Wat doe je als je partner vreemdgaat? | DR.LOVE | Psychologie Magazine

Hoe groot is de kans dat vreemdgaan uitkomt?

Gevraagd door: kand. Teun van Dongen  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.1/5 (45 stemmen)

Zo groot is de kans
Hoewel de meeste denken dat de kans dat iemand vreemdgaat zo rond de 42 procent ligt, valt het in de realiteit zwaar tegen. De kans dat iemand vreemdgaat in een relatie is namelijk, niet schrikken, 76 procent blijkt uit onderzoek.

Hoe vaak komt vreemdgaan uit?

Vreemdgaan is (helaas) niet uitzonderlijk. Volgens een onderzoek onder 1700 mensen is ruim 27% van de vrouwen en een kwart van de mannen weleens vreemdgegaan.

Hoeveel procent gaat uit elkaar na vreemdgaan?

Slechts 18 procent van de mannen en 14 procent van de vrouwen beëindigt een relatie nadat hun partner is vreemdgegaan. Dat is heel erg weinig, maar wel te verklaren, legt Jean-Pierrre uit.

Hoe groot is de kans dat een man vreemd gaat?

Als iemand in de vorige relatie is vreemdgegaan is de kans maar liefst 45 procent dat hij/zij dat in de volgende relatie ook zal doen, tegenover 18 procent van mensen die trouw waren in hun vorige relatie. Alsnog best een hoog percentage: de kans is dus op z'n best één op vijf dat je partner zal vreemdgaan.

Hoeveel huwelijken overleven vreemdgaan?

' Slechts 31 procent van de huwelijken overleeft overspel, zegt het Journal of Marital and Family Therapy. De rest loopt stuk op het beschadigde vertrouwen.

37 gerelateerde vragen gevonden

Waar ligt de grens bij vreemdgaan?

Waar ligt nou eigenlijk de grens? Volgens de Dikke van Dale is de betekenis van 'vreemdgaan': 'het hebben van seks met een ander dan je vaste partner'. Daaruit valt te concluderen dat zolang je maar geen seks hebt met een ander, er niemand vreemdgaat en er dus geen gevaar dreigt.

Wat is erger dan vreemdgaan?

Er is een verschil tussen een zwoele sekspartij en emotioneel vreemdgaan. Hoewel beiden niet worden gewaardeerd, vinden de meeste mannen (63%) en vrouwen (57%) seksueel vreemdgaan het ergst. Maar er zijn ook mannen (37%) en vrouwen (47%) die het erger vinden als hun partner emotioneel vreemdgaat.

Welke mensen gaan het meest vreemd?

Mannen die 55 jaar zijn gaan het meest vreemd en bij vrouwen is die vreemdgangerspiek op hun 45ste. Dat hadden we niet aan zien komen. Ook zei het onderzoek dat mannen een 7 procent grotere kans hebben om vreemd te gaan en voordat vrouwen het doen wegen ze eerst de voor- en nadelen af.

Hoe weet je dat je bedrogen wordt?

Je partner gaat zich opeens anders kleden; Je partner krijgt minder vaak orgasmes tijdens jullie vrijpartijen; Je partner heeft geen zin om te vrijen, of wil juist experimenteren met seksuele standjes; Je partner doet extra zijn of haar best om je te plezieren.

Hoe kun je zien of iemand vreemd gaat?

12 tekenen van vreemdgaan
 1. Je betrapt je partner op liegen (en nog meer liegen) ...
 2. Hij/zij/die skipt date avond en/of is niet geïnteresseerd in seks. ...
 3. Je partner doet er ineens veel langer over om zich klaar te maken. ...
 4. Je partner is geobsedeerd door alle apparaten. ...
 5. Hij of zij sluit snel de laptop als je in de buurt bent.

Kan een relatie weer goed komen na vreemdgaan?

Is er na overspel nog hoop voor een relatie? Ja, zegt relatietherapeut Esther Perel volmondig. Ze behandelde duizenden stellen die ontrouw meemaakten en ontdekte wat beide partners kunnen doen om toch samen verder te gaan.

Kan een relatie herstellen na vreemdgaan?

Het vergt een grote inspanning en veel tijd om het vertrouwen na het vreemdgaan weer te herstellen. Het is afhankelijk van de duur van de relatie en of er veel verzwegen en gelogen is. De wond kan een litteken worden, dat is het maximaal haalbare. Het gebeurde is niet uitwisbaar.

Wat doet vreemd gaan met je?

De impact is groter op vrouwen dan op mannen. De invloed die overspel heeft op jouw relatie maar ook op jou als persoon mag niet onderschat worden. Vreemdgaan deukt je zelfvertrouwen, je verliest het vertrouwen in je huidige en toekomstige partners en je geloof in het begrip 'relatie' daalt.

Hoe lang duurt de gemiddelde affaire?

De 'verliefde'-fase van een affaire duurt echter meestal ongeveer 6 tot 18 maanden. Deskundigen zijn het er unaniem over eens dat affaires voortduren zolang beide partijen uit de affaire krijgen wat ze willen en meestal wordt de affaire na zo'n 6-12 maanden beëindigd.

Hoeveel seks heeft een man nodig?

Heteroseksuele, vrijgezelle mannen hebben gemiddeld zo'n 63 keer per jaar seks en een heteroseksuele vrouw nét iets minder vaak: 55 keer per jaar.

Welke type vrouwen gaan vreemd?

Vrouwen schijnen volgens onderzoek gepubliceerd in The Journal of Sex Research het vaakst vreemd te gaan als ze tussen de zes en tien jaar met hun partner zijn. Dit is waarom wetenschappers nu denken dat de theorie van de 'seven-year itch' klopt.

Hoe lang duurt het herstel na vreemdgaan?

Voor de revalidatie van je relatie is veel geduld nodig. Je kunt het beter goed aanpakken en er wat langer over doen, want haasten heeft geen zin. Houd er rekening mee dat het al met al een jaar of twee jaar duurt, voordat je weer een stap verder bent, elkaar weer gevonden hebt en er opnieuw vertrouwen ontstaat.

Wat doe je als je denkt dat je man vreemd gaat?

Geef hem of haar de ruimte om erover te praten – probeer geen ruzie te maken. Geeft je partner zijn ontrouw toe en bespeur je spijt? Dan biedt het in elk geval meer ruimte om verder te praten over de gevolgen voor jullie relatie. Samen maken jullie het besluit om bij elkaar te blijven of uit elkaar te gaan.

Wat doe je als je erachter komt dat je man vreemdgaat?

Wel doen als je man vreemdgaat (of je vriend)
 1. Erover praten met elkaar. ...
 2. Je boosheid en verdriet tonen. ...
 3. Nagaan of hij zich schuldig voelt en verantwoordelijkheid neemt. ...
 4. Duidelijkheid zien te krijgen over de periode waarin het vreemdgaan plaatsvond. ...
 5. Onderzoeken wat jou helpt als je je onzeker of onveilig voelt.

Kun je vreemdgaan verzwijgen?

– Cynthia J. Jenni Skyler, sekstherapeut en directeur van The Intimacy Institute reageert hierop: 'Uiteraard is vreemdgaan slecht voor je relatie, maar het geheimhouden van je slippertje kan zelfs nog slechter zijn. Dit komt omdat in een betekenisvolle relatie eerlijkheid voorop staat.

Waar gaan de meeste vrouwen vreemd?

Nog interessant om te weten: uit onderzoek van Victoria Milan, een site voor vreemdgangers, blijkt dat we het vaakst vreemdgaan op ons werk. 65% van de vrouwen die een buitenechtelijk avontuurtje willen, zoeken dat op het werk.

Hoeveel procent van de vrouwen gaat vreemd?

Ongeveer 22 tot 25 procent van de mannen is weleens vreemdgegaan, blijkt uit verschillende internationale onderzoeken en steekproeven, en 11 tot 15 procent van de vrouwen.

Welke relaties duren het langst?

Onderzoeker Brian Ogolsky van de Universiteit van Illinois onderzocht de relaties van 376 koppels en kwam erachter dat de zogenaamde 'gefocuste partners' het langst bij elkaar blijven. Dus koppels die hun partner belangrijker vinden dan andere zaken en veel tijd met elkaar doorbrengen.

Wat is het gemiddelde aantal bedpartners?

Uit het seksonderzoek van STYLETODAY in samenwerking met EasyToys blijkt dat het gemiddelde aantal bedpartners van Nederlanders tussen de één en vijf ligt. Het merendeel, 46 procent, kan ze op één hand tellen. Maar liefst 27 procent gaf aan de lakens met meer dan elf bedpartners te hebben gedeeld.

Welke vormen van vreemdgaan zijn er?

1. Seksueel vreemdgaan
 1. Seksueel vreemdgaan. Seksuele ontrouw is waar de meeste mensen aan denken als ze aan vreemdgaan denken. ...
 2. Emotioneel vreemdgaan. Soms bekend als niet-fysiek bedrog. ...
 3. Romantisch vreemdgaan. ...
 4. Intellectueel vreemdgaan. ...
 5. Cyber-vreemdgaan.

Volgende artikel
Welke maat als je 2 bent?