A Comprehensive Guide to Choosing the Right Stroller for your Lifestyle

Hoe kies je de juiste kinderwagen?

Gevraagd door: Bryan Martena van Burmania Vegilin van Claerbergen  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.2/5 (44 stemmen)

Voordat je een kinderwagen koopt, is het belangrijk om te kijken of de kinderwagen goed bij jouw lengte en bouw (en die van je partner) past. Hoe hoog of laag is de reiswieg? En hoe hoog kan de duwstang (en kun je die makkelijk verstellen)? Bedenk ook waar je de wagen wilt opbergen.

Hoe kies je de beste kinderwagen?

De beste kinderwagens hebben een verstelbare duwstang

Dit zorgt ervoor dat je gewoon rechtop kunt blijven lopen en geen last van je rug gaat krijgen. De beste kinderwagens hebben dus een duwstang die verstelbaar is. Ben je niet zo heel lang en heeft jouw kinderwagen geen verstelbare duwstang?

Waar kun je kinderwagens testen?

Kom, beleef én vind jouw ultieme wagen in onze Kinderwagen Experience Store. Met dertien vooraanstaande kinderwagenmerken, ieder met hun eigen shop, heb je genoeg keuze om jouw ideale wagen te vinden. Door middel van een testbaan test je de verschillende kinderwagens op allerlei soorten ondergronden.

Hoe lang doe je met een kinderwagen?

Niet ieder kind groeit immers hetzelfde. Maar, er zijn wel richtlijnen. Zo kun je een combi-wagen gebruiken tot je kindje ongeveer vier jaar oud is. De meeste kinderen kunnen zelfstandig zitten als ze tussen de zes en twaalf maanden zijn: dan mogen ze uit de reiswieg en in de wandelwagen.

Welke Joolz kiezen?

De Joolz Geo2 is vooral geschikt als je graag meer ruimte hebt. Jouw kleintje past langer in de wiegmand en je kunt veel spullen meenemen in de handige boodschappenmand. De Joolz Geo was al makkelijk in te klappen, maar het is met de nieuwe uitvoering nog makkelijker gemaakt.

35 gerelateerde vragen gevonden

Wat is de nieuwste Joolz?

De nieuwste kinderwagen van Joolz. De Joolz Day+ is de opvolger van de Joolz Day3. Een venieuwd slim ontwerp! De Joolz Day+ heeft een aantal handige nieuwe extra's.

Wat voor kinderwagen past bij mij?

In de smalle winkelpaden in de stad gebruik je bij voorkeur een lichte en wendbare kinderwagen. Stad kinderwagens zijn lekker smal en compact. Ideaal voor als je je vaak in de stad bevindt. Ook zijn deze wagens erg fijn als je veel gebruik maakt van het openbaar vervoer of vaak met het vliegtuig reist.

Waarom na de kinderwagen een buggy?

Compacter. Een buggy neemt een stuk minder ruimte in in de auto. En dat is wel zo prettig als je een kleine auto bezit of als jullie met de auto op vakantie gaan. Je neemt immers al zóveel spullen mee, dat je aardig wat ruimte nodig hebt en zoveel mogelijk ruimte wilt creëren.

Hoe lang baby in koets?

Vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan zitten, na ongeveer een 6-tal maanden, kan je je kinderwagen omvormen naar een wandelwagen met zitje.

Hoe lang mag een baby in de reiswieg?

In een cocoon en in een autostoeltje zit de baby vast in een tuigje. Je baby kan zich daardoor niet vrij bewegen. Daarom is het beter om de eerste 6 maanden een reiswieg te gebruiken.

Wat kost een kinderwagen gemiddeld?

Voor een goede kinderwagen ben je, inclusief benodigde accessoires tussen de 500 en 1000 euro kwijt. Autostoeltje: de veiligheid van je baby in de auto en het gemak van een stoeltje is bij je keuze voor een autostoeltje het belangrijkste waar je op moet letten.

Wat kost een kinderwagen?

Een nieuwe 3-in-1-kinderwagen kost al gauw €800. Koop je er nog allerlei accessoires bij, dan loopt de prijs al snel op tot dik boven de €1000. Het kost wat tijd, maar slim zoeken naar een goedkope kinderwagen kan je honderden euro's besparen.

Wat is een 3 in 1 kinderwagen?

Kinderwagen 3 in 1. Een kinderwagen 3 in 1 is ideaal voor als je vaak met de auto op pad gaat met je kindje. Deze complete set bestaat uit een frame, een groep 0 autostoel, een reiswieg en een zitje. De kinderwagen kan worden gebruikt vanaf de geboorte tot een leeftijd van 3 jaar.

Waar moet je opletten bij het kopen van een tweedehands kinderwagen?

Check of alles erbij zit
  • Handleiding.
  • Reiswieg en adapters.
  • Adapters voor een autostoeltje. Controleer of de adapters geschikt zijn voor jouw autostoeltje.
  • Extra wielen.
  • Accessoires zoals een voetenzak, parasol, luiertas, regenhoes en boodschappenmand.

Wat is een goede betaalbare kinderwagen?

De Hauck SLX is in onze ogen absoluut de beste 3 in 1 kinderwagen met een goedkoop prijskaartje. De wagen heeft een leuk design, goede klant-ervaringen, en veel comfort. Natuurlijk krijg je ook een mooie kinderwieg en een autozitje bijgeleverd. De Hauck heeft veel te bieden voor een lage prijs.

Hoe lang baby in kinderwagen bak?

Een baby die net geboren is plaats je altijd in een liggende houding, omdat de ruggenwervel dan nog niet volgroeid is. Je kindje ligt over het algemeen de eerste zes maanden in de reiswieg, oftewel wagenbak. Als je baby kan zitten, stap je over naar een wandelwagen of buggy.

Hoeveel maanden baby zitten?

Tussen de 7 en 13 maanden leren de meeste baby's om zelfstandig te kunnen zitten. De rug- en nekspieren zijn dan sterk genoeg om zijn lijfje omhoog te houden. Je baby kan zich op dat moment vanaf de buikhouding opdrukken tot zit.

Hoe lang mag een baby in een loopstoel?

Gebruik een loopstoeltje alleen voor kinderen die zelfstandig tot zithouding kunnen komen (7 à 8 maanden), maar nog niet kunnen lopen. Stop in ieder geval met het gebruik als je kind zich met zijn voetjes verticaal kan afzetten tegen de grond of met de voetjes bij de rand van het frame kan komen.

Wat is het verschil tussen buggy en kinderwagen?

Een kinderwagen is stevig en robuust, heeft grote banden en een stevige vering voor- en/of achteraan. Het grote voordeel van een plooibuggy, of simpelweg buggy, is zijn grote manoeuvreerbaarheid. Buggy's wegen tussen 5 en 9,5 kg en zijn over het algemeen veel lichter dan wandelwagens.

Wat is verschil tussen kinderwagen en wandelwagen?

De meeste wagens van nu zijn combiwagens: kinderwagens- en wandelwagens ineen. Kinderwagens hebben alleen een platte reiswieg. Op het onderstel van een combiwagen kun je een reiswieg plaatsen en later een wandelwagenzitje.

Waarom een buggy kopen?

Een buggy heeft kleine wieltjes, de zitting is vrij laag bij de grond en bij de meeste buggy´s kijkt het kind in de rijrichting. Een buggy biedt weinig steun voor baby's, daarom is het beter om pas een buggy te gebruiken als je kind zelfstandig en veilig kan zitten: ergens tussen de zes en negen maanden.

Welke kinderwagens zijn er?

Qua kinderwagens zijn er vijf groepen te onderscheiden: combiwagen, wandelwagen, buggy, duowagen, de kinderwagen en een kinderwagen voor sportactiviteiten. De combiwagen is het populairst onder ouders omdat je de wagen vanaf de geboorte kunt gebruiken en later kunt ombouwen tot een wandelwagen met zitje.

Welke wagen heeft de grootste reiswieg?

Als je een grote reiswieg voor je kinderwagen zoekt, is de Joolz Geo2 echt een aanrader. Robuust en stevig is deze nog groter dan die van de Joolz Day.

Hoe lang Joolz gebruiken?

De wieg is geschikt tot maximaal 9kg, en geeft meer steun aan de rug en nek van je kindje. We raden daarom aan de wieg of cocoon te gebruiken totdat je kindje zelfstandig kan zitten, meestal is dit rond 6 maanden.

Hoeveel kleuren Joolz Aer?

De Joolz Aer is een compacte, lichtgewicht buggy. Er is hierboven keuze uit de kleuren Mighty Green, Delightful Grey, Elegant Blue, Refined Black en Fantastic Red.