ALLES DAT JE MOET WETEN OVER GEBOORTEKAARTJES - SuperSaar #Vlog 018

Hoe tweede naam op geboortekaartje?

Gevraagd door: Loek Albinus genaamd Weiss von Weissenlöw  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.8/5 (32 stemmen)

De roepnaam (ook wel voornaam genoemd) wordt vaak op de voorzijde van de kaart gezet. Heeft jouw kindje ook een tweede naam (ook wel doopnaam genoemd)? Deze worden vaak aan de binnen-/achterzijde van de kaart gezet, samen met de roepnaam.

Welke naam eerst op geboortekaartje?

Officieel wordt de man eerst genoemd. Maar we horen vaak genoeg dat de vrouw graag eerst genoemd wilt worden. Omdat we hier niet de officiele etiquette volgen, mogen jullie dit uiteraard helemaal samen bepalen.

Wat schrijf je op een kaartje bij geboorte?

We willen je/jullie van harte feliciteren met de komst van je/jullie kindje. Het begin van een nieuw, gelukkig en gezond leven. Geniet van de tijd die komen gaat en van alle mooie momenten daarna. Een nieuw leven is geboren, wat een wonder!

Hoe schrijf je een geboortekaartje?

Traditionele wens als geboorte felicitatie

Van harte gefeliciteerd met de geboorte van Naam! We hopen dat alles goed is gegaan en wensen jullie heel veel geluk samen! Hoera, Naam is geboren! Van harte gefeliciteerd.

Hoe schrijf je roepnaam?

Het is 'de roepnaam', want roepnaam is mannelijk. Als je het aanwijst is het 'die roepnaam'.

15 gerelateerde vragen gevonden

Is roepnaam officieel?

Niet iedereen heeft een voornaam die ook zo in de burgerlijke stand staat. Dat noemen we dan de roepnaam, terwijl de officiële naam ook wel de doopnaam wordt genoemd.

Is je voornaam je roepnaam?

Je voornaam is de naam die je bij je geboorte krijgt. Je voornaam kan één naam zijn, maar ook twee of drie. Je voornaam is dus niet je roepnaam. Naast je voornaam krijg je ook een achternaam.

Welke naam schrijf je eerst?

Volgens de etiquette vermeld je eerst haar naam en daarna zijn naam. Na de bruiloft vermeld je op officiele documenten altijd eerst zijn naam en daarna haar naam.

Welke naam moet eerst?

Volgens de etiquette hoort de naam van de bruid eerst genoemd te worden op de trouwkaart, gevolgd door de naam van de bruidegom. Dus eerst de vrouw en dan de man. Na de huwelijksvoltrekking verandert deze volgorde. Op officiële documenten vermeld je dan eerst zijn naam en daarna haar naam.

Welke achternaam eerst?

Voor het gebruik van de achternaam van uw partner heeft u 3 mogelijkheden: eerst de naam van uw partner, gevolgd door uw eigen naam; eerst uw eigen naam, gevolgd door de naam van uw partner; de naam van uw partner in plaats van uw eigen naam.

Welke achternaam eerst man of vrouw?

Eerst de achternaam van je partner, gevolgd door jouw eigen achternaam. Eerst jouw eigen achternaam, gevolgd door de naam van je partner.

Welke volgorde namen?

Antwoord: Je hoort eerst de ander of anderen te noemen en jezelf als laatste, ook onderaan een brief hoort dat. Als je over anderen spreekt, doen veel mensen dat op hun gevoel van ritme. Eerst de naam met de minste lettergrepen omdat het woord 'en' daar nog achteraan komt.

Kan ik mijn kind twee achternamen geven?

De dubbele achternaam kan uit maximaal twee namen bestaan en wordt zonder koppelteken geschreven, dus bijvoorbeeld Jansen De Boer. Zo krijgen ouders de keuze voor bijvoorbeeld: Jansen, De Boer, Jansen De Boer en De Boer Jansen.

Hoe schrijf je namen op envelop?

Officiële adressering op de enveloppen

De volledige adressering van een brief of kaart binnen Nederland bestaat uit minimaal drie regels: de naam, straatnaam + huisnummer en last but not least de postcode en plaatsnaam!

Welke naam eerst op kerstkaart?

Volgorde van de namen op een kerstkaart

Gebruikelijk is om dan eerst je partner, daarna jezelf en vervolgens je kinderen te noemen. Iedereen kan natuurlijk ook zijn eigen naam opschrijven, zodat de volgorde als het ware verdwijnt en de namen verspreid over de kaart staan.

Hoe kaartje in envelop steken?

De voorzijde van de kaart aan de voorzijde van de envelop. Als je hem ontvangt kijk je naar de voorzijde. Dan draai je hem om zodat je de envelop open kan doen en dan weer terug om de kaart er uit te pakken.

Wat is naam en voornamen?

Een voornaam is een eigennaam die elk kind bij de geboorte meekrijgt. Een voornaam hoort bij de achternaam en wordt voor de achternaam geplaatst. Iemand wordt altijd bij de voornaam aangesproken, dat is de naam waaronder een persoon het meest bekend staat.

Waarom een roepnaam?

Reacties. Omdat de naam die je officieel aan je kind meegeeft kan afwijken van wat lekker ligt in de mond. Als je je kind bijvoorbeeld Thomas noemt, dan heet hij voor de burgerlijke stand Thomas, maar noem je deze wellicht bijv. thom.

Waarom dubbele voornamen?

Dubbele meisjes namen

Wat betreft dubbele namen kun je voor meiden echt eindeloos combineren. Alles klinkt even schattig. Toch hebben we ook wat stoere opties gevonden. Sommige dubbele namen zouden ook heel goed één naam kunnen vormen.

Hoe roepnaam op geboortekaartje?

De roepnaam (ook wel voornaam genoemd) wordt vaak op de voorzijde van de kaart gezet. Heeft jouw kindje ook een tweede naam (ook wel doopnaam genoemd)? Deze worden vaak aan de binnen-/achterzijde van de kaart gezet, samen met de roepnaam.

Hoe verander je je roepnaam?

Ga er even voor zitten en verzamel alle mensen die u onder uw roepnaam kennen in de adresbalk en schrijf een groepsmailtje, waarin u uw naamsverandering aankondigt. Houd er rekening mee dat de verandering niet onmiddellijk door iedereen wordt overgenomen.

Is je tweede naam je voornaam?

Het is immers geen verplichting. Is een voornaam leuk genoeg voor jullie baby, dan is dat toch ook helemaal goed. In het dagelijks leven zal je alleen de eerste naam van je kindje gebruiken. In de meeste gevallen wordt de tweede of derde naam eigenlijk nooit gebruikt, behalve voor officiële gelegenheden.

Hoeveel achternamen mag een kind hebben?

Een opmerkelijke keuze, want officieel mogen ouders hun kind in Nederland maar één achternaam geven. Zij moeten kiezen tussen de naam van de vader of die van de moeder.

Hoe kom je aan een dubbele achternaam?

Sinds 1 januari 2017 hebben ouders de keuze om de achternaam van de ene ouder, die van de andere ouder of de achternamen van beide ouders (in volgorde naar keuze) door te geven. Wanneer ouders er niet uitkomen krijgt het kind automatisch een dubbele achternaam.

Hoe schrijf je een dubbele achternaam?

Het is het gebruikelijkst om een streepje te zetten tussen die twee namen, zonder spaties eromheen: Bakker-Smit, Smit-Bakker, De Jong-Vlietstra, Van Dijk-de Vries. Het streepje is wettelijk niet verplicht: een spatie zou ook mogen. Wel maakt het streepje beter duidelijk dat de namen van twee personen gecombineerd zijn.

Vorige artikel
Wat is een goed Geboortepakje?