Geboortekaartje maken - hoe bestel ik een geboortekaartje?

Hoe Adresseer je een geboortekaartje?

Gevraagd door: Janna Weerdenburg  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.1/5 (55 stemmen)

Adresseren aan alleen de ouders: De heer en mevrouw Jansen/Jan en Janneke Jansen. Adresseren aan ongehuwden: De heer Jansen en mevrouw De Haan. Adresseren aan één persoon: De heer Jansen/Jan Jansen.

Hoe geboortekaartje in envelop?

De voorzijde van de kaart aan de voorzijde van de envelop. Als je hem ontvangt kijk je naar de voorzijde. Dan draai je hem om zodat je de envelop open kan doen en dan weer terug om de kaart er uit te pakken.

Hoe schrijf je namen op envelop?

Adressering in Nederland

Vermeld de titel bij de juiste persoon. Bij ongetrouwde koppels of bij twee getrouwde mensen die elk hun eigen achternaam gebruiken, worden in de adressering beide personen genoemd, ieder met hun eigen voorletters.

Hoeveel dagen na geboorte kaartje sturen?

Wanneer geboortekaartjes versturen? Het zal je misschien verbazen, maar volgens de etiquette moet je je geboortekaartjes razendsnel versturen, namelijk op de tweede dag na de bevalling.

Wat moet je op een geboortekaartje schrijven?

Dit zijn de belangrijkste punten:
 • De roepnaam en meerdere namen van jullie kindje.
 • Het geslacht van de baby.
 • De namen van de ouders, broertjes en zusjes.
 • Jullie contactgegevens (adres en telefoonnummer).
 • Optioneel: - De geboortedatum en -tijd. - Het gewicht en de lengte van de baby.

41 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel geld geef je bij een geboorte?

Gemiddeld geven mensen €50, met uitschieters tot €100 of zelfs €200. Oudere mensen geven meer dan jongeren. Meestal hebben mensen een duidelijk bedrag in hun hoofd, waar ze niet makkelijk van afwijken.

Wat zet je op envelop baby?

Binnenkant/achterkant
 • Naam baby.
 • Geboortedatum.
 • Jullie namen (veel mensen kiezen alleen de voornamen, maar als je het ook naar verre familie/collega's stuurt kan een achternaam erbij wel handig zijn)
 • Adres en/of telefoonnummer: de ontvangers van de kaartjes zullen jullie willen feliciteren.

Welke kleur envelop geboortekaartje?

Tegenwoordig zijn enveloppen in alle kleuren verkrijgbaar. Toch wordt voor een geboortekaartje nog steeds voor een roze of blauwe envelop gekozen. Ook de witte envelop blijft populair, omdat deze lekker neutraal is.

Hoeveel postzegels moeten er op een geboortekaartje?

Tot en met 20 gram hoef je maar één postzegel op de envelop te plakken. Boven de 20 en tot 50 gram moeten het twee zegels zijn. Ga je een geboortekaartje versturen? Leg de kaart met de gehele inhoud (touw, extra kaartjes) én envelop dan even op een keukenweegschaal.

Hoe zet je de adressering op de envelop?

Schrijf het adres van de bestemmeling op de voorkant van de envelop, in het adresvak. Schrijf het adres evenwijdig met de langste zijde van de envelop en lijn het links uit. Zone voor het adres van de bestemmeling. Adresvak van de bestemmeling.

Welke naam schrijf je eerst?

Volgens de etiquette vermeld je eerst haar naam en daarna zijn naam. Na de bruiloft vermeld je op officiele documenten altijd eerst zijn naam en daarna haar naam.

Waar moet je het adres schrijven op een envelop?

Enveloppen adresseren: afzender op de voorkant

Als je zelf gaat enveloppen schrijven raden we je aan om je eigen adres bovenaan de sluitflap van de envelop te schrijven. Dit is handig voor als je trouwkaart niet bezorgd kan worden, zodat PostNL de kaart terug kan sturen.

Hoe stuur je een envelop?

Plak in de rechterbovenhoek een postzegel. Vraag in het postkantoor of postpunt misschien een 'speciale' postzegel, dat is altijd leuk. ➏ Schrijf op de achterkant van de envelop je eigen adres (retouradres). Dat is belangrijk als de brief om een of andere reden wordt teruggestuurd.

Hoe zet je roepnaam op geboortekaartje?

De meeste kersverse ouders zetten de roepnaam op de voorkant van de kaart, omdat de eerste naam niet altijd de roepnaam is. De volledige naam wordt vaak aan de binnenkant van de kaart benoemd. Op deze manier weten vrienden, familie en kennissen welke naam zij op het felicitatiekaartje kunnen zetten.

Wat zet je op achterkant geboortekaartje?

De naam van je pasgeboren baby wordt herhaald op de achterkant van de kaart. Hier heb je ook ruimte om eventueel de doopnaam, de tweede naam, de derde naam of de achternaam te vermelden.

Hoeveel geboortekaartjes is normaal?

Het hangt er natuurlijk vanaf hoe groot het bedrijf is om te bepalen of je al je collega's apart een geboortekaartje stuurt of dat je één kaartje stuurt naar je werk die gericht is aan iedereen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de collega's van je team of afdeling een eigen geboortekaartje te sturen.

Waar koop je geboorte postzegels?

De geboortezegels kun je kopen bij een postkantoor en bij supermarkten zoals de Albert Heijn. Daarnaast kun je de zegels online bestellen bij PostNL. De zegels worden per 50 stuks verkocht en zijn helaas niet los te verkrijgen.

Wat moet je aanvragen bij geboorte kind?

Wat je moet regelen bij de geboorte van een kind
 • Regelen voor na de geboorte: kinderopvang en kinderopvangtoeslag aanvragen. ...
 • Ouderschapsverlof aanvragen bij je werkgever. ...
 • Kind erkennen bij je gemeente. ...
 • Geboortekaartjes maken. ...
 • Newborn shoot regelen met een fotograaf. ...
 • Een kraamfeest organiseren of kiezen voor kraamvisite.

Welke envelop gebruiken?

Het standaard papier

Bij een ongevouwen vel van A4 formaat past een envelop EA4 oftewel 220 x 312 mm. Een envelop C4 oftewel 229 x 324 mm is ook geschikt. Wanneer een A4 vel dubbel wordt gevouwen, ontstaat het A5 formaat. Geschikte enveloppen hiervoor zijn de EA5, 156 x 220 mm en de envelop C5 van 162 x 229 mm.

Waarom blauwe envelop?

De envelop is beschermd omdat veel reclamebureaus de envelop gingen namaken. Zij deden zich voor als de Belastingdienst en probeerden zo hun producten onder de aandacht te brengen. De blauwe envelop heeft duidelijk een signaalfunctie en valt sneller op dan bijvoorbeeld een witte envelop.

Welke envelop voor kaart?

Een envelop, waar een gevouwen A4'tje in past, is dan ook geschikt voor een flyer, folder of kaart in een A5 formaat. Denk aan een EA5 of C5 envelop.

Hoe geboortelijst vermelden op geboortekaartje?

Cadeautips, bijvoorbeeld geboortelijst

Of de details van je pamperrekening noteren op het kaartje. Verwerk het in een tof zinnetje zoals: “Voor zijn/haar eerste spaarcentjes …”.

Wat zet je op voorkant geboortekaartje?

Tip: op de voorkant van het geboortekaartje kun je zowel de naam van de baby plaatsen alsook direct de geboortedatum. Zo zien de ontvangers direct de naam en de geboortedatum samen! Let er wel op dat bij het final maken van het geboortekaartje, je dan op beide plekken de geboortedatum dient aan te passen!

Hoe zet je tweede naam op geboortekaartje?

De roepnaam (ook wel voornaam genoemd) wordt vaak op de voorzijde van de kaart gezet. Heeft jouw kindje ook een tweede naam (ook wel doopnaam genoemd)? Deze worden vaak aan de binnen-/achterzijde van de kaart gezet, samen met de roepnaam.

Vorige artikel
Hoe kan je zelf hCG meten?