weken van de zwangerschap.

Hoe vertellen broertje of zusje?

Geef een zo eerlijk mogelijk antwoord op de eventuele vragen van je kind, aangepast aan zijn of haar belevingswereld. Laat je kind bijvoorbeeld alvast plaatjes zien van de ontwikkeling van de baby in de baarmoeder en vertel dat het kindje uit je buik komt als het helemaal af en groot genoeg is.

Hoe vertel je je kind dat hij grote broer wordt?

Betrek je kind bij de verzorging van zijn of haar broertje of zusje. Maak van je kind de grote broer of zus die 'zo goed kan helpen'! Laat je kind bijvoorbeeld de billendoekjes aangeven of een knuffel pakken. Zo geef je je kind het idee dat hij of zij kan helpen om voor de baby te zorgen.

18 gerelateerde vragen gevonden

Hoe bereid je een kind voor op een broertje of zusje?

Voorbereiding van je kind op een broertje of zusje

Om alvast een band op te bouwen tussen je eerste kind en de nieuwe baby, kun je je oudste betrekken bij de voorbereidingen. Laat je kind bijvoorbeeld 'helpen' bij het uitkiezen van de babykleertjes, het speelgoed en de gordijnen voor de babykamer.

Wat voel je als je 4 weken zwanger bent?

Je kleine embryo is nu nog zo klein als een mini speldenknopje, waardoor veel vrouwen nog niet aan hun lichaam zullen voelen dat ze zwanger zijn. Een opgeblazen gevoel en winderigheid is echter wel veelvoorkomend, en het is vooral aan te raden dat je dit lekker laat gaan om het opgeblazen gevoel te verminderen.

Waarom is er een 12 weken grens zwangerschap?

Voor veel vrouwen is dit een magische grens! De belangrijkste organen en lichaamssystemen van je baby zijn nu klaar en de kans op een miskraam wordt steeds kleiner.

Hoe groot is de kans op miskraam na kloppend hartje?

Wanneer op een echo een kloppend hartje is gezien (vanaf de 6e week), dan is de kans op een miskraam nog maar 1-3%! Vaginaal bloedverlies en/of buikpijn zijn meestal de eerste tekenen van een miskraam. Bij bloedverlies in het begin van de zwangerschap eindigt 50% van de gevallen ook in een miskraam.

Hoeveel uur per dag mag je werken als je zwanger bent?

Ook al vind je het zelf niet erg om over te werken, er is een wet die je ongeboren kind beschermt. Daarin staat dat jij niet meer dan 10 uur per dag mag werken. En je mag niet meer dan gemiddeld 50 uur per week werken in een periode van 4 weken.

Kun je solliciteren als je zwanger bent?

Wanneer vertel je over je zwangerschap tijdens een sollicitatieprocedure (of niet)? Een werkgever mag tijdens een sollicitatie volgens de wet niet beginnen over een eventuele zwangerschap of er naar vragen. Zo ook niet over jouw toekomstbeeld en je rol als werkende moeder.

Hoeveel kans op miskraam na kloppend hartje 10 weken?

Vanaf 6,5 weken zwangerschap is goed te zien of het hartje klopt. Een lege vruchtzak of een niet-levend embryo zonder hartactie zijn bij deze zwangerschapsduur met echoscopie betrouwbaar te zien. De kans op een miskraam bij een kloppend hartje is dan nog <10%. Vanaf 10-12 weken is deze kans <2%, maar nooit uitgesloten.

Hoeveel kans op miskraam na goede echo 8 weken?

De kans op een miskraam vroeg in de zwangerschap is 10 op 100. Hebben jullie bij de echo rond 8-9 weken een kloppend hartje gezien, dan is die kans al veel kleiner en eind nog maar 2 tot 3 van de 100 zwangerschappen in een miskraam .

Waarom pas na 12 weken vertellen dat je zwanger bent?

Vertellen dat je zwanger bent

Na 12 weken zwangerschap is de kans op een miskraam heel klein. Daarom wachten de meesten tot deze week met het bekend maken. Daarnaast hebben jullie dan samen even de tijd gehad om eraan te wennen en van te genieten. Wanneer je het ook vertelt, het is goed, doe wat bij jou past.

Kun je na 12 weken nog een miskraam krijgen?

Bij een miskraam wordt meestal gesproken over het verlies van een kindje voor 12 weken, maar het kan ook voor komen dat je het kindje na 12 weken verliest, er wordt dan gesproken van een late miskraam of een intra uterine vruchtdood (IUVD).

Kun je met 12 weken het geslacht zien?

Vanaf 12 weken verandert de NUB en worden de verschillen tussen jongens en meisjes in geslacht steeds zichtbaarder.

Wat voor gevoel in je buik als je zwanger bent?

Als je net zwanger bent, zul je niet veel zien of voelen aan je zwangere buik. Het is wel mogelijk om lichte krampen te ervaren, een opgeblazen gevoel en sommige vrouwen ervaren benauwdheid. Allemaal logisch aangezien je lichaam ruimte vrij maakt boor je baarmoeder waardoor ander organen verplaatsen.

Kun je na 3 weken al merken dat je zwanger bent?

Je gaat het zwangerschapshormoon hCG aanmaken en ook andere zwangerschapshormonen nemen toe. Hierdoor kan je binnenkort last kan krijgen van de eerste, vroege symptomen. Ontdek welke zwangerschapssymptomen in week 3 kunnen voorkomen. Lichte krampjes, een opgeblazen gevoel, vermoeidheid en stemmingswisselingen.

Hoe ontdek je een miskraam bij 4 weken?

Hoe voelt het in week 4? deze week aan als een lichte menstruatie. Sommige vrouwen voelen weinig van een miskraam bij 4 weken en komen erachter door bloedverlies. Andere vrouwen hebben meer pijn en kunnen last hebben van pijnscheuten en buikkrampen.

Hoe voorbereiden op tweede kind?

Deze tips helpen je alvast op weg:
 1. Bereid het kraambezoek voor. ...
 2. Laat je peuter meehelpen. ...
 3. Bespreek en benoem. ...
 4. Speel als je baby slaapt. ...
 5. Neem tijdens het spelen je baby op schoot. ...
 6. Verdeel de zorg met je partner. ...
 7. Creëer nieuwe routines. ...
 8. Neem de tijd en wees geduldig.

Hoe reageert oudste kind op baby?

Je kleine trekt zich terug en houdt zich op de achtergrond. Hij krijgt last van vage lichamelijke klachten of vertoont gedrag dat je niet eerder bij hem gezien hebt, als manier om aandacht te vragen. Je peuter gedraagt zich als baby. Hij wil bijvoorbeeld weer een flesje of een speen en gaat kruipen in plaats van lopen.

Wat doe je met jaloerse kinderen?

Tips
 1. Toon begrip voor jaloerse gevoelens. ...
 2. Verdeel je aandacht zo veel mogelijk over je kinderen. ...
 3. Maak duidelijke afspraken over wanneer en met wie je iets gaat doen.
 4. Geef je kind positieve aandacht als het leuk bezig is. ...
 5. Behandel ieder kind op de manier die bij zijn of haar karakter en leeftijd past.

Hoe groot kans op miskraam na 6 weken?

De kans op een miskraam bij 5 of 6 weken

De kans op een miskraam bij 5 weken is ongeveer 21 procent. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek onder ruim 4.000 vrouwen. Hetzelfde onderzoek toont aan dat de kans op een miskraam na 6 weken zwangerschap gedaald is naar ongeveer 5 procent.

Hoe grote kans op miskraam?

Voor vrouwen beneden de 35 jaar is de kans dat een zwangerschap in een miskraam eindigt, ongeveer 15%. Tussen de 35 en 40 jaar eindigt 20% zwangerschappen in een miskraam, en tussen de 40 en 45 jaar is de kans opgelopen tot 50%. De kans neemt dus toe met de leeftijd.