Zo gebruik je de Philips Avent flessenwarmer! (inclusief review)

Heb je wel of geen flessenwarmer nodig?

Gevraagd door: Noëlle Pastoors  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 5/5 (63 stemmen)

Het is belangrijk dat de melk van je kindje op de juiste temperatuur is. Door te koude melk raken de darmpjes van streek. Te warme melk verliest belangrijke voedingsstoffen en veroorzaakt brandwonden. Met een flessenwarmer zorg je ervoor dat de melk altijd de juiste temperatuur heeft.

Heb je echt een flessenwarmer nodig?

Nodig of onnodig? Een flessenwarmer is handig, maar het is geen must have. Je kan een fles ook op andere manieren opwarmen: In een pan of bak met warm water.

Is koude melk goed voor een baby?

Koude melk kan ook

Ben je op een plek waar je de fles niet kunt opwarmen, geef dan gewoon koude melk. In principe maakt dit niet uit, maar er is een kans dat je baby de fles niet accepteert. Zorg ervoor dat de voeding niet ijskoud is en bewaar een fles nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast.

Waarom moet babymelk warm zijn?

Babyvoeding hoef je in principe niet op te warmen, maar verwarmd eten kan wel lekkerder zijn voor de smaakbeleving van je kleintje.

Waarom flesvoeding niet opwarmen?

Restjes voeding mag je niet opnieuw opwarmen. Dat heeft te maken met de grote kans op bederf door bacteriegroei. Direct weggooien dus.

39 gerelateerde vragen gevonden

Kan Nutrilon met koud water?

Was je handen. Zorg dat de fles en de speen goed schoon zijn. Kijk op de verpakking van de kunstvoeding voor de juiste hoeveelheid water en voeding. Vul het flesje met koud kraanwater.

Hoe vaak moet je babyflessen uitkoken?

Kook gedurende de eerste 6 maanden de flessen dagelijks ongeveer 5 tot 10 minuten uit om te voorkomen dat je baby ziek wordt van bacteriegroei in de fles. Als je baby 6 maanden oud is, kun je de flessen voortaan gewoon afwassen en 1x per week steriliseren. Steriliseer altijd de hele fles, van speen tot dop. TIP!

Waarom geen warm water uit kraan flesvoeding?

Gebruik geen warm water direct uit de kraan voor babyvoeding

Apparaten, zoals een geiser of boiler, kunnen de kwaliteit van het warme drinkwater beïnvloeden. Gebruik voor het warm maken van de voeding een flessenwarmer, voeg er kokend water aan toe of warm de voeding op in een pannetje heet water.

Hoeveel graden moet een babyfles zijn?

Het verwarmen van de voeding

Maak de voeding niet warmer dan 30 tot 35°C. Om de temperatuur te controleren, druppel je wat melk op de binnenkant van je pols. Als je de fles in een magnetron verwarmt, kan de buitenkant van de fles koud aanvoelen terwijl de melk al heet is.

Hoe warm je een babyflesje op?

Gebruik schoon water

De fles kun je daarna opwarmen met een flessenwarmer, een pan water of de magnetron. Het is dus niet nodig om het water eerst te koken. Gebruik liever geen warm kraanwater. Metalen van bijvoorbeeld de boiler worden makkelijker opgenomen in warm water.

Kan je een baby Overvoeden met flesvoeding?

Omdat een baby die uit een fles drinkt minder controle heeft over de hoeveelheid die hij drinkt, kan hij gemakkelijk teveel binnenkrijgen. Hierdoor wordt zijn maag kunstmatig opgerekt en raakt hij gewend aan grote porties. Teveel bijvoeding kan ook bij een baby ouder dan zes maanden zorgen voor een te harde groei.

Hoe herken je Overvoeden baby?

Wanneer de baby laat zien dat hij klaar is met drinken (wegdraaien van hoofd, wegduwen van fles enzovoort), dan is dit het moment is om te stoppen met voeden, of de fles nu leeg is of niet. Overvoeding kan leiden tot kramp, spugen en overgewicht.

Hoelang mag er s nachts tussen de voedingen zitten?

Pasgeboren baby's tot en met 4 weken mogen 3 tot 4 uur slapen zonder voeding. Tussen de 4 en 12 weken kun je jouw baby gerust door laten slapen als hij of zij geen signalen afgeeft of vanzelf wakker wordt. Tussen de 12 en 24 weken heeft een kindje 5 tot 7 uur rust nodig na elke voedingsbeurt.

Hoe lang flesje bewaren na opwarmen?

Klaargemaakte voeding kun je maximaal 8 uur in de koelkast bewaren, als de koelkast kouder is dan 4 graden. Voel na het opwarmen of de melk niet te warm is door een druppel uit de fles op je pols te laten vallen. De flesvoeding mag niet warmer worden dan 30-35 graden. Let op: Warm nooit restjes voeding opnieuw op!

Waarom fles niet in magnetron?

De magnetron kan de kwaliteit van de voeding/melk aantasten en nuttige voedingsstoffen vernietigen. Magnetrons verwarmen niet gelijkmatig, waardoor er hete plekken kunnen ontstaan waaraan je baby zich zou kunnen branden.

Hoe vaak mag je afgekolfde melk opwarmen?

Liever niet vaker opwarmen

Het is het beste om moedermelk maar één keer op te warmen. Heb je de melk opgewarmd en weer koud laten worden? Geef het dan binnen één tot twee uur en uiterlijk bij de volgende voeding.

Waarom flesvoeding met gekookt water?

Mocht het toch nodig zijn om alvast een flesje klaar te maken, zorg er dan voor dat je gekookt water gebruikt. Bacteriën kunnen zich minder goed ontwikkelen in voeding die is klaargemaakt met gekookt water.

Hoe lang mag een baby over de fles doen?

Een voeding zou rond de 20-30 minuten moeten duren. Als je baby de fles sneller leeg heeft, kijk dan eerst nog eens kritisch naar je voedhouding. Is de houding goed, kies dan voor een speen met een kleiner gaatje. Of las om de 20 slokken een kleine pauze in.

Waarom flesvoeding 1 uur bewaren?

Bewaar je de voeding toch langer dan de algemene vuistregel? Dan bestaat er de kans dat bacteriën zich in rap tempo vermenigvuldigen in de voeding waardoor je baby ziek kan worden. Tip: bewaar je flessen meteen na het klaarmaken achterin de koelkast.

Wat is het beste water voor babyvoeding?

Gebruik alleen koud water rechtstreeks uit de kraan, want lauw of warm water afkomstig uit geisers of boilers kan metalen bevatten. Onderhoud de kraan en de onmiddellijke omgeving ervan zeer goed. Het water moet niet gekookt worden en er mogen geen ontsmettende middelen aan toegevoegd worden.

Wat is beter water uit de kraan of fles?

Flessenwater is niet gezonder dan water uit de kraan. Maar veel mensen verkiezen de smaak van flessenwater, omwille van het chloorluchtje van leidingwater. Flessenwater is wel veel duurder en de flessen zorgen voor een gigantische afvalberg.

Hoe laat geef je een papfles?

Je kan beginnen met een papfles als je kindje 4 maanden oud is. Voor die tijd kan het spijsverteringsstelsel van je baby de vezels in pap nog niet goed verteren. Rijstebloem is het meest geschikt als eerste pap voor je kindje.

Heb je een Flessensterilisator nodig?

Na het eerste gebruik is flessen steriliseren meestal niet meer nodig. In de vaatwasser wassen of goed schoonmaken met heet water en afwasmiddel is dan voldoende.

Hoe vaak moet je speentjes uitkoken?

Hoe kun je een fopspeen schoonmaken? Er is een verschil tussen een schone fopspeen en een gesteriliseerde fopspeen. Het dagelijks steriliseren van een fopspeen is dus niet meer nodig als je kindje eenmaal ouder is dan zes maanden.

Hoe ver van te voren flessen uitkoken?

Uitkoken van flessen en spenen

De flessen en spenen moeten voor het eerste gebruik uitgekookt worden, 8 minuten voor de flessen en 5 minuten voor de spenen. Na deze eerste keer is het het veiligst de flessen en spenen 1 keer per dag uit te koken. De flessen 3 minuten en de spenen 1 minuut.

Volgende artikel
Is een oprit eigen terrein?