Babysokjes breien - Breimeisje.nl

Hoe brei ik baby sokjes?

Gevraagd door: Evi Dubbeldemuts van der Sluys  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.6/5 (10 stemmen)

Hier het patroon
 1. Zet 44 steken op.
 2. Brei 14 toeren gewoon rechts.
 3. Toer 15: brei 17 steken rechts, brei vervolgens nog 11 steken rechts en haal dan steek 10 over steek 11. ...
 4. Draai je breiwerk nu om en brei 9 steken averechts terug, brei steek 10 en 11 samen averechts (dus als 1 steek).

Hoe brei ik babysokjes?

Je breit ze op twee breipennen. De slofjes zijn ook nog eens praktisch; ze blijven namelijk goed zitten aan baby's voetjes. De grootte en pasvorm van de babyslofjes wordt bepaald door het soort materiaal, de dikte van de breipennen en je manier van breien (strak of losjes).

Hoeveel steken opzetten voor babysokjes?

Na 26 naalden boordsteek de steken gelijkmatig verdelen over de 4 naalden, dus op elke naald 7 (9) steken zetten.

Hoeveel wol nodig voor babysokjes?

Een tip voor het garen

Bij de benodigde materialen vind je dat je 4-draads sokkenwol nodig hebt. Er is speciale sokkenwol voor babysokken.

Hoe zelf sokken breien?

Sokken worden gebreid met 5 korte breinaalden, ook wel sokkennaalden genoemd. Zet het gewenste aantal steken op 1 naald, en brei 1 naald averecht. Brei met een boordsteek de steken van de 1e naald (verdeeld) over op 4 naalden.

17 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel steken moet ik opzetten voor sokken?

opzetten en boord

Zet verdeeld over 3 naalden 60 steken op (of het aantal volgens de maattabel). Dat is dus 3 maal 20 steken. Brei in een boordpatroon zo'n 20 toeren en brei vervolgens in tricotsteek zo'n 40 à 50 toeren. Je bent helemaal rond als je weer bij het draadje van de opzet bent geëindigd.

Hoe maak je babyslofjes?

Hier het patroon
 1. Zet 44 steken op.
 2. Brei 14 toeren gewoon rechts.
 3. Toer 15: brei 17 steken rechts, brei vervolgens nog 11 steken rechts en haal dan steek 10 over steek 11. ...
 4. Draai je breiwerk nu om en brei 9 steken averechts terug, brei steek 10 en 11 samen averechts (dus als 1 steek).

Welke wol voor babysokjes?

Merino wol heeft een zeer fijne, luchtige structuur waardoor de wol super zacht is en geschikt voor de gevoelige babyhuid. Gebruik voor baby kleding zoals een baby vestje, een babytruitje, baby slofjes of babymutsje, de dunnere baby wol. Dan valt het lekker soepel en blijft je kleine comfortabel warm.

Hoe haak je babyslofjes?

Toer 1: Sla de eerste losse over en haak een toer vasten, eindig met een losse. Ga vervolgens verder aan de andere kant van je werk en haak verder in vasten en eindig met een losse. (je gaat dus rondom de eerste rij lossen haken). Toer 2: Haak een toer vasten waarbij je in de "hoeken" 2 vasten in 1 steek haakt.

Hoe brei ik een boord?

Met de boordsteek brei je afwisselend 1 steek recht en 1 steek averecht. Brei steeds dezelfde steken boven elkaar en er ontstaat een elastisch geheel. Dit is de meest gebruikte steek voor boorden aan een vest of trui. Er zijn verschillende variaties, zo kun je ook afwisselend 2 steken recht en 2 steken averecht breien.

Welke wol gebruik je voor babydeken?

Het beste garen voor een babydeken zijn natuurlijke producten, zoals wol of katoen. Voordeel van wol is dat het snel opwarmt en lang warm blijft. Maar het is wel aan te raden om een katoenen laken onder de wollen deken met een kleine omslag te doen, dat de kindjes niet op het deken kunnen sabbelen.

Hoeveel wol heb ik nodig voor een babydeken?

Je hebt voor een trui in maat 38/40 9 bolletjes nodig. Daar nemen we 60% van, dus hebben we in principe 5,4 bolletjes nodig voor een baby-dekentje van 60 x 80 cm.

Hoeveel wol heb je nodig voor een babydeken?

Stel je wilt een deken van 180x100 cm en je proeflapje weegt 5 gram. Dan heb je 18x10 (zoveel vierkantjes van 10 cm gaan erin) = 180 x 5 (van de 5 gram) = 900 gram nodig. Op elke bol staat het aantal grammen dat er in de bol zit vermeld. Stel je gekozen garen weegt 50 gram per bol dan deel je 900 door 50 = 18.

Hoe zet je steken op een breinaald?

Breisteken opzetten:
 1. Maak een lus aan het uiteinde van een bol wol.
 2. Maak nog een lus en trek deze door de eerste lus heen zoals te zien is in het plaatje.
 3. Steek een breinaald door de tweede lus.
 4. Zie plaatje.
 5. trek de lus aan totdat deze bijna sluit met de brijnaald (niet te strak).

Hoeveel garen voor sokken?

De hoeveelheid wol die je nodig hebt, hangt af van hoe lang je de sok wil gaan maken. Maar voor een gemiddeld paar is 80 - 100 gram voldoende. Voor dit patroon wordt wol gebruikt die geschikt is voor naalden 2,5 mm. Maar je kunt het patroon makkelijk zelf aanpassen voor dikkere of dunnere wol.

Hoe werken sokken maten?

Bij sokken luistert de maat minder nauw dan bij schoenen, een maat te groot of te klein zal zelden een probleem zijn. Daarom zijn er meestal ook niet aparte sokken voor elke maat maar hebben ze een bereik bijvoorbeeld maat 34 tot 38.

Hoeveel bollen wol voor Wiegdeken?

Je hebt dan dus minder nodig om hetzelfde dekentje te maken. Haak je dus bijvoorbeeld de Soft Cotton met een haaknaald van 4,5 mm, dan heb je minder dan de hier aangegeven 14 bollen nodig voor een wiegdekentje.

Hoe groot moet een Babydekentje zijn?

In principe zijn er twee standaard afmetingen bij dekens die je kunt aanhouden. Voor een wiegje gebruik je een deken van 75x100 cm en voor een ledikant gebruik je een deken van 100x150 cm.

Hoeveel stof nodig voor Wiegdeken?

wat heb je nodig:

Stof voor onderkant en bovenkant van het deken. Voor een wiegdeken zonder motief kun je ruim 75 cm kopen.

Welk materiaal deken baby?

Een babydeken is te koop in katoen, wol en synthetisch materiaal. Uit onderzoek van Consument en Veiligheid in samenwerking met TNO-Textiel is gebleken dat het niet zo zeer uitmaakt van welk materiaal je dekentje is gemaakt, zolang het bedje maar kort en strak wordt opgemaakt.

Welke Haaksteek voor babydeken?

door Haakinformatie.nl

Een mooie dichte steek voor een deken, de Suzette steek. En ook helemaal niet lastig om te haken. Je kunt er een mooie babydeken van haken zoals deze of een fijne deken voor op de bank.

Hoeveel katoen heb ik nodig voor een Babydekentje?

Babydeken twee kleuren 100% merino

Het wordt ca. 83 x 100 cm groot. Om dit babydeken te haken heb je 10 bollen Lang Yarns Merino 150 in de hoofdkleur nodig en 5 bollen in de bijkleur.

Hoeveel steken opzetten bij dubbele gerstekorrel?

Uitleg breisteken: Dubbele Gerstekorrelsteek

In de derde naald veranderen we de volgorde en laten we de steken verspringen door nu te beginnen met één steek averecht, gevolgd door één steek recht. Bij de vierde naald herhaal je exact de derde naald. Deze vier naalden met breisteken worden telkens herhaald.

Vorige artikel
Wat is de betekenis van papa?
Volgende artikel
Wat vind een kind van 3 jaar leuk?