Maxi-Cosi Pebble autostoel productvideo (NL/BE)

Hoe maak je een Maxi Cosi vast in de fietskar?

Gevraagd door: Veerle van den Pol  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.7/5 (73 stemmen)

Dat kan eenvoudig door een gaatje te boren in het kunststof. De ringetjes zijn in de ijzerwarenwinkel te verkrijgen. Vervolgens sjor je de Maxi-Cosi met riempjes naar vier kanten toe vast aan buizen of bevestigingspunten in de kinderkar. Dit lukt bij iedere kar, hoe verschillend de karren ook zijn.

Kan een Maxi-Cosi in een fietskar?

Het is niet erg handig om een Maxi Cosi mee te nemen in een fietskar. De meeste merken verkopen een bijpassende babyschaal. Een Maxi Cosi past niet perfect in de fietskar en daardoor adviseren wij om een passende babyschaal te kopen bij uw fietskar, dit om veilig een baby van A naar B te vervoeren.

Hoe baby vervoeren in fietskar?

Zodra je kindje stevig rechtop zit, dus ongeveer tussen 6 en 12 maanden, kan je hem in de fietskar meenemen. Met een extra babyzitje en een goede vering kan je baby zelfs al vanaf 0 of 3 maanden mee, afhankelijk van het model. Je kan dan een draagbare autostoel, een babyschelp of een hangmat in de fietskar bevestigen.

Hoe Maxi-Cosi in bakfiets?

Baby in de bakfiets met een Maxi-Cosi

Je kunt je baby ook veilig vervoeren in een bakfiets met je Maxi-Cosi! Er is een speciale Maxi-Cosi-drager verkrijgbaar waar je de Maxi-Cosi in kunt zetten. De drager wordt zo in de bak gemonteerd, dat je je kindje kunt aankijken tijdens het fietsen en hij jou ook ziet.

Hoe lang mag baby in fietskar?

Je vervoert je baby beter nog niet met de fiets, bakfiets of fietskar zolang je baby het hoofdje niet zelfstandig rechtop kan houden (ongeveer vanaf 3 maand). Als je baby zelfstandig vanuit kruiphouding kan gaan zitten, heeft hij of zij genoeg zitbalans om mee te rijden in een fietsstoeltje op de fiets.

23 gerelateerde vragen gevonden

Wat is veiliger bakfiets of fietskar?

Maar voor contact met je kinderen kun je het beste kiezen voor een bakfiets. Dit wordt over het algemeen ook veiliger ervaren omdat ze in het zicht zitten en je ze dus beter in de gaten kunt houden. Een fietskar is over het algemeen iets lichter waardoor je vooral bij heuvels minder kracht hoeft te zetten.

Wat doe je een baby aan op de fiets?

Baby goed aankleden

Kleed je baby goed aan wanneer jullie er op de fiets op uit gaan. Jij krijgt het waarschijnlijk niet snel koud omdat je druk aan het trappen, opletten en sturen bent. Maar je kleintje zit maar voorop en voelt de frisse lucht. Een sjaal is ook in de lente en herfst niet overdreven.

Kan een baby in de bakfiets?

Vanaf 3 maanden al fietsen met baby

Meestal is dat ergens tussen de zes en negen maanden. Met een bakfiets kun je jouw baby met een speciale babyschaal of maxi cosi drager al veel eerder veilig vervoeren. Jouw kleine spruit wordt namelijk door de constructie van de bakfiets en één van deze babyzitjes beschermd.

Hoe fietsen met baby?

Te veel trillingen zijn niet goed voor je baby. Er zijn verschillende opties om je baby te vervoeren. Bevestig een autostoel op je fiets, of een babyschelp in een fietskar of (bak)fiets. Je mag je baby pas in een fietszitje meenemen als het zelfstandig vanuit kruiphouding kan zitten.

Hoeveel maanden baby fiets?

Algemeen advies is om baby's pas mee te nemen vanaf een maand of vier. Niet in een zitje, maar in een fietskar of bakfiets. Daarin plaats je een babyschaal die zo gevormd is dat rug en hoofdje goed ondersteund worden.

Hoe vervoer je een baby zonder auto?

Zolang je kind nog niet zelfstandig kan zitten, kan je met de baby gaan fietsen door een autostoeltje te gebruiken. Het autostoeltje kan met een speciale drager bevestigd worden op de fiets. Het stoeltje wordt zo bevestigd dat je baby jou aankijkt. Verder kun je een autostoeltje bevestigen in een fietskar of bakfiets.

Hoe draag en vervoer je een baby op een veilige manier?

Zorg dat de riempjes aan de bovenkant op de hoogte van de schouders van je baby uit het stoeltje komen; zeker niet eronder en maximaal twee vingers erboven. De riempjes mogen niet gedraaid zitten en er mag maximaal één centimeter ruimte zitten tussen je baby en de gordel van het autostoeltje. Strak aantrekken dus.

Kan je fietsen met baby in draagzak?

Niet veilig

'Als je valt, biedt de draagzak geen bescherming aan je kind. Hij kan uit de draagzak vallen of jij kunt op je kind terechtkomen. Gebruik daarom nooit een draagzak als je gaat fietsen met je baby.

Hoeveel kilo kan er in een fietskar?

In de regel is een fietskar geschikt voor minimaal twee baby's / kinderen in de leeftijd(en) van 6 maanden (wanneer een kind zelfstandig kan zitten) tot en met 5-6 jaar, met een lichaamslengte van maximaal zo'n 105 centimeter en meeneemgewicht van rond 40-50 kilo.

Hoeveel gewicht kan een fietskar dragen?

De fietskar mag niet zwaarder zijn dan 80 kilo.

Hoe veilig is een fietskar?

Een fietskar is een kleine aanhanger op twee wielen achter de fiets, waar 1 of 2 kinderen (tot ongeveer 7 jaar) in kunnen zitten. Een fietskar is net zo veilig als een fietsstoeltje. De kooi zorgt ervoor dat de fietskar wegschuift in plaats van omvalt bij een botsing.

Waarom geen kinderzitje Op Elektrische fiets?

Bij de meeste e-bikes zit de accu in de bagagedrager. Daarom is niet elk achterzitje geschikt voor een elektrische fiets. Daarom moet je er goed rekening mee houden dat je een kinderzitje kiest die veilig kan worden gemonteerd met de motor erbij.

Kan een baby van 4 maanden zitten?

Als je baby tussen de 4 en 6 maanden oud is, kan hij kort rechtop zitten met steun. Er is nog weinig balans en de nek- en rugspieren zijn nog niet sterk genoeg. Je kindje kan zichzelf niet overeind houden en valt makkelijk om. Blijf dus altijd dichtbij.

Hoeveel maanden kan een baby zitten?

Tussen de 7 en 13 maanden leren de meeste baby's om zelfstandig te kunnen zitten. De rug- en nekspieren zijn dan sterk genoeg om zijn lijfje omhoog te houden. Je baby kan zich op dat moment vanaf de buikhouding opdrukken tot zit.

Hoe lang kan een baby in de Maxi-Cosi?

In Nederland moeten kinderen tot een lengte van 1,35 meter in de auto verplicht worden vervoerd in een goedgekeurd autostoeltje. Vanaf de geboorte tot je kind 13 kilo weegt, gebruik je een Maxi-Cosi groep 0+ (tot 13 kilo) of een R129/i-Size stoeltje geschikt voor kinderen tot 83 centimeter én minimaal 15 maanden oud.

Waarom baby niet schudden?

Het door elkaar schudden van een jong kind kan schade veroorzaken aan de hersenen, bloedvaten en zenuwen, met blijvend letsel of zelfs de dood tot gevolg. Kinderen die lijden aan het shakenbabysyndroom blijken vijf tot twintig seconden door elkaar te zijn geschud en in de meeste gevallen minder dan veertig keer.

Hoe lang baby in Babyschaal?

Wij zien het vaak dat baby's pas meegaan met de bakfiets na twee of drie maanden. Een babyschaal voor de bakfiets kan vervolgens worden gebruikt tot en met negen maanden maar vaak wel langer.

Hoe veilig fietsen met baby?

Tips voor extra veilig fietsen met je baby
  • Oefen van tevoren. ...
  • Bouw het langzaam op. ...
  • Voorkom gehobbel. ...
  • Schaf eventueel een slaaprol aan. ...
  • Bescherm je kleine tegen het weer. ...
  • Plaats het stoeltje tegen de rijrichting in. ...
  • Zet je fiets niet op de standaard terwijl je kind in de stoel zit.

Hoe oud moet een baby zijn voor een fietsstoeltje?

Vanaf wanneer mag een baby in een fietsstoel? Een baby mag in een fietszitje als het voor enige tijd zelfstandig rechtop kan blijven zitten. Gemiddeld is dit rond de 9 maanden. Er is geen verschil op welke leeftijd een baby in een voorzitje en op welke leeftijd een baby in een achterzitje mag.

Kan een fietskar achter een elektrische fiets?

Een fietskar is ideaal als je bagage mee wilt nemen op je ebike wanneer je meer ruimte nodig hebt!

Vorige artikel
Wie betaalt het onderwijs?