Spraak taalontwikkeling

Hoe leer je een kind zuigen?

Gevraagd door: ds. Emma van der Heijden  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 4.7/5 (33 stemmen)

Door te drinken met een rietje verleert uw kind de reflex om te zuigen aan een fles. Eens hij 12 maanden is, kan hij deze uitdaging aangaan! Kleine kinderen vinden de eerste kennismaking met een rietje vaak niet makkelijk, het helpt om eerst eens samen te oefenen met een rietje in een glas.

Hoe leer je een kind drinken?

Het is dus het beste om je kind uit een gewone, open beker of open oefenbeker te laten drinken. Met een open drinkbeker leert hij de vloeistof aan te zuigen en kan hij beter inschatten wanneer hij z'n mond dicht moet doen tijdens het drinken, om verslikken te voorkomen. Op deze manier leert hij goed doseren.

Hoe baby zelf leren drinken?

Tussen de 6 en 8 maanden kun je beginnen met je kind uit een beker te leren drinken. Houd eerst zelf de beker vast terwijl je kind zelf slokjes neemt. Je merkt vanzelf wanneer hij de beker naar zijn mond kan brengen en kan drinken zonder al te veel te knoeien. Meestal is dat tussen de 8 en 12 maanden.

Wat is de beste Rietjesbeker?

De Nuby Flip-It is de beste antilekbeker als je een rietjesbeker zoekt voor je dreumes of peuter. Het is fijn als je kleintje al gewend is om een beker vast te houden, aangezien de Flip-It een redelijk groot formaat heeft. Je kind heeft op die manier wel altijd drinken binnen handbereik.

Wat is beter Rietjesbeker of tuitbeker?

Een rietjesbeker is beter dan een tuitbeker, omdat het drinken uit een rietje goed is voor de ontwikkeling van de mondspieren. Een ander voordeel van de rietjesbeker is dat je kindje deze zo horizontaal mogelijk moet houden om te kunnen drinken. Hierdoor wordt het nekje van je kindje niet belast tijdens het drinken.

16 gerelateerde vragen gevonden

Is het beter om met een rietje te drinken?

Wist je dat met een rietje drinken goed voor je tanden is. Ieder zoet, zurig, koolzuurhoudend drankje (bijvoorbeeld limonade, sinaasappelsap of cola) pleegt een aanval op je glazuur. Door een rietje wordt de vloeistof net langs je tanden geleid, dat is dus minder schadelijk.

Hoe baby uit Rietjesbeker leren drinken?

Kleine kinderen vinden de eerste kennismaking met een rietje vaak niet makkelijk, het helpt om eerst eens samen te oefenen met een rietje in een glas. Zo leert je kleintje bubbels te maken door te blazen en merkt hij op hoe hard hij aan het rietje moet zuigen zodat het water naar boven komt.

Wat is een goede Schoolbeker?

Conclusie: De beker van Contigo is top, maar de nieuwe bekers lijken iets minder duurzaam. We gebruiken er nog steeds een paar (al jaren) met veel plezier, maar hebben inmiddels ook goede lekvrije ervaringen met de Zak! Designs, Aladdin en Klean Kanteen met lekvrije dop.

Wat is een goede drinkbeker voor baby?

De Nûby Swirl is ideaal voor kindjes vanaf 6 maanden. Zelfs op deze leeftijd kunnen ze zelf al leren drinken dankzij de makkelijke handvatten voor extra grip, waardoor de overgang van flesjes naar beker vlotter verloopt. Deze antilekbeker heeft een inhoud van 240ml.

Welke Rietjesbeker lekt niet?

De Difrax rietjesbeker met anti-lek functie is de perfecte beker om je kindje zelf uit te laten drinken. Te gebruiken vanaf 12 maanden. Met uniek antileksysteem in het rietje. De antilekfunctie voorkomt knoeien met roosvicee, water of sap als je kindje aan het rietje zuigt.

Hoe leer je baby fles vasthouden?

Zelf uit de babyfles leren drinken

De handgreep babyfles heeft een opening in het midden. Hierdoor kan je baby de fles gemakkelijk vasthouden. Zelf drinken met de handgreep babyfles is ook goed voor de ontwikkeling van de motoriek van je baby. Difrax heeft ook speciale handgrepen voor de S-flessen.

Welke leeftijd tuitbeker?

Vanaf 6 maanden kun je een tuitbeker of gewone drinkbeker geven. De lipbewegingen lijken op die van het afhappen van een lepel, maar zijn veel preciezer, ook zijn er verschillende soorten bekers te koop die we hieronder uitleggen.

Hoe kun je je baby meer laten drinken?

5 tips om je kindje meer water te laten drinken
 1. Neem overal een flesje water mee naar toe. Vul het favoriete flesje of tuitbeker van je kindje met water en neem dit altijd mee wanneer jullie onderweg zijn. ...
 2. Moedig aan. Vaak drinken kindjes pas wanneer ze dorst hebben. ...
 3. Thee. ...
 4. Serveer hip. ...
 5. Fruitwater.

Waarom mag je een baby geen water geven?

Waarom geen water? Baby's hebben, tot ze 6 maanden zijn, naast borstvoeding geen ander drinken nodig. Geef je je kind wel water, dan is de kans groot dat het daardoor minder moedermelk drinkt. Jouw melk zit vol met voedingsstoffen die je baby nodig heeft.

Wat als baby geen water wil drinken?

Begin daarom bijvoorbeeld met een klein beetje vaste voeding, dan wat water en dan weer eten, enz. Wees gerust, na een poosje kun het hapje loskoppelen van het drinken. Geef het water een licht smaakje door het te infuseren. Dat doe je door stukjes groente of fruit in het water te leggen.

Hoeveel water moet een kind van 1 jaar drinken?

Elke dag heeft je kind ongeveer 5 tot 7 bekertjes drinken nodig (ongeveer 1 liter), dat is inclusief melk. Van melk heeft je kind 2 bekertjes nodig.

Welke Schoolbeker lekt niet?

Mepal schoolbeker - gegarandeerd lekvrij!

Nooit lek, altijd lekker. Dat is een garantie bij onze schoolbeker. De beker is namelijk gegarandeerd lekvrij, is makkelijk door kinderhandjes te openen en kan tegen een stootje. De beker, voorzien van schroefdeksel, is ideaal voor zuivelproducten, zoals melk en yoghurt.

Welke drinkbeker voor baby 6 maanden?

Wanneer je baby 6 maanden toe is om te leren drinken uit een drinkbeker kun je er voor kiezen om eerst met een oefenbeker te beginnen. Je baby 6 maanden is natuurlijk begonnen met een fles, daarna is de overstap naar een tuitbeker. Dit is vaak de eerste stap van je kindje om zelfstandig te leren drinken.

Wat voor beker baby 7 maanden?

Wanneer je kindje goed zelfstandig rechtop kan zitten, kan je al starten met het drinken uit een gewone beker. Meestal is dit tussen de 6 à 9 maanden.

Welke beker basisschool?

Niets zo vervelend als iedere dag een natte schooltas. Kijk naar drinkbekers met een speciale lekvrije afdichtring in de schroefdeksel. Ook drinkbekers met een lekvrije sportdop zijn handig voor op school. Kinderen kunnen hier makkelijk en snel een slok uit drinken, zonder de deksel er steeds weer op te moeten draaien.

Welke drinkfles voor school?

De Camelbak Eddy is een stevige drinkfles die handig is voor naar school, naar het werk, onderweg, op vakantie. Deze antilek drinkfles is gemaakt van tritan. Tritan is BPA-vrij, loodvrij, ftalatenvrij en vrij van andere nare stoffen. Tritan heeft de eigenschap ijzersterk te zijn en kan tegen een stootje.

Wat is de beste waterfles?

Volgens ons onderzoek is de Dopper de beste drinkfles voor de meeste mensen. Hij heeft een slim ontwerp met een dop die je ook als beker kunt gebruiken. Door een drinkfles te gebruiken, bespaar je tot 550 flessen per jaar en dat is mooi meegenomen. Zo betaalt een goede drinkfles zichzelf al snel terug.

Wat is een Rietjesbeker?

Door te drinken met een rietje verleert jouw kind namelijk de reflex om te zuigen aan een fles. Je peuter kan een rietjesbeker gebruiken vanaf zo'n twaalf maanden. Je kind leren drinken met een rietje gaat het makkelijkst als je hem eerst laat proberen met een wat dikkere vloeistof.

Hoe leer je drinken?

Drinktips
 1. Als je dorst hebt, drink dan water. ...
 2. Eet eerst iets als je honger hebt, vooraleer je alcohol drinkt.
 3. Drink liever uit een glas, niet uit een fles. ...
 4. Als je drinkt, wissel af met niet-alcoholische drankjes.
 5. Spreek met jezelf af hoeveel je maximaal zal drinken. ...
 6. Drink niet allerlei alcoholische dranken door elkaar.

Hoe overstappen van fles naar beker?

Maak er geen halszaak van. Zet de beker nog even weg en probeer het over een week of twee gewoon weer opnieuw. Met een maand of zes kun je beginnen om de eerste beker aan te bieden. Het is belangrijk dat je kindje wel al goed rechtop kan zitten.

Vorige artikel
Kan baby haar uitvallen?