Hoe vaak Zwangerschapsolie smeren?

Gevraagd door: Azra de Wit B  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 4.6/5 (18 stemmen)

De zwangerschapsolie ruikt heerlijk. Twee keer per dag een ontspanmomentje.

Hoe vaak buik insmeren zwanger?

Door je huid soepel te houden en dagelijks in te smeren met een verzorgende olie kun je striae helpen voorkomen. Een soepele huid is immers meer flexibel en rekt gemakkelijker mee. Start hiermee bij het begin van de zwangerschap en blijf smeren tot drie maanden na de geboorte.

Wat mag je niet smeren als je zwanger bent?

Daarom zijn er een aantal ingrediënten in huidverzorging waarvan we adviseren om ze gedurende de zwangerschap te vermijden:
  • Salicylzuur.
  • Glycolzuur.
  • Retinol (vitamine A zuur)
  • Aromatherapie gezichtsbehandeling (hoge gehaltes etherische oliën)
  • Huidverzorging op basis van etherische oliën.
  • Parfum op basis van alcohol.

Wat moet je op je buik smeren tijdens zwangerschap?

Smeren. Zoek een crème met minimaal 15% glycolzuur, soms ook wel aangeduid als Alpha Hydroxy Acids of AHA's. Een crème met glycolzuur helpt een goede dosis vitamine C in je huidverzorging ook. Let wel: vitamine C werkt het beste in combinatie met vitamine E.

Welke week meeste kans op striae?

Zwangerschapsstriemen kunnen zich vanaf het 2e trimester voordoen, maar komen veel vaker voor naar het einde toe. Het valt ook op dat sommige vrouwen er gevoeliger voor zijn dan andere. Bijvoorbeeld jonge, lichte en gladde huidtypes. De genetische aanleg speelt ook een rol.

Het smeren van huidolie en perineum massageolie

23 gerelateerde vragen gevonden

Hoe groot is de kans op striae?

Vrouwen onder de 30 hebben een hoger risico op het krijgen van striae. Ook mensen met een donkere huid krijgen vaker striae. Verder blijkt je risico op het krijgen van striae erfelijk bepaald. Kijk dus maar eens goed naar je moeder en zussen, hebben zij wel/geen last dan is de kans groot dat dit ook voor jou geldt.

Hoe lang duurt het voordat striae?

Hoe ontstaat striae? Striae komt op plekken voor waar de huid snel groeit. Hierdoor scheurt het onderhuids bindweefsel en ontstaan er ontsierende rode striemen in de huid. De striemen kunnen variëren in lengte en het kan soms jaren duren voordat de roodheid wegtrekt en de striemen wit van kleur worden.

Welke olie smeren zwanger?

De Vitamine E en arnica in deze olie zorgen ervoor dat de elasticiteit van huidweefsel verbetert en dat de doorbloeding van de huid gestimuleerd wordt. Dit maakt de olie ideaal voor je groeiende buik tijdens de zwangerschap.

Welke olie tegen zwangerschapsstriemen?

Kies voor de meest voedende vetten, zoals karitéboter of zachte amandelolie. Je kunt ook een crème tegen striemen smeren, speciaal voor zwangere vrouwen: Mustela Maternité Striemencrème, Louis Widmer MamaDerm Crème Tegen Striemen of Eucerin Verzorgende Olie.

Welke Bio Oil voor zwangerschap?

Gebruik Bio-Oil

Bio-Oil kan gedurende de hele zwangerschap worden gebruikt. Begin in ieder geval vanaf het tweede trimester daar waar zwangerschapsstriemen vaak voorkomen. Ook te bestellen in 200 ml.

Welke dagcrème tijdens zwangerschap?

Gebruik een milde reiniger die speciaal is ontwikkeld voor de vettige huid, zoals de Effaclar Micellaire Ultra of de Effaclar Zuiverende Gel. Gebruik daarnaast dagelijk een dagcrème tegen onzuiverheden, zoals deze Effaclar DUO+ van La Roche-Posay.

Welke sporten mag je niet doen als je zwanger bent?

Daarentegen zijn er ook sporten die je beter kunt vermijden. Dit omvat vooral contactsporten zoals karate en judo, maar ook sporten waarbij je een bal of stomp in je buik kan krijgen zoals voetbal, handbal, hockey, basketbal en volleybal. Deze kun je als je zwanger bent beter niet meer doen.

Welke massage mag tijdens zwangerschap?

Verschil veilige zwangerschapsmassage en gewone massage
  • Drukpunten zwangerschapsmassage. Er zijn vele drukpunten in het lichaam die een verbinding hebben met de baarmoeder. ...
  • Warmtemassage tijdens de zwangerschap. ...
  • Massages tijdens de zwangerschap met kruiden.

Hoe krijg je striemen op je buik weg?

Striemen verdwijnen nooit helemaal, ze kunnen wel lichter worden van kleur. Crème of huidolie helpt bij het verbeteren van striae. Het regelmatig insmeren van je huid met een crème of huidolie verbeterd de doorbloeding en bindweefsel van je huid.

Waarom krijg je een streep op je buik als je zwanger bent?

Door je veranderde hormoonhuishouding krijg je een verhoogde pigmentproductie. Sommige plekken op je huid worden daardoor donkerder en vallen meer op. Zo ook de linea alba. Als de linea alba donkerder wordt, noemen we deze de linea nigra (Latijn voor 'zwarte lijn') of zwangerschapsstreep.

Hoe ziet een beginnende striae eruit?

Het eerste dat vaak wordt opgemerkt is dat de huid wat begint te jeuken, omdat het de snelle groei van de huid niet kan bijhouden. Vervolgens ontstaan er vaak rode of paarse verkleuringen van de huid. Dit zijn onderhuidse littekens die zich in je bindweefsel bevinden.

Wat is de beste crème tegen striae?

Dan bestaan er diverse behandelingen om striae te verwijderen Mariëlle, striae-expert bij Kliniek Dokter Frodo, vertelt: 'Smeren met crèmes, zoals Bio Oil, Welleda en Biodermal, kan ervoor zorgen dat de effecten van striae verminderen. Echter, voor het beste resultaat is een combinatiebehandeling het meest geschikt.

Welke zalf voor striae?

Een huidolie die geschikt is voor het masseren van striemen zoals NIVEA Q10 Plus Verstevigende body olie helpt om de huid te voeden en stevig te houden. Gebruik je liever een wat dikkere crème, dan helpt de unieke formule van NIVEA Crème om je huid soepel te houden.

Waar is amandelolie goed voor?

Amandelolie is een heerlijke olie voor de huid die rijk is aan vitamine A, B en E. De olie voedt, ondersteunt het herstellend vermogen van de huid, hydrateert én kalmeert de huid. Ook voor je haar is amandelolie geschikt: het voorkomt droog en dof haar.

Hoe snel vervagen striae?

Wanneer striae net zijn ontstaan, zijn deze streepjes rozig tot rood van kleur. Na enige tijd verdwijnt de roodheid en blijven er witte of zilverkleurige streepjes over. Deze ontsiering van de huid is helaas moeilijk te verwijderen. De onderhuidse littekens kunnen niet worden weggehaald.

Kun je striae weg laten halen?

Wilt u uw striae laten verminderen? Deze huidaandoening is goed te behandelen met lasertherapie. Onze huidtherapeuten maken hierbij gebruik van de ResurFX fractionele laser. Dit is de meest innovatieve laser op het gebied van huidvernieuwing en geeft het beste resultaat bij het behandelen van striae.

Kunnen striemen weggaan als je afvalt?

Als je striae wilt voorkomen, is het beter om niet meer dan ongeveer een kilo per week af te vallen, zodat je lichaam zich kan aanpassen aan de veranderingen. Striae kan wel langzaam vervagen, maar helemaal vanzelf weggaan zal waarschijnlijk niet zo snel gebeuren.

Hoeveel kans op striae tijdens zwangerschap?

Ruim 70% van de zwangere vrouwen krijgt ergens op haar lichaam striae. Over het algemeen in de BBB+B zone: buik, billen, benen + borsten. Elk jaar tijdens de Negenmaandenbeurs krijg ik van tientallen vrouwen de vraag wat ze moeten doen met striae.

Is striae blijvend?

Striae effectief en blijvend verminderen

Door verschillende behandelingen met elkaar te combineren, is striae aanzienlijk te vervagen. Het behandelen van striae geeft zichtbare effecten en een blijvend resultaat.

Hoe komt het dat je striemen krijgt?

Striae ontstaan doordat het onderhuidse bindweefsel de snelle groei en uitrekking van de huid niet bij kan houden en scheurt. Striae kunnen ontstaan in elke situatie waarin de huid korte tijd wordt opgerekt.

Vorige artikel
Wat kost een week kraamzorg?