Hoe verwijder je zweetvlekken uit je kleding?

Hoe krijg je Zweetkringen uit kleding?

Gevraagd door: Bibi van der Linden  |  Laatste update: 27 februari 2024
Score: 4.8/5 (31 stemmen)

Deze vlekken kun je gelukkig gemakkelijk verhelpen door het kledingstuk een paar uurtjes te laten weken in een emmer met koud water en wit schoonmaakazijn. Daarna kun je het kledingstuk gewoon wassen en de vlekken zullen weg zijn. Succes met het verwijderen van zweetvlekken uit je kleding!

Hoe krijg je gele oksels uit witte kleding?

Stel je gebruikelijke (witte) wasprogramma in en de kleding komt er weer friswit uit. Je kunt eventueel ook van tevoren de gele vlekken insmeren met citroensap voordat je het in de machine stopt, óf een emmer vullen met warm water en een half glas citroensap waar je het kledingstuk een nachtje in laat weken.

Hoe krijg je gele vlekken onder oksels weg?

Gele oksels verwijderen met behulp van Biotex

Bij hardnekkige vlekken laat u het overhemd twee uur weken. U kunt ook Biotex-spray gebruiken om de vlekken te behandelen. U sprayt de vlek dan in met Biotex voordat u het in de wasmachine doet.

Hoe krijg ik Zweetvlekken uit mijn kleding?

Met een beetje schoonmaakazijn krijg je de zweetplekken en zweetgeur er zonder problemen uit. Vul een emmer met water en doe er een flinke scheut azijn bij. Dit weekt de bacteriën en de eiwitten die eraan vastzitten los. Als je de kleding daarna wast ruikt het niet alleen weer fris, dat ís het ook.

Kun je Zweetvlekken verwijderen?

Je kunt ook azijn in het wasverzachterbakje doen om witte kleding op te frissen en hardnekkige geuren te verwijderen. Bakpoeder is een andere krachtige keukenkastoplossing. Meng het met twee delen water om een pasta te maken en wrijf het op deodorant- of gele vlekken. Laat het tot twee uur inwerken.

36 gerelateerde vragen gevonden

Hoe Okselvlekken verwijderen?

Om kalkvlekken door middel van natriumcarbonaat te verwijderen, meng je eerst drie eetlepels natriumcarbonaat met één eetlepel water. Het mengsel moet hierdoor papperig worden. Vervolgens breng je het mengsel op de vlek aan en laat je het drogen. Met een borstel wrijf je daarna over het behandelde oppervlak.

Hoe zweet en deodorant vlekken verwijderen?

Deo vlekken verwijderen met baking soda

Ook baking soda kunt u gebruiken om deo vlekken uit kleding te halen. Meng de baking soda met water tot een dunne pasta. Vaak is driekwart baking soda en een kwart water een goede verhouding. Doe dit op de vlek en laat dit minimaal 30 minuten inwerken, en maximaal twee uur.

Kun je met baking soda vlekken verwijderen?

Wat voor vlek je ook hebt, schoonmaken met baking soda is de beste manier om het weg te krijgen. Meng twee eetlepels met een paar druppels water en maak hier een pasta van. Smeer het op de vlek en laat even goed intrekken. Vervolgens doe je het kledingstuk in de was en je vlek verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Welke soda gebruiken voor kleding?

* Je wasgoed is weer hagelwit! Baking Soda dringt diep in de stof door waardoor vlekken verdwijnen. Het is dan ook een perfect middel om je grauwe was weer wit te krijgen. Baking Soda zorgt er ook nog eens voor dat vieze luchtjes worden geneutraliseerd.

Kun je kleding wassen met schoonmaakazijn?

Tip: was je met azijn? Je hoeft je geen zorgen te maken over de geur, die komt namelijk totaal niet terug in je kleding en in ander wasgoed. De beste manier om van kalk in de wasmachine af te komen. Ideaal voor de periodieke reiniging, waarna je weer veel schoner kunt wassen.

Waarom geeft zweet gele vlekken?

Gele vlekken kunnen in kleding ontstaan wanneer zweetplekken zicht vermengen met een anti-transpirant of deodorant. Het aluminium in de anti-transparant of deodorant gaan een chemische reactie aan met de zouten in het zweet.

Welke deo laat geen gele vlekken achter?

De NIVEA Invisible for Black & White-producten kunnen interessant zijn voor iedereen die witte strepen op kleding wil vermijden. Ook voorkomt deze deodorant vlekken in het textiel, zoals de welbekende gele vlekken in witte kleding.

Hoe voorkom je Reetzweet?

Enkele handige tips voor zweetbillen:
 1. Vermijd strak (katoenen) ondergoed.
 2. Draag donkere broeken.
 3. Droog billen regelmatig af.
 4. Drink voldoende water.
 5. Neem koude douches.
 6. Gebruik anti-transparant of talkpoeder.

Hoe krijg ik mijn vergeelde was weer wit?

Schoonmaakazijn is ideaal om jouw vergeelde witte was weer wit te krijgen. Stop je vergeelde items in een emmer met water en wat azijn en laat het weken voor een drietal uurtjes. Daarna doe je jouw items nog even in de wasmachine zodat ze terug een fijn geurtje hebben en voilà de vlekken of verkleuring is weg.

Hoe krijg je Zweetvlekken uit wit T shirt?

Zijn er toch vlekken ontstaan dit zijn wat handige tips om ze eruit te krijgen:
 1. Laat het shirt weken in een emmer met een sopje van lauwwarm water met natuurazijn. Wees hierbij niet te zuinig. ...
 2. Gooi eens een vaatwastablet in je wasmachine. ...
 3. of maak gebruik van de natuur en laat je shirt in de zon drogen.

Welke soda voor gele vlekken?

Maak met een beetje water een dik papje met baking soda (zuiveringszout) en smeer de vlek hiermee in. Laat dit een paar uur intrekken en was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine. Door de vlek voor het wassen ook nog met een beetje wasmiddel in te wrijven, verdwijnt die nog beter.

Waar mag je soda niet voor gebruiken?

Zo goed als alle pannen en potten kun je schoonmaken met baking soda, behalve degenen die gemaakt zijn van aluminium. Terwijl zuiveringszout veilig is voor metalen oppervlakken, kan aluminium er juist door gaan roesten of verkleuren.

Wat is het verschil tussen baking soda en soda?

Wat is het verschil tussen (kristal)soda en baking soda? Kristalsoda is zuiver natriumcarbonaat en kun je gebruiken om schoon te maken. Baking soda is natriumbicarbonaat, dus net een andere stof. Baking soda kun je gebruiken om schoon te maken, maar je kunt het ook gebruiken bij het bakken of koken.

Wat is het verschil tussen baking soda en schoonmaak soda?

Baking soda is synoniem voor natriumbicarbonaat. Het wordt ook wel eens bicarbonaat genoemd. Schoonmaaksoda staat bekend als natriumcarbonaat en kan je niet gebruiken om te bakken. Toxicoloog Jan Tytgat legt het verschil uit tussen de twee baking soda's: "Baking soda is synoniem voor natriumbicarbonaat.

Wat doet baking soda met azijn?

Samen met azijn is baking soda een krachtig ontstoppend middel. Doe rustig een kop baking soda en giet daarna rustig een kop azijn in de gootsteen. Het mengsel zal een beetje gaan schuimen. Maak het weer schoon met wat heet water en de gootsteen is weer helemaal ontstopt.

Kun je soda en azijn mengen?

“Baking soda is basisch en azijn is zuur”, legt Bock uit. “Wanneer je ze mengt krijg je voornamelijk water en natriumacetaat. Maar eigenlijk voornamelijk water.” Maar azijn kan er ook voor zorgen dat de soda gaat schuimen. Wanneer je het mengsel in een gesloten container bewaart kan het mengsel zelfs exploderen.

Hoelang baking soda laten intrekken kleding?

Het wondermiddel: soda

Dus ook gele vlekken uit je witte kleding verwijderen. Maak een papje van (baking) soda en water en smeer dit over de vlekken. Laat het een uur of drie weken en was uit. Jij kunt weer goed voor de dag komen.

Hoe krijg je gele vlekken weg?

Naast bleek is groene zeep of ossengalzeep ook een sleutel tot succes bij het verwijderen van gele vlekken uit kleding. Het enige dat je moet doen, is de vlek insmeren met de zeep, laten intrekken en vervolgens wassen in de wasmachine.

Hoe voorkom je zweet vlekken?

 1. 6 manieren om zweet onder je oksels te voorkomen.
 2. Scheer je oksels. ...
 3. Gebruik deodorant zoals voorgeschreven. ...
 4. Probeer anti-perspirant met klinische sterkte. ...
 5. Draag een zweetbestendig ondershirt. ...
 6. Heb controle over zweten in bepaalde situaties. ...
 7. Was shirts onmiddellijk, zodat vlekken niet permanent worden.

Heeft deodorant vlekken op kleding?

Je deodorant laat witte vlekken achter wanneer je een shirt aantrekt voordat de deo is opgedroogd. Je kan deze er vaak makkelijk af halen door op de stof te kloppen met je handen. Gele vlekken ontstaan daarentegen door een chemische reactie wanneer talg, zweet, water en de bestanddelen van de deodorant samenkomen.