Becoming a Child Care Worker: Everything You Need to Know

Hoe kan je kinderverzorger worden?

Gevraagd door: prof. Daniel Ramos  |  Laatste update: 2 maart 2024
Score: 4.7/5 (7 stemmen)

Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Kinderverzorger te worden?
 1. Gezondheids- en welzijnswetenschappen - TSO.
 2. Jeugd- en gehandicaptenzorg - TSO.
 3. Verzorging - BSO. 7e Specialisatiejaar BSO.
 4. Kinderbegeleider duaal.
 5. Kinderzorg. Se-n-Se.
 6. Leefgroepenwerking. DBSO.
 7. Begeleider in de kinderopvang.
 8. Kinderbegeleider duaal.

Hoeveel verdiend een kinderverzorger?

Gemiddeld loon

Dus ook je werkgever en de locatie waar je gaat werken spelen een rol bij het bepalen van je loon. Het gemiddelde loon van een kinderverzorg(st)er bedraagt ongeveer € 1.787 per maand.

Wat moet je kunnen om kinderbegeleider te worden?

- Je hebt een grondige kennis van algemene verzorgingstechnieken, van hygiëne en van veiligheid van baby's en jonge kinderen. - Je hebt een basiskennis van medische verzorging. - Je kent de basis van het decreet kinderopvang, van de procedures en van de reglementering van het kinderdagverblijf.

Hoeveel verdient een kinderverzorgster België?

Het loon van een kinderverzorgster: 1.578 euro netto - Jobat.be.

Wat moet je doen om kinderverzorgster te worden?

Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Kinderverzorger te worden?
 1. Gezondheids- en welzijnswetenschappen - TSO.
 2. Jeugd- en gehandicaptenzorg - TSO.
 3. Sociale en technische wetenschappen - TSO.
 4. Verzorging - BSO.
 5. Kinderbegeleider duaal.
 6. Kinderzorg.
 7. Leefgroepenwerking.
 8. Begeleider in de kinderopvang.

45 gerelateerde vragen gevonden

Kan je in de kinderopvang werken zonder diploma?

Maar ook zonder een afgeronde opleiding tot pedagogisch medewerker en diploma zijn er kansen. Je kunt in veel gevallen direct aan de slag in één van onze kinderopvang-opleidingslocaties en volgt dan het werk-leer traject. Zo kun je dus ook zonder diploma direct een baan krijgen in de kinderopvang!

Hoe lang moet je studeren voor kinderbegeleider?

Hoelang duurt de opleiding? Standaardtraject: 1,5 dag per week les, +/- 1,5 dag werkplekleren/stage per week. Je studeert 1 jaar. Verlengd traject: als je meer tijd en ondersteuning nodig hebt bij het leren en de stage kan je het verlengd traject volgen.

Hoeveel uur werk je in de kinderopvang?

Om de werkdruk in de kinderopvang te verminderen, hebben cao-partijen BK, BMK en CNV in het cao-akkoord afgesproken het aantal niet-groepsgebonden uren per 1 januari 2022 te verhogen van 46 naar 50 uur per pedagogisch medewerker (op fulltime basis) per jaar.

Wat zijn de taken van een kinderverzorger?

Wat is, wat doet een kinderverzorger? Verzorgt kinderen van 0 tot 16 jaar, begeleidt hen bij de dagelijkse handelingen, staat in voor hun hygiëne- en comfortzorg en draagt bij tot hun welzijn en ontwikkeling.

Hoeveel uur per dag mag je werken in de kinderopvang?

U mag maximaal 12 uur per dienst werken en maximaal 60 uur per week. Voor jongeren tot 18 jaar en voor zwangere en pas bevallen vrouwen gelden aparte regels. In uw cao kunnen afwijkende regels staan.

Heb je een diploma nodig voor kinderopvang?

Voor pedagogisch medewerker en peuterspeelzaalwerk heb je een relevante mbo 3-diploma of mbo 4-diploma nodig. Bijvoorbeeld mbo Pedagogisch Medewerker Kinderopvang - niveau 3, of mbo Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker - niveau 4. Maar ook met het diploma Onderwijsassistent kun je in kinderopvang werken.

Wat is het loon van een kinderbegeleider?

het loon van een kinderbegeleider

Zoals dat bij veel andere specialisaties het geval is, stijgt je loon als kinderbegeleider naarmate u langer werkt. Na een dienstverband van vijf jaar kunt u daarom rekenen op een maandelijks salaris tussen 1.686 en 2.464 euro voor een werkweek van 38 uur.

Wie mag werken in de kinderopvang?

Daarom zijn bepaalde opleidingen vastgesteld als kwalitatieve opleidingen voor de kinderopvang. Over het algemeen geldt dat je met een afgeronde beroepsopleiding richting pedagogisch medewerker, of met het diploma van een studie Sociaal Pedagogisch Werk, Pedagogiek of Pabo aan de slag kunt.

Wat moet je studeren voor kinderopvang?

Bachelor in de Pedagogie van het Jonge Kind

Deze bacheloropleiding bereidt je perfect voor op een job in de kinderopvang . Je krijgt er een brede basisvorming over de opvoeding van kinderen, de samenwerking met diverse gezinnen en het begeleiden van een team van medewerkers.

Welk niveau heb je nodig voor kinderopvang?

Voor pedagogisch medewerker en peuterspeelzaalwerk heb je een relevante mbo 3-diploma of mbo 4-diploma nodig. Bijvoorbeeld mbo Pedagogisch Medewerker Kinderopvang - niveau 3, of mbo Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker - niveau 4. Maar ook met het diploma Onderwijsassistent kun je in kinderopvang werken.

Welke beroepen zijn er met kinderen?

Er zijn veel populaire beroepen met kinderen, waaronder leerkracht, kinderarts, kinderverzorger, kinderpsycholoog, kinderfysiotherapeut, kindercoach, pedagogisch medewerker en kindertherapeut. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele beroepen die gericht zijn op het werken met kinderen.

Wat verdient een kinderverzorgster netto?

Het loon van een kinderverzorgster: 1.578 euro netto.

Wat verdien je als nanny?

Gemiddeld ligt het uurtarief van een gastouder tussen de €10,00 en €18,00 per uur. €13,50 euro per uur is meestal het gemiddelde uurtarief van een gastouder. Dit uurtarief hangt vaak af van het aantal kinderen bij het gezin waar je werkt.

Hoeveel verdient een kind van 13 per uur?

Er is geen minimumloon vastgelegd voor 13-jarigen. Het verschilt per baantje wat je verdient. Meestal het zal rond de €2,50 per uur liggen.

Hoeveel kinderen per persoon creche?

Voor gesubsidieerde kinderdagverblijven is voorzien dat er minstens 1 voltijdse begeleidster moet zijn per 6,5 plaatsen. En bij een onthaalouder mogen er maximaal acht kinderen tegelijk aanwezig zijn.

Wat verdien je als BSO leidster?

Salaris pedagogisch medewerker BSO

Wat verdient een pedagogisch medewerker BSO? Als beginnend pedagogisch medewerker BSO kun je rekenen op een bruto maandsalaris van zo'n € 2.045,- bij een volledige werkweek. Dit kan oplopen tot ongeveer € 2.795,-. Deze bedragen zijn exclusief 8% vakantietoeslag.

Wat kost een opleiding kinderopvang?

Wettelijk lesgeld: € 1.449,- (per schooljaar). Als je op 1 augustus 2024 18 jaar of ouder bent moet je dit betalen. Indien je op deze datum nog geen 18 jaar bent hoef je het hele schooljaar nog geen lesgeld te betalen. Leermiddelen: ongeveer € 600,- voor de hele opleiding.

Volgende artikel
Hoor je het hartje met 7 weken?