5 vragen aan iemand die abortus heeft laten uitvoeren | 5 Vragen Aan

Hoe lang buikpijn na abortus?

Gevraagd door: Jake Janssen  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.3/5 (25 stemmen)

Tot enkele dagen na de behandeling kunt u last hebben van buikkrampen en bloedverlies, vergelijkbaar met een normale menstruatie. De kans op infectie is gering maar indien u zich ziek voelt, langer dan een dag koorts (meer dan 38°C) én buikpijn heeft, kan dit wijzen op een infectie.

Hoe lang duurt herstel na abortus?

Het advies is om het enkele dagen rustig aan te doen en voldoende rust te nemen. Door de plotselinge hormonale veranderingen kun je je moe en onevenwichtig voelen. Na de behandeling is de lichaamstemperatuur vaak wat verhoogd. Zonder verdere klachten is een temperatuur onder de 38,5°C niet verontrustend.

Hoeveel dagen pijn na abortuspil?

Bloedverlies en pijn

Tot enkele dagen na de behandeling kun je last hebben van rugpijn, buikkrampen en bloedverlies, vergelijkbaar met een normale menstruatie. Het meeste bloedverlies komt vaak pas na 4-7 dagen en kan langer aanhouden dan een menstruatie.

Wat zijn de mogelijke complicaties na een abortus?

Mogelijke complicaties
  • Mogelijke complicaties zijn zeer hevig bloedverlies. Consulteer dan zeker een arts.
  • Een nieuwe curettage kan nodig zijn om eventueel achtergebleven weefsel te verwijderen.
  • In uitzonderlijke gevallen kan de baarmoeder beschadigd zijn. ...
  • Verminderde vruchtbaarheid na een abortus is een mythe.

Hoe groot is de kans op infectie na abortus?

De kans op een infectie na een abortusbehandeling is uiterst gering. Als extra voorzorg om infectie te voorkomen, krijg je na de behandeling antibiotica in de kliniek. In verband met infectiegevaar is het na een abortus aan te raden om: De eerste twee weken geen tampons te gebruiken.

41 gerelateerde vragen gevonden

Hoe weet je of je baarmoeder ontstoken is?

Een ontsteking in de baarmoeder, eileider of eierstok kan deze klachten geven: koorts, buikpijn en/of meer afscheiding uit de vagina. Bacteriën zijn de oorzaak, bijvoorbeeld bacteriën die je kunt krijgen door onveilige seks (soa). Of bacteriën die normaal ook al bij veel vrouwen voorkomen. Je krijgt antibiotica.

Hoe vaak mislukt een abortus?

Hoe groot is de kans dat een abortus mislukt? Afhankelijk van de zwangerschapsduur en behandelmethode is de kans dat de abortus mislukt 1 tot 4%. Soms is nabehandeling nodig door middel van tabletten of een vacuümaspiratie.

Wat zijn nadelen van abortus?

Kortetermijngevolgen abortus

De bloedingen kunnen langer aanhouden dan een normale menstruatie. Na gebruik van een abortuspil kun je last krijgen van misselijkheid, buikpijn en diarree. Bij een late abortus is er kans op langdurig bloedverlies of heftig navloeien. Heel zelden komt er een infectie voor na een abortus.

Hoeveel dagen rust na Curretage?

Voelt u zich goed, dan kunt u na 1 tot 3 dagen uw werk weer hervatten. Houd er rekening mee, dat een deel van de vrouwen na een curettage korte tijd wat vermoeider kan zijn. Autorijden en fietsen zijn geen probleem als uw conditie dit toelaat.

Doen abortuspillen pijn?

De behandeling met de abortuspil kan pijn doen en krampen veroorzaken. Dit is per persoon verschillend. Soms valt de pijn erg tegen, soms erg mee. Je kunt pijnstillers innemen tegen deze pijn en krampen.

Hoe lang blijft zwangerschapshormoon in je lichaam na abortus?

De halfwaardetijd van hCG is circa 3-4 dagen. Daarom duurt het na een abortus provocatus 30-40 dagen voor hCG niet meer aantoonbaar is.

Wat gebeurt er met de baby na een abortus?

Wat gebeurt er met het vruchtje (foetus) en het abortusweefsel? Na de behandeling blijft het vruchtje in de kliniek waar het zorgvuldig wordt bewaard. Op een later tijdstip wordt het collectief gecremeerd door een gespecialiseerd bedrijf.

Hoe lang nog misselijk na abortus?

Na 4 tot 6 weken kun je de volgende menstruatie verwachten. Misselijkheid verdwijnt binnen enkele dagen, een gespannen gevoel in de borsten kan iets langer duren.

Wat mag je niet doen na curretage?

Je mag een bad nemen. Zodra het bloedverlies begint te verminderen, mag je ook vrijen. Het is moeilijk te voorspellen wanneer je eerste maandstonden na de ingreep zullen optreden. Dat hangt af van de reden voor de curettage.

Hoe voelt een infectie na abortus?

Tot enkele dagen na de behandeling kunt u last hebben van buikkrampen en bloedverlies, vergelijkbaar met een normale menstruatie. De kans op infectie is gering maar indien u zich ziek voelt, langer dan een dag koorts (meer dan 38°C) én buikpijn heeft, kan dit wijzen op een infectie.

Hoe voel je je na een curettage?

Waarschijnlijk zult u zich na de curettage wat minder fit voelen en zult u enkele dagen nodig hebben om bij te komen van de ingreep. Ook kunt u nog last hebben van de narcose. U kunt zich dan bijvoorbeeld slaperig en moe voelen of u minder goed kunnen concentreren.

Kan je na een abortus weer werken?

Als je een job hebt waar je veel moet rechtstaan, rondlopen, dingen optillen, etc. kan het beter zijn om een paar dagen thuis te blijven. Als je zittend werk hebt kan je in principe de dag erna weer gaan werken. Bespreek dit zeker met de arts van het abortuscentrum.

Hoe vruchtbaar ben je na een abortus?

Na een abortus ben je meteen weer vruchtbaar. Om een nieuwe ongeplande of ongewenste zwangerschap te vermijden is het dus best dat je meteen weer voorbehoedsmiddelen gebruikt. Let wel: de meeste abortuscentra raden aan om de eerste 2 weken na een abortus geen geslachtsgemeenschap te hebben.

Wat mag je niet na de abortuspil?

We adviseren de eerste 7 à 10 dagen na de behandeling geen vaginale seks te hebben, geen tampons te gebruiken en niet te gaan zwemmen of in bad te gaan (douchen mag wel). Het is handig om ibuprofen en paracetamol in huis te hebben.

Wat is beter abortuspil of curettage?

Wat werkt beter: een abortuspil of zuigcurettage? Een abortuspil en een zuigcurettage werken allebei even goed om een zwangerschap af te breken en zijn allebei veilig. Bij beide behandelingen is er een kleine kans dat je toch zwanger blijft. Daarom is het belangrijk om na 3 tot 4 weken een zwangerschapstest te doen.

Hoe heftig is een abortuspil?

Het gebruik van de abortuspil kan voor sommige vrouwen een heftige ervaring zijn. De abortuspil veroorzaakt buikkrampen die een aantal uren kunnen aanhouden. Deze buikkrampen voelen als hevige menstruatiekrampen. Andere mogelijke bijwerkingen zijn misselijkheid, braken, koude rillingen en diarree.

Kan je na 3 maand nog abortus plegen?

Abortus tot 24 weken

Abortus mag tot de vrucht buiten uw lichaam zou kunnen overleven. Die grens ligt voor het strafrecht bij 24 weken. Artsen houden in de praktijk 22 weken aan als grens.

Wat kan pijn in de onderbuik betekenen?

Pijn in de onderbuik is een veel voorkomende klacht. Meestal wordt die veroorzaakt door een darmprobleem. Maar bij vrouwen kan de pijn ook afkomstig zijn van een aandoening van de inwendige geslachtsorganen (vagina, baarmoeder, eierstokken).

Wat zijn de 5 klassieke symptomen van een ontsteking?

Er zijn vijf tekenen, of symptomen, die wijzen op een acute infectie: roodheid, warmte, zwelling, pijn en verminderd functioneren, zoals moeite hebben met het normaal bewegen van het gekwetste lichaamsdeel. Soms is een infectie klein, met slechts een klein gebied dat is gekwetst.

Hoe lang blijft je baarmoedermond open na miskraam?

Na de miskraam staat de baarmoedermond nog een paar dagen open. Om de kans op infectie kleiner te maken, krijg je het volgende advies voor de eerste 2 weken of zolang je bloedverlies hebt: geen tampons gebruiken.

Volgende artikel
Wat betekent de naam Soy?