Hoe lang niet in bad na abortus?
Gevraagd door: Ayden Huijs | Laatste update: 10 mei 2023Score: 4.1/5 (41 stemmen)
Hoelang mag je na abortus niet in bad?
Ga de eerste twee weken na een abortus niet zwemmen of in bad. Dit verhoogt immers het risico op een infectie. Luister naar je lichaam, je zal zelf aanvoelen wat mogelijk is en wat niet. Vraag zeker ook advies aan de arts van het abortuscentrum.
Wat mag je niet doen na een abortus?
Om infectie te voorkomen is het advies gedurende 10-14 dagen na de abortus GEEN tampons of menstruatie cup te gebruiken, GEEN vaginale seks te hebben, NIET te zwemmen en NIET te baden. Bij pijn kun je een pijnstiller nemen (500 mg naproxen, 400 mg ibuprofen of 50 mg diclofenac).
Hoelang moet je rusten na een abortus?
Tot enkele dagen na de behandeling kunt u last hebben van buikkrampen en bloedverlies, vergelijkbaar met een normale menstruatie. De kans op infectie is gering maar indien u zich ziek voelt, langer dan een dag koorts (meer dan 38°C) én buikpijn heeft, kan dit wijzen op een infectie.
Wat mag je niet na Curretage?
Is het bloedverlies bruine afscheiding geworden dan mag gemeenschap weer. Zolang het bloedverlies helder rood is raden wij zwemmen of in bad gaan af. Dit is om de kans op een infectie van de baarmoeder te verkleinen. Douchen mag wel direct.
Waarom niet in bad na miskraam?
Het lichamelijk herstel na een spontane miskraam of curettage gaat meestal vlot. Gedurende één tot twee weken bestaat vaak nog wat bloedverlies en bruinige afscheiding. Het is verstandig met gemeenschap, zwemmen en in bad gaan te wachten tot het bloedverlies voorbij is.
Hoeveel rust na curretage?
Herstel na een curettage
Na de behandeling mag je weer naar huis. Het is aan te raden dat je niet zelf naar huis rijdt. Het is goed om na de behandeling de eerste paar dagen goed uit te rusten. De eerste twee tot vier weken kan er nog licht bloedverlies voorkomen of kun je last krijgen van krampen.
Wat gebeurt er met de baby na een abortus?
Wat gebeurt er met het vruchtje (foetus) en het abortusweefsel? Na de behandeling blijft het vruchtje in de kliniek waar het zorgvuldig wordt bewaard. Op een later tijdstip wordt het collectief gecremeerd door een gespecialiseerd bedrijf.
Hoe vaak mislukt een abortus?
Hoe groot is de kans dat een abortus mislukt? Afhankelijk van de zwangerschapsduur en behandelmethode is de kans dat de abortus mislukt 1 tot 4%. Soms is nabehandeling nodig door middel van tabletten of een vacuümaspiratie.
Hoe lang blijf je bloeden na een abortus?
Bloedverlies na een abortus kan variëren: het kan enkele dagen duren, maar het kan ook een of twee weken aanhouden. Soms gaat het bloedverlies over in een bruinige afscheiding die kan aanhouden tot uw eerstvolgende menstruatie. Wanneer er meteen een spiraaltje geplaatst is, kan het bloedverlies wat langer aanhouden.
Wat is beter abortuspil of curettage?
Wat werkt beter: een abortuspil of zuigcurettage? Een abortuspil en een zuigcurettage werken allebei even goed om een zwangerschap af te breken en zijn allebei veilig. Bij beide behandelingen is er een kleine kans dat je toch zwanger blijft. Daarom is het belangrijk om na 3 tot 4 weken een zwangerschapstest te doen.
Kan je na 2 maanden abortus plegen?
Een abortus mag tot de 24e week van de zwangerschap. Artsen gaan in de praktijk uit van 22 weken. Daarna kan een abortus alleen om zeer zwaarwegende medische redenen.
Hoe voel je je na een abortus?
Tot enkele dagen na de behandeling kun je last hebben van rugpijn, buikkrampen en bloedverlies, vergelijkbaar met een normale menstruatie. Het meeste bloedverlies komt vaak pas na 4-7 dagen en kan langer aanhouden dan een menstruatie. Het bloedverlies eindigt vaak met bruine afscheiding, ook kun je stolsels verliezen.
Hoe weet je of abortus is gelukt?
Daarom heb je 2 weken na de abortus een controle-afspraak in het abortuscentrum: Deze gaat doorgaans door in het abortuscentrum, maar als je wil kan dit ook bij je huisarts of gynaecoloog. Het is belangrijk om deze afspraak na te komen. Tijdens deze afspraak wordt immers gecontroleerd of de abortus helemaal gelukt is.
Hoeveel pijn doet een abortuspil?
Doet de abortuspil pijn? De behandeling met de abortuspil kan pijn doen en krampen veroorzaken. Dit is per persoon verschillend. Soms valt de pijn erg tegen, soms erg mee.
Wat zijn de voordelen van een abortus?
Gevoelens van spijt en verdriet horen er soms bij, maar verdwijnen meestal na enkele weken. Een abortus is vaak ook een opluchting en bevrijding, omdat het een einde maakt aan de lastige en soms stressvolle situatie van het ongewenst zwanger zijn.
Hoe lang na abortus weer ongesteld?
Menstruatie. Na een curettage wegens een miskraam of abortus komt de menstruatie meestal na ongeveer zes weken weer terug. Een langere periode is echter niet uitzonderlijk. Na een curettage om andere redenen is het tijdstip van de eerste menstruatie moeilijk aan te geven.
Hoe groot is de kans op zwangerschap na abortus?
In principe kun je meteen weer zwanger worden na een abortus. De kans op het krijgen van kinderen is net zo groot als voor de abortus. Heel zelden worden vrouwen onvruchtbaar na een abortus. Meestal wordt onvruchtbaarheid na een abortus veroorzaakt door een infectie achteraf.
Doet een curettage pijn?
Adviezen en mogelijke klachten na de ingreep
Je mag niet zelf rijden. Het is mogelijk dat je na de curettage last krijgt van pijnlijke buikkrampen. Je kunt hiervoor pijnstillers krijgen. De eerste 10 tot 14 dagen na de ingreep kan er licht bloedverlies optreden.
Wat zijn de nadelen van curettage?
Nadelen van een curettage
Een enkele keer komt een perforatie voor: het buisje of de curette gaat door de wand van de baarmoeder. Meestal heeft dit geen gevolgen, maar soms is het verstandig een extra nacht in het ziekenhuis te blijven. Vaak krijg je dan antibiotica.
Kan een Curretage mislukken?
beschreven 14 uitgedragen zwangerschappen nadat een op abortus gerichte curettage mislukt was. Daarvan verliepen er 13 ongestoord en ongecompliceerd. In één geval was er een ernstige afwijking door het ontbreken van de linkerarm en schoudergordel. Ook hier is geen informatie gegeven over de gebruikte methoden.
Waarom narcose bij curettage?
Gebeurt de curettage onder sedatie of onder narcose, dan slaap je en zal je je de ingreep niet herinneren. Je krijgt steun op het moment dat je slaapmedicatie krijgt. Als je weer voldoende fit bent, kom je op de afdeling.
Hoe lang blijft je baarmoedermond open na miskraam?
Na de miskraam staat de baarmoedermond nog een paar dagen open. Om de kans op infectie kleiner te maken, krijg je het volgende advies voor de eerste 2 weken of zolang je bloedverlies hebt: geen tampons gebruiken.
Hoe lang duurt ontzwangeren na miskraam?
Na een miskraam herstelt het lichaam zich meestal binnen 6 weken. Je kunt je een tijdje moe en lusteloos voelen. Dit komt ook doordat de hormoonspiegel weer verandert. De eerste 1-2 weken kun je nog wat bloedverlies en bruinige afscheiding hebben.
Hoe weet je of je baarmoeder leeg is na miskraam?
Als de baarmoeder leeg is, verliest u steeds minder bloed. De buikpijn gaat dan over in een zeurderige pijn. De dag na de miskraam verliest u evenveel bloed als tijdens de menstruatie. De buikpijn is dan zo goed als over.
Waarom schrikt een pasgeboren baby?
Kan je werken met miskraam?